Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

paascha 

všechny recenze uživatele

Nekonečná blbost. Parodie, -nebo snad pokus o napodobení? - Indiany Jonese se hrubě nepovedla. Kravina nejhrubšího zrna, odpad jsem nedal jen proto, že nechci,a by můj oblíbený herec Kyle Mac Lachlan hrál ve filmu, který je hodnocen stejně jako filmy Zdeňka Trošky nebo Luďka Soboty. Ale přesto se ptám: Agente Coopře, PROČ??? ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Když točit televizní vykrádačku, tak nějak tahle. Tvůrci si jsou moc dobře vědomi toho, že točí jen žánrového parazita, že nemají tolik peněz, kolik by chtěli, a že ten scénář není úplně nejchytřejší, a tak k tomu přistupují s čistou hlavou, úsměvem na rtech a sympatickou dětinskostí, ve které každou druhou minutu pomrkávají na diváka. Akční scény jsou strašné, triky jak z deset let staré videohry, ale je tu kupa dobrých hlášek, výborní herci a pohodová atmosféra. Něco takového prostě dokáže čarovat… až na (leč slabší) čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když chce někdo vypnout mozek u filmu, který se tváří jako o několik tříd horší Indiana Jones, proč ne. Ale když už i já na tom poznám, že jsou tam nesmysly, který by prostě v normálním životě nemohli fungovat, už to musí být extrémně viditelný. Některé efekty byli opravdu příšerné, ale tak, dávám 3* dalo se to vidět. ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

Je mu přes 30, většinu svýho života strávil ve škole, žije s matkou - což mu vyhovuje, páč je jedinej na světě, kdo může zpátky získat ukradený Kopí.... . Nejdřív jsem vážně přemejšlel, jestli je to parodie, nebo jestli to se mnou tvůrci myslí vážně. S vědeckým zápalem jsem zkoumal hranici mezi vtipem a trapností... Času bylo dost, protože TO předemnou byla neuvěřitelná kravina, plná parádního (v uvozovkách) natahování děje. To vedlo k dalšímu (logickýmu) zamyšlení, jestli se mám smát nebo brečet. Nakonec zvítězil vztek! Za promrhaných 46 minut svého života! Můj obdiv patří všem, kteří tomu dali víc. Nebo míň. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Úvodní díl třídílné série o knihovníkovi, který zachraňuje svět ve stylu Indiana Jonese, do něhož má ovšem hodně daleko. Jde o jednoduchý, ve své podstatě pitomoučký příběh o hledání kopí, kterým byl proboden Ježíš Kristus a o jeho ochraně. Ačkoliv film je plný trapných a špatných triků, otřesných hereckých výkonů a průhledného scénáře, je díky své naivitě, prostoduchosti a vtipnosti tak milý, že zanechává neustále úsměv na tváři. A navíc Sonya Walger v roli Carsenovi ochránkyně je fakt kus. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Nicol (Sonya Walger) a Flynn (Noah Wyle) jen tak tak zdolají visutý most, který se za nimi zřítí. Nicol předtím říká, že je to jediná cesta. Jak se tedy přes tuto překážku dostalo Hadí bratrstvo, které je s odstupem pronásleduje? (Robbi)
  • Může to být pouze nepřesný dabing, ale když Flynn (Noah Wyle) osvobozuje Nicol (Sonya Walger)z pout, říká: "Houdini, Praha, 1926". Mistr útěků Harry Houdini však absolvoval evropské turné na začátku 20. století a do USA se vrátil v roce 1904, od té doby v Evropě nikdy nebyl. Mimochodem, Houdini zemřel právě v roce 1926. (Robbi)
  • V místnosti s létajícími šípy a kyvadly říká Nicol (Sonya Walger), že jde o waltz a musejí si cestu protančit. Jenže následná melodie, která jim k tomu hraje, je valčík "Na krásném modrém Dunaji" ("An der schönen Blauen Donau") od Johanna Strausse syna. Tyto dva rytmy nejsou zcela totožné. (Robbi)

Reklama

Reklama