Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David N. Titcher .. Byl jsem na tento film dost zvědavý. Indiana Jones a jeho mýtická dobrodružství mám velmi rád. Jenže po chvíli jsem byl překvapen zjištěním, že tohle opravdu v žádné části nelze brát vážně. A ke konci, to už je opravdová parodie, zejména Kill Bill je zřejmě řejžův oblíbený film. Televizní zpracování zahrnuje fádní výpravu, průměrné triky a spoustu nejrůznějších chybek, za všechny do oči bijící rozepnutou bundu na rozevláté košili při horské cestě někde v (studiových) Himalájích. Mezi tím vším samozřejmě čeká nějaká ta akce, spousta náboženských artefaktů, typických tajuplných destinací, vtípků a hlášek. Celkově slušná jednohubka, lehká a osvěžující. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Nekonečná blbost. Parodie, -nebo snad pokus o napodobení? - Indiany Jonese se hrubě nepovedla. Kravina nejhrubšího zrna, odpad jsem nedal jen proto, že nechci,a by můj oblíbený herec Kyle Mac Lachlan hrál ve filmu, který je hodnocen stejně jako filmy Zdeňka Trošky nebo Luďka Soboty. Ale přesto se ptám: Agente Coopře, PROČ??? ()

Reklama

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem Flynna Carsena naprosto zpožňoval. Vždycky jsem si říkal, že to je takovej béčkovej Indiana Jones v kombinaci s Mumií. A po letech můžu říct, že je to vlastně pravda. U tohoto filmu nebylo prioritou natočit oskarový snímek, který by vydělal miliony. Ale stejně si trilogii Flynna Carsena jednou za pět let pustím a je to prostě taková oddechovka, u které se člověk občas i zasměje. 5,5/10 ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Indiana to síce nieje, ale i tak sa mi to páči. Noah Wyle bola skvelá voľba. Naozaj vyzerá ako knihomol, ale zároveň ako skúsený archeológ a lovec tajomstiev. Trocha ma v prvom momente odradili sci-fi prvky, predovšetkým v knižnici. Príbeh je však veľmi dobrý. Veľmi sa mi zapáčila vo filme Sonya Walger. Taktiež skvelý výber herečky. Prvý diel je najlepší, ďalšie dieli strácajú na kvalite, ale zaostávajú len mierne. 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je strasna uchylarna, v tom dobrym smyslu. Bal jsem se, aby to nebyla jen trapna parodie na Indiana Jonese, neco ve stylu parodii z Leslie Nielsenem z poslednich let, ale k tomu nastesti nedoslo. Spis nez parodie na Indiho, to je film, kterej z popularity Indiho tezi. Na to, ze se jedna o tv film jsou herci nadprumerni, hlavne Noah Wyle je skvelej. Je to jako kdyby jste si predstavily Indiho bez bice, bez kuraze a drsnejch hlasek, mozna trochu chytrejsiho, ktery sedel celej zivot ve skole a pak ho vyhodily v dzungli - tohle je Flynn Carsen. Nejak se mi nezda to zarazeni filmu tady na csfd, spis to je dobrodruzna, mysteriozni komedie nez nejaky drama, thriller atd. Rek bych, ze film se spis vytahuje tim, ze je podobnej Indiana Jonesovi, nez aby to skryval, ale rozhodne na nej nema. Triky, i kdyz nejsou nak spatny, jsou dost poznat a i hudba, i kdyz je podobna te u Indiany je taky takova horsi. To co mi brani tenhle film odsoudit je fakt, ze jsem se po celou dobu skvele bavil, sledovat noumu Flynna byla fakt sranda, navic tu je spousta super hlasek a nekolik sparodovanejch scen z jinejch filmu (napr. Kill Bill). Celkove slabsi 4*. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Flynn Carsen se snaží svést na úspěchu Indiana Jonese. Čeští distributoři mu pomohli i tím, že změnili font názvu filmu. Tvůrci Indyho by je pravděpodobně mohli s úspěchem žalovat. (Pumiiix)
  • V místnosti s létajícími šípy a kyvadly říká Nicol (Sonya Walger), že jde o waltz a musejí si cestu protančit. Jenže následná melodie, která jim k tomu hraje, je valčík "Na krásném modrém Dunaji" ("An der schönen Blauen Donau") od Johanna Strausse syna. Tyto dva rytmy nejsou zcela totožné. (Robbi)
  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)

Reklama

Reklama