Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Revanx 

všechny recenze uživatele

Low cost nového tisícročia a niečo čo dáva výrazu "moderný brak" nový význam. Ak sa vám podarí úplne vypnúť mozog, môžete sa celkom slušne baviť. Ak ostane aspoň jeho časť zapnutá, tak budete mať takmer plné zuby stupídneho príbehu, neuveriteľne slabých trikov a prehrávajúcich hercov. Jednoducho- za tie peniaze to mohlo byť horšie, Noah Wyle v úlohe knihovníka je celkom fajn a Sonya Walger je celkom sexi kosť. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na tom filmu se mi vždycky líbila jeho komediálnost a fantasy složka s notnou dávkou nadsázky. Pro hlavního hrdinu snad není na světě nic, co by neznal, neuměl, neovládal - (neplést s MekGajvrem). Naučit se takovou ptačí řeč za pár hodin přece není jenom tak a co teprve poznat, čím potěšit duši rázné ženy uprostřed pralesa! Nemůžu si pomoct, ale občas se podívat na takový film mě dokáže opravdu uvolnit a pobavit. ;-) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´05 (USA): Nominace na ceny pro nejlepšího herce v televizním filmu (Noah Wyle), pro nejlepšího herce ve vedlejší roli v televizním filmu (Kyle MacLachlan), pro nejlepší herečku ve vedlejší roli v televizním filmu (Sonya Walger) a za nejlepší televizní film. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že tento film sa snaží byť filmom v štýle Indiana Jonesa, a hoci v niektorých smeroch funguje, herecké výkony sú také zlé, že na konci som bol otrávený. Nie sú to však len herecké výkony, ale aj premisa sa mi zdá byť trochu slabá. Indiana Jones bol univerzitný profesor, ktorý je zhodou okolností dobrodruhom na čiastočný úväzok, zatiaľ čo Flynn je večný študent, ktorého vyhodia z univerzity, aby sa mohol učiť zo skutočného života, a nakoniec je zamestnaný v tajomnej knižnici, ktorej zbiera mýtické artefakty. Pozícia knihovníka mi nijako nesedela. 4/10 ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Parodie na Indyho? To doufám. Jinak je Flynn dílko s vypatlaným scénářem a naprosto odpornými triky. Digitální motýlci jsou úděsní. Pasáž s valčíkem mezi svištícími sekyrkami je tak trapná až je vtipná. Noah Wyle prostě není tak sympatický, jak si o sobě myslí. A Kyle MacLachlan? Jenom plesnivá třešnička na spáleném dortu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)
  • Když se Flynn (Noah Wyle) ptá Judsona (Bob Newhart), kde jsou mariňáci, odhalí Judson tetování na hrudi a dodá: "Semper fi". Jde o latinský výraz Semper fidelis (Vždy věrný), který v oné zkrácené podobě používá americká námořní pěchota. (Robbi)
  • V místnosti s létajícími šípy a kyvadly říká Nicol (Sonya Walger), že jde o waltz a musejí si cestu protančit. Jenže následná melodie, která jim k tomu hraje, je valčík "Na krásném modrém Dunaji" ("An der schönen Blauen Donau") od Johanna Strausse syna. Tyto dva rytmy nejsou zcela totožné. (Robbi)

Reklama

Reklama