Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kandidáti na vedoucí post. Jejich soupeření, střety a přesvědčování ostatních... tato volba se podobá tisícům jiných - rozdíl je ale v tom, že tady jde o volbu hlavy gangu! Proto nebude nouze o opravdové napětí a drsné scény! (oficiální text distributora)

Recenze (28)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Johnny To je proste skveli reziser ktery i z okoukane zanrovky dokaze vytrepat hodne dobrou podivanou. Mozna, ze se nekomu muze zdat pribehovost i charkterizace z pocastku velmi plitka, ale to jen pro to aby minutu po minute scenar kristalizoval oboje zminene do velmi slusne hloubky - pro me opravdu neprehlednutelne. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Johnny To ako režisér predvádza celkom zaujímavé kúsky (to prestrihávanie z detailov na malebné panorámy vnáša do diania na plátne slušnú dynamiku), ale je to iba štylistické cvičenie. Po scenáristickej stránke je totiž Volba slabota. Veľká slabota. O hlavných postavách sa vlastne vôbec nič nedozvieme, prejavujú sa len svojím "pohybom v príbehu". A ten príbeh tiež nie je žiadna veľká sláva. Pod pomerne komplikovanou chrastou v podstate svrbí len klasická čínska báchorka o súboji viacerých skupín o nejaký zázračný predmet, ktorý dá držiteľovi absolútnu moc. Akurát tu nie je kung-fu a mágia, ide o žezlo pre nového vodcu triády. Záverečná scéna s "vraždou čínskym kameňom" je solídne brutálna, ale po nej si poviete - no dobre, a ďalej? Akékoľvek pocity z filmu vyprchajú do 2 hodín - videl som ho dnes večer a už som k nemu absolútne ľahostajný a nechcem ho nikdy vidieť znovu. ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Po úchvatném Exiled jsem od dalšího filmu Johnnyho To, který se mi dostal do pracek čekal skutečně hodně. A bohužel moje očekávání vyslyšena nebyla. Ano, Election není špatný film a v jednotlivostech funguje výborně, třeba scéna převozu žezla z Číny do Hongkongu či závěrečná pointa jsou parádní, bohužel ale jako celek film selhává na celé čáře. Chybí tady větší gradace, film tak podivně skáče mezi událostmi a postavami aniž by nechal divákovi možnost se s někým identifikovat, někomu fandit a vlastně pro svůj chladný a studený styl neumožňuje prožívat žádné emoce, pouze nezůčastněně sledovat, jak se dva perou a ostatní okolo umírají. Není to ztráta času, na to je To příliš talentovaný režisér, ale taky nic, co by člověk musel nutně vidět. Škoda. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Johnny To natočil výbornú drámu z prostredia Triád. Najviac mi to pripomínalo Kitanovo Outrage. Ale zároveň sa to atmosférou približovalo k Internal Affairs. Pre mňa pomerne našlapaná konverzačka z výborne vykreslenými charaktermi. Človek by čakal, že to bude uťahané, hlavne kvôli množstvu detailov, ale opak je pravdou. Najväčšiu pochvalu si zaslúži strihač, ktorý odviedol naozaj skvelú prácu. Výborný strih, precízna réžia a ktokoľvek kto sa chce dozvedieť nie len o histórií vzniku Triád ale aj ich tradíciach, nemôže nájsť lepší film. Ak vás teda podobná tématika zaujíma. Pekne premyslené vraždy a neúprosnosť zmien dopadajúca na každú jednu postavičku v komplexnej hierarchií v čínskej spoločnosti, na ktorú je polícia krátka. Pre mňa skoro dokonalé. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zákulisní pohled na triády, který patří k takřka bezkonkurenční špičce žánru. Všehovšudy komorní akční film si je sebou tak jistý, že budí zasloužilý pocit velkoleposti. Pasáž s postupným předáváním "žezla" dozajista zmate nejednoho nepozorného diváka, ale možná i díky tomu tato část patří k vrcholu filmu. Election a její pokračování jsou jedněmi z nejčistějších Toových žánrovek. Zatraceně precizní a maximálně chlapské. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Původní plakát, který byl roku 2005 použit na filmovém festivalu v Cannes, nebyl v Hong Kongu povolen, jelikož zobrazoval gesta triád. Provádění těchto gest nebo vlastnění triádských symbolů je v Hong Kongu zakázáno. (Jigvell)
  • Scéna s pojídáním porcelánu byla převzata ze skutečnosti. (Rodriguez)

Reklama

Reklama