Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný špión zvaný Žralok se vrací do Francie splnit další tajné poslání a netuší, že jeho nastávající, také „státní zaměstnankyně“, právě hájí zájmy Francie vlastním tělem. Ve hře je supertajná zbraň, ale zároveň superblbec, jehož manželka, pracující na ambasádě, je nechtěným svědkem nezákonného obchodu. A o to jde, svůdná Isabella má Jeana-Jacquese na chvíli odklidit z cesty, aby tajné služby získaly informace přes jeho nic netušící manželku. Právě na něj narazí Žralok, před kterým jeho kolegové i nadřízení tají, že tenhle blb s dýmkou, patkou a kabelkou je tím úkolem, na kterém v utajení „pracuje“ jeho krásná snoubenka Isabella. Začíná excelentní honička plná omylů, nedorozumění a mužné síly Jeana Rena, věčně nedovtipného Christiana Claviera a komediálního talentu Valérie Lemercierové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Savel 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie 80. a 90. let zbožňuji stejně jako komediální dvojice založené na kontrastu (Richard a Depardieu, Depardieu a Clavier, Clavier a Reno...). OCB je drsná, ultra sprostá a zároveň neskutečně milá špionážní komedie, okořeněná velice nevšedním způsobem o romantickou zápletku. Miluji český dabing, kdy Pavla Soukupa vystřídal v roli Rena Boris Rozner, aby Soukup netypicky propůjčil hlas Clavierovi. A dopadlo to skvěle. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mám rád francouzské komedie. A taky Jeana a Christina. Vůbec tohle spojení ve mně vyvolávalo úsměv už dlouho před zhlédnutím filmu. Vždycky si vzpomenu na jejich první Návštěvníky, na jejich chrabrou bitvu s plechovým ořem na silnici, jejich báječný výstup na toaletě a o mém hodnocení je rozhodnuto už tak trošku předem. A tahle komedie rozhodně není výjimkou. Reno, jako žárlivý agent „Žralok“v akci a Clavier, jako nevinná oběť tajných, policejních hrátek, které mají za úkol dopadnout dlouho hledaného mafiánského bosse. Spolu s velmi vhodně vybranými ženskými protějšky a opravdu břitkým, konverzačním humorem, záruka skoro té největší komediální kvality. ()

Reklama

YuriBS 

všechny recenze uživatele

Čím viac francúzskych akčných komédií vidím, tým mám stále väčší pocit, že všetky sú na jedno kopyto. Ide hlavne o priemerný a miestami až trápny humor, ktorým je človek šokovaný a nemôže sa nezasmiať. Takisto stojí za zmienku jednoduchá ale na pohľad zložitá zápletka, ktorá je čím ďalej neprehľadnejšia, ale nakoniec sa brilantne vyrieši a netreba si lámať hlavu nad tým, akým spôsobom. No a keď už akcia, tak nech už sa aspoň podobá americkým filmom, ale ide len o "lacnú" napodobeninu. Nechcem tým znížiť kvalitu filmu, pretože som sa pekne pobavil, pričom som čakal niečo horšie, ale záver ma tiež dosť sklamal. Bol až príliš jednoduchý. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Dobrá francouzská komedie, která nabídne několik docela povedených srandovních situací, nicméně v tomhle směru až tak úplně mé představy nenaplnila. Vyzvednul bych zajímavou zápletku a ztřeštěný děj, který šlape ve slušném tempu a sype jednu zběsilou scénu za druhou. Mírně jsem byl ale zklamán nikterak vydařeným, nevýrazným koncem. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Operace Corned Beef mě velmi překvapil, protože jsem ho donedávna vůbec neznal. Christian Clavier, Jean Reno a Valérie Lemercier se tak znovu potkali, ačkoli Návštěvníci byli natočeni až dva roky poté. Tam jim to dohromady také skvěle klapalo. A není divu. Režisér právě Návštěvníky dělal a podobné komediální zápletky později použil právě ve slavném filmu. Také tu se opět rozjíždí bláznivá komedie, která jen dokazuje, že Reno je multižánrový. Skvěle jsem se bavil. Mě přišla okouzlující i Mireille Rufel. Tvůrci si utahují z tajných služeb a různých druhů tajných operací. A někdy se podaří si zkrátka vytasit jako svůj hlavní trumf tupce. A když se k tomu sype, co se může sypat... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo převážně v Mexiku. (Terva)
  • Ačkoliv se děj odehrává v Kolumbii, je v jednom záběru možné vidět Mexickou vlajku. (Terva)
  • Ve filmu je vidět celá řada vozů Citroën, například XM V6 Finish "Ambiance", BX 16 TGS nebo C25 Combi E. "Comfort". (Terva)

Reklama

Reklama