Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Milník v dějinách kinematografie a zároveň můj nejoblíbenější film. Při jehož sledování přestane existovat okolní svět, jste jen vy a film.

Operace Corned Beef

Operace Corned Beef (1991)

Ztřeštěná špionážní komedie stavící na hereckých výkonech Jeana Rena a Christiana Claviera, hudbě Erica Leviho a režii Jeana Marie Poiré. Ano, je to blbost, ale musím se přiznat, že když jsem to viděl ve třinácti letech v kině, tak jsem mnohokrát spadl smíchy na zem. Od té doby jsem to nesčetněkrát viděl na videu a vždy se u toho skvěle bavím. Škoda, že soundtrack je prakticky nesehnatelný.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Nadpozemsky krásný film, který přetéká optimismem. Audrey Tautouová Amélii nehraje, ona jí JE. Víc chvály pět nebudu, tenhle film to nepotřebuje.

Nebožtíci přejí lásce

Nebožtíci přejí lásce (1972)

Nejlepší romantická komedie, jaka byla kdy natočena. I když se mi moc líbí filmy jako Laska nebeská, Denik Bridget Jonesove nebo Pretty Woman, tak na tenhle film nemají.

Okno do dvora

Okno do dvora (1954)

Jsem zvědav, za jak dlouho přijdu na to, proč se mi tenhle film tolik líbí. Vždyť se to celé odehrává v jednom bytě a navíc je to o chlápkovi, co pozoruje okolí domu z okna. Zatím vím jen to, že z takových 50 % se mi to líbí jen proto, že je tam dost často Grace Kellyová :-)) Jinak, spolu s "Psychem" a "Na sever severozápadní linkou" asi nejlepší Mistrův počin a jeden z mých deseti nejoblíbenějších filmů.