Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drátěnou košili v pračce nevypereš, aneb současná doba si nedokáže vážit statečných rytířů. Stačilo se jen omylem napít lektvaru namíchaného nepřátelským kouzelníkem a rázem se rytíř Godefroy a jeho sluha Jacquouille (již podle tohoto jména poznají Francouzi, že se jedná o zcela neurozeného člověka) ocitli ve 20. století. Samozřejmě, jak už to ve Francii bývá, našli své potomky, i když zrovna ne na takové úrovni, jakou by si představovali. Šlechta, potomci statečných rytířů, zchudla a v jejím zámku se naopak usídlil potomek vykutálených sluhů, který si jen změnil jméno z posměšného Jacquouille na důstojnějšího Jacquarta. Samozřejmě, že se pán i jeho sluha nejdříve ocitnou v blázinci, ale šlechtická krev se nezapře a Beatrice, jako přímý potomek rytíře Godefroy de Montmirail, se o svého předka postará... Režiséra Jean-Marie Poirého známe především díky jeho vynikající komedii Operace Corned Beef, kde se také objevila trojice komiků, kteří ve Francii patří ke špičce v tomto žánru: Jean Reno, Christian Clavier a herečka s neobyčejným komediálním talentem Valérie Lemercier. V Návštěvnících si je navíc užijeme v dvojrolích předků a potomků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších francouzských komedií,kterou jsem viděl.Už je tomu 22 let,co tento film spatřil světlo světa,ale je pořád jedním z nejlepších ve své branži.Výkony obou hlavních herců byly opravdu famózní.Když se tak po zhlédnutí snímku zamyslím,ani nevím,kdo z nich zahrál lépe.Jean Reno byl asi o trochu lepší,ale Clavier coby jeho pobočník mlel pořád zatraceně vtipné a dobré žvásty.U filmu jsem se mnohokrát zasmál.Od toho jsou to komedie,ale ne vždy tak dobré jako Návštěvníci.Hodnocení:80% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Takhle by měl vypadat recept dobré komedie podle poctivé francouzské kuchařky. Z provařeného námětu cesty do novověku filmaři vytěžili nadmaximum a naservírovali nám drtivě humorné scény a gagy a to vše v podání neodolatelného dua Reno/Clavier. Připočteme-li nesmírně vydařený český dabing a překlad, jde o jednu z nejlepších komedií (z "časů oněch"). A pro mě vůbec nejoblíbenější, protože zábavnější jsem neobjevil, pakliže vy ano, kontaktujte mě ;-) Jen jsem nepochopil analogii ke skutečné historické postavě rytíře Godfruy z Boujonu, který za křižáckých válek jako první dobyl Jeruzalém. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tahle zápletka jednoznačně nabádá k tomu, aby docházelo ke konfrontaci starého s novými, pořádky, které existovaly před devíti sty lety, jsou naprosto odlišné od těch, které fungují nyní. A film toho využívá naplno. Už dlouho jsem u komedie neměl pocit, že se v ní pořád něco děje, ale tohle je snímek, který se opravdu nezastaví. Chování postav je místy až absurdní, ale to snímku dodává na tempu. Film není plný vtipů, které by vás naprosto uzemnily, ale když se nad nimi zamyslíte, musíte uznat, že Francouzi mají opravdu skvělý smysl pro humor a ze zápletky dostaly skutečně hodně, možná nejvíce, co mohli. Nevěřil jsem tomu filmu, ale přesvědčil mě, že to skutečně stojí za to a bavil jsem se. "Návštěvníci" však mají takový náboj, že vás udrží neustále napjaté, aniž byste chtěli od filmu odejít. Tohle je atribut, který většině komedií ze současné doby chybí. Když to například srovnám s filmem "Nepoužitelní", jsme naprosto někde jinde. "Návštěvníci" dokážou pobavit a jejich příběh, i když se moc nezatěžuje kauzalitou a časovým paradoxem, přece jen funguje, je originální a dokáže zaujmout. Nemyslel jsem, že budu zrovna tenhle film doporučovat ve velkém, ale skutečně tak dělám. Po dvaceti letech stále stojí za to. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Samotného mě překvapuji, že někdo shledávám tento snímek tím nejvtipnějším, co se mu během života poštěstilo vidět. Tím nechci říct, že by film vtipný nebyl. To by mi musela ústa upadnout. Pár velmi úsměvných momentek zaregistrovat lze. Bohužel jsou to stále jen momentky. Na druhou stranu, film skoro vůbec nenudí. Děj je celkem ucházející záležitost, která je podtržena bravůrními výkony všech zúčastněných. Malá výtka snad pouze k Valérii Lemercier, která mi byla prostě taková malinko nesympatická, abych to napsal kulantně. Výsledný dojem vylepšila i podlézavá ústřední melodie. Legrácky s cestováním v čase rozhodně můžu. Žádný superúžasný moment, který bych si zapamatoval k vidění bohužel nebyl. S hodnocením bych si to dovolil tedy úplně nepřehánět. Postavil bych ho někam k pěknějším třem kouskům. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pane, pane, pane! Saracén v ďábelským povozu. Je to celý ze železa a jede to bez volskýho spřežení." Francie by dnes určitě potřebovala svého rytíře Godefroye de Montmirail, aby vyhnal všechny "výbušné" saracény ze země, ale bojí se to přiznat. Jenže Godefroy je zde a evidentně není připravený na žádné změny v režimu, lichotky, vynálezy ani multi-kulti, což dává šanci na vznik nejedné humorné scéně. Mě Návštěvníci zkrátka bavili a je mi smutno z toho, že si to dalšími návštěvami tak moc pokazili. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • V úvodní části odehrávající se v roce 1123 jsou bojovníci, včetně Godefroye (Jean Reno), vesměs oděni do plátových zbrojí z mnohem pozdější doby (min. pol. 14. století). (Merenre)
  • Godefroy (Jean Reno) v jednom z rozhovorů pronese, že u něj v království nezůstal už ani jeden hektar volné přírody na lov. Hektar a obecně metrický systém byl zaveden až po Velké francouzské revoluci roku 1789, zatímco film se odehrává v 11. století. (Mr.Hudson)
  • Natáčelo se ve středověkém městě Carcassonne na jihu Francie. Zámek Montmirail byl ve skutečnosti zámek Château d'Ermenonville, který leží zhruba 50 km severovýchodně od Paříže, zatímco dům Beatrice (Valérie Lemercier) se nachází ve městě Thoiry přibližně 50 km na západ od Paříže. (Cheeker)

Reklama

Reklama