Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (1 132)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi vkusná, temná, vizuálně ohromná a zábavná pohádka s dominující Angelínou Jolie toť klady. Záporem pro mě byla velmi nesympatická hlavní hrdinka v roli Šípkové Růženky a celkové převyprávění příběhu po Americku mi příliš nesedělo, jelikož původní šablonu znám téměř nazpaměť, ale když se přenesu nad tyhle dvě záležitosti, tak jsem se přesto bavil nadmíru. Zvládnuto se stylem a s přehledem. 75% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

MŮŽE OBSAHOVAT LEHKÉ SPOILERY. Mám srdce z kamene, ale tohle mě dojalo. Jedna z nejlepších rolí Angeliny Jolie, která mi v mnoha jinejch filmech přijde trochu nepřesvědčivá, ale Zloba jí byla ušitá přímo na tělo a Angelina je naprosto dokonalá. Její postava je nejsilnější prvek filmu, od začátku s ní člověk sympatizuje a roli si očividně vychutnala opravdu s gustem. Krásně vymyšlenej a zpracovanej fantasy svět, samozřejmě moderní update příběhu dost pomohl, potěšilo mě, že král zůstal kokot až do konce, to s Filipem bylo milé a za draka tleskám. Celkově hodně povedený fantasy a skvělá role Angeliny. No a JNH dodal hudbu, co víc si přát. O několik mnoho tříd lepší, než nová Sněhurka nebo Karkulka, když už modernizovat klasiku, tak takhle se to dělá. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na nové vlně pohádek s novými posunutými významy stále ještě vyloženě neujíždím, ale jestli jsou některé další alespoň takhle vymazlené jako Maleficent, tak to vidím velmi nadějně. Sice pořád ještě nesleduju ani seriálové Once Upon a Time, ale panenko skákavá, toto byla lahoda. A to nejsem fanda ani Angeliny, ani původní Disneyovky. Zkrátka když se daří, tak se daří. Protože tady je božská i ta Lanina titulková píseň a všechen ten jemný humor kombinovaný s epikou. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Aneb za každou nasranou ženou hledej zrádného muže :) Disney si u mě tímto počinem částečně vylepšil reputaci. Nečekala jsem příliš a o to jsem překvapenější. Konečně "pohádka", která ukazuje, že svět není černobílý a neexistují jen padouši a dobráci. Angie si mě jakožto Maleficent stoprocentně získala, bylo vidět, že roli si opravdu užívala. Jediným trnem v patě byla Elle Fanning...1) není krásná, což je u krásné Růženky slušný zádrhel. 2) její postava byla neskutečně jednoduchá. A to poslední a stěžejní je, že Fanning prostě neumí hrát a místo nějakého výkonu se jen divně a dětinsky šklebí. Jinak jsem se hodně bavila, snad je ale na místě říct, že vizuál působil až příliš digitálně a neautenticky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jsem velká konzerva a mám rád z pohádek jen klasiku. Jakékoliv moderní adaptace u mně zatím vždy šeredně pohořely a asi u toho tak zůstanu i nadále. Přesto zdá se, že občas se může nějakému snímku zaujmout byť není z těch stovkami let prověřených. A tak jsem dnes viděl a to zcela náhodou Zlobu. A souhlasím s přítelem gogem76 i mně napadl Avatar. Obyvatelstvo Mokřadů, to bylo něco co bych nazval jako doposud nepojmanované druhy... Jedna bytost byla originálnější než druhá. Pravda má trochu recht i Verbal, protože to barevně chvilkami připomínalo halucinace a nejeden chemik varábějící potravinářská barviva by nad všemi těmi odstíny tyrkysové a jasně zelené zaplesal... Už jsem chtěl v půli krabatět obočí nad zprzněným příběhem o Růžence (byť majitelem továrny na pohádky panem Disneym), ale pak se vše zajímavě zlomilo a já jen zíral jak děj nabírá obrátky. Závěrečná bitka byla úžasná i drak a nejúžasnější byl ten vskutku nečekaný polibek z pravé lásky '(teď nekecám a nejsem ironický!). Musím tedy nakonec uznat, že tohle ušlo a to dokonce více než dost! * * * * ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Hra, pri ktorej sa zabávajú tri víly, je skutočná dosková hra s názvom Mlyn. Pravdepodobne pochádza zo starovekého Egypta a je datovaná do obdobia roku 1400 pred Kristom. Každý hráč má deväť figúrok, ktoré sa pohybujú po 24 priesečníkoch. Cieľom je zobrať protihráčovi všetky figúrky alebo mu zabrániť v ďalších ťahoch. (Laslo)
  • Vedení studia Disney chtělo v marketingu využít krásu Angeliny Jolie (Zloba), ale herečka trvala na tom, aby si její postava zachovala děsivý vzhled. (Dr Lizal)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama