Reklama

Reklama

Made in Britain

(festivalový název) (TV film)
  • Velká Británie Made in Britain (více)

Obsahy(1)

Made in Britain je sondou do života mladého neonacisty. Hlavní hrdina Trevor, ignoruje jakékoliv nařízení, zákony a systém obecně. Nechodí do školy ani do práce a jediné na co se zmůže je kradení aut. Dostává se do ústavu pro mladistvé, kde by z něho měli udělat slušného člověka. Ale ani vychovatelům se tento záměr nepodaří a Trevor se dál poflakuje a hází cihly do domů pákistánské menšiny. Celý snímek je o boji proti společnosti, pravidlům či řádu... (culas)

(více)

Recenze (49)

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU'RE OUT OF THIS ROOM, OUT OF THIS PLACE. YOU'RE BACK INTO THE WORLD. IT'S YOUR FUCKING WORLD, MATE, NOT MINE. YOU CAN STICK IT UP YOUR ARSE, I DON'T WANT IT! Hned v prvním záběru na vás film vyskočí jako tygr z džungle, 16tiletý skin Trevor s hákovým křížem na čele a v pozadí řežou kytary kapely the Exploited. Film byl zajímavý svou násilností a naprostým nezájmem o cokoliv ze strany Trevora. Bohužel, tenhle kluk byl naprosto vylízanej a tak s ním člověk nedokázal udržet pochopení jeho rebelie po celou dobu filmu. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si jak ti to tenkrát slušelo, a nechám si vytetovat hákáč na čelo! Máme tu další kousek s plešounem v hlavní roli. Tentokrát ne uplně tipickým, kterej by se chtěl pořád jen rvát s "jinejma" lidma. Tenhle týpek asi ani sám neví, kam patří. Proto se snaží vo to nepatřit nikam a na všecky jen házet fakýry. Navíc se ohání tím, že je mladistvej a že ho nemůžou zavřít. Každej jeho psycholog a vychovatel o něm tvrdí, že je to chytrý mládenec, který se jen hledá. Podle mě je to totální kokot, kterej je blbej jak pytel koledy. A svojí debilitu si neuvědomí ani na konci filmu, naopak ji stvrdí dementním výrazem na kameru :o). Tak jako tak tohle sem od filmu nechtěl dostat. Příběh jednoho týpka, ve kterým mu půlku filmu někdo promlouvá do duše a druhou půlku filmu hází šutry do voken :o). Na druhou stranu je nutno pochválit hlavního hrdinu, kterej to zahrál neskutečně uvěřitelně. Furt sem si říkal, že ho od někud známa von to byl seňor z Pulp Fiction, kterej se svoji milou vykrade motorest. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Váš zoznam priestupkov je nekonečný a nechutný... Predpokladám, že to neľutujete"... "Nie!" Takto nekompromisne a sebaisto odpovedá sudcovi 16 ročný skinhead Trevor s vytetovaným hákovým krížom medzi očami. Nemá žiadnu partiu kumpánov, je to vlk samotár s vysokým IQ, ale obrovskou nenávisťou, snáď ku všetkému a chuťou neustále robiť problémy. Komukoľvek a kdekoľvek. Nejako som nechápal, prečo sa polovicu filmu vláči s černochom, ale musím uznať, že keď ho premyslene s autom "odstavil", smiech som nezadržal. Vzhľadom na rok výroby tu bol skinhead Trevor skôr, ako skinheadi v podaní E. Nortona a R.Crowa. Nechcem porovnávať, ale T. Roth predvádza naozaj úžasný herecký výkon a s istou nadsázkou sa dá povedať, že je nezabudnuteľný. Film má iba 73 min., zbehne ako voda a končí dosť predčasne, ale zato presne v momente, keď ako sa zdá, systém našiel páky ako ho zlomiť. Videl som to tesne po sračke s názvom Oceľové topánky a takýto pohľad na skinheada je mi bližší. Tvrdý, nekompromisný, presvedčivý a bez zbytočného divadielka. 80%. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

vyborny vypovedny film o zivote mladistveho nacka, ktoreho fantasticky zahral tim roth. celkovo, ked si zhrniem asi styri najvyraznejsie skinheads postavy, ktore mi do dnesneho dna silno rezonuju v mysli (edward norton, edward furlong, ryan gosling a tim roth) musim povedat, ze tym najlepsim je prave desivy roth. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Hodně komorní snímeček, natočený skoro až polodokumentárním stylem. Zaujme hlavně hereckým výkonem tehdy ještě hodně mladého Tima Rotha, který už tehdy prokázal svůj veliký talent. Jinak, je to ale poměrně o ničem, scénář je dost prázdný a prakticky bez vyvrcholení. Film asi jen pro velmi náročné diváky a fanoušky Tima... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Povráva sa, že Tim Roth dostal hlavnú rolu náhodou - v divadle, kde sa konal konkurz, si chcel iba požičať pumpu na bicykel. (Durexon)
  • Pesnička, ktorá hrá počas úvodných titulkov je „UK 82“ od škótskej punkovej kapely „The Exploited“ a nachádza sa na albume „Troops of Tomorrow“. (Jello Biafra)
  • Tim Roth sa snažil dostať do role aj tým, že chodil na stretnutia Národnej fronty (National Front) aj napriek svojmu vnútornému odporu voči tejto ideológii. (Durexon)

Reklama

Reklama