Reklama

Reklama

Království pavouků

  • Česko Vraždící pavouci (neoficiální název) (více)
Trailer

Při zkoumání záhadných úmrtí několika hospodářských zvířat přijde veterinář Rack Hansen na to, že skrz jeho město migruje hromada tarantulí. Než však stihne cokoli udělat, pavouci zcela zaplaví ulice... Na venkovské farmě Waltera Colbyho zemřelo vzácné tele. Veterinář Dr. Rack Hansen poslal k analýze jeho krevní vzorky. O dva dny později mu znepokojená vědkyně přijede oznámit, že zvíře kouslo velké množství pavouků a následně pošlo v důsledku enormní dávky jejich jedu. Skeptický Rack se vydá s Dianou zpátky na farmu a v nedalekém poli najdou obří pavoučí hnízdo. Město mezitím zaplaví ohromné množství vražedných pavouků a neexistuje místo, kam před nimi utéct... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mé obavy, že po letech se mi film líbit nebude, se rozplynuly jako pára nad hrncem. Klasický ekohorror je poctivě udělaný na dobu svého vzniku. Pavouci bez počítačů a v titulcích chybí, že se žádnému nic nestalo (jistěže stalo, spousta jich během natáčení zařvala). Slušivá kamera, skvělá hudba (byť ústřední strašidelný motiv si vypůjčila z Psycha) a drama, které se promění v apokalypsu (nelze nevzpomenout závěr Ptáků). Ani hrdinný William ,,Kirk" Shatner nemůže nad děsivou sílou přírody zvítězit. Několik památných scén - první útok na tele, houpačka, letadlo a klimatizace. Ano, některé filmy nemohou z jistého důvodu končit dobře... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Arachnofobie nepřekonána, ale na rok 1977 docela mazec. O dobrém scénáři a nějakém napětí se mluvit moc nedá, ale ono v podstatě stačí vidět stovky živých tarantulí pohromadě. A takhle to vlastně asi má vypadat. vzpomenu-li si na některé a jiné zvířecí horory, kde dané potvora ani není pořádně vidět. 69% ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo. Väčšina eco-hororov dopadne podpriemerne (Spiders) či hrozne (Arachnid) a len máloktoré z nich (Arachnophobia) patria do štádia, ktoré dokáže pobaviť, či dokonca znepokojiť a vydesiť. Kráľovstvo pavúkov je jedným z nich a aj keď na samotnú akciu príde až zhruba po prvej hodine, tá prvá je minimálne zaujímavá, sú prvé vraždy (z počiatku to bol len dobytok, neskôr prišiel rad aj na ľudí), každá z ústredných postáv ma k týmto udalostiam vlastný postoj a názor a v posledných minútach koluje panika, nebezpečenstvo a strach. Film prekvapivo (na to, že na hlavnú hrozbu príde až ku koncu) vôbec nenudí, baví ma sa na to pozerať a minimálne tá atmosféra dokazuje, do akých kvalít tento (inak s celkom primitívnym scenárom) zapadá. Silné tri. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezdička je diskutabilná, ale tie pridávam najmä filmom s ohľadom na rok vzniku a efekty v tomto filme sú, na svoju dobu veľmi dobré, teda až na samotný záver v ktorom si autori jednoducho pomohli pravdepodobne namaľovaným obrazom, teda aspoň tak to vyzerá. Po pomalľou rozbehu dostaneme sympatický film z krásnych 80tych rokov, v ktorom biely ľudia aj čierny ľudia oslovujú tých druhých menami a nie oslovením biely bohatý človek... ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Podstatný rys Království pavouků je jeho retro styl. Proto zdánlivě nadbytečná scéna, kdy stařík zdlouhavě trvá na ceně výměny pneumatiky jako byla před 20 lety atd. Tedy kolem roku 1957, kdy se takovýchto fláků točilo několik týdně. V Arizonském buranově se zastavil čas, všichni jsou oblečeni do 20 let starých šatů a jezdí v šunkách, takže můj odhad z prvních minut byl skutečně kolem roku 1960. A do toho přijela bloncka v supermoderním mercedesu, v modýlku, za který, slovy mé drahé, by se nemusela stydět ani dnes. Zkrátka pro vizuální kontrast a poctu zlaté éře béček. // Skvěle zvládnuté, hra s klišé a odkazy na kdejakou scénku z 40. (westerny) a 50. (monstra-scifi). Pro fajnšmekry dobrý i úvod, pro ostatní docela působivé nabírání grádů ke konci. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Producent Igo Kantor sa vyjadril pre časopis Fangoria, že Arachnophobia (1990) produkovaná Stevenom Spielbergom sa značne podobá na Království pavouků. Vyhlásil: "Myslím si, že ide o kópiu, avšak nemôžete prísť a súdiť sa so Spielbergom." (beso74)
  • Herečku Tiffany Bolling obsadili do hlavnej úlohy kvôli tomu, že ako jediná nemala problém s tým, že bude obklopená pavúkmi. (beso74)
  • Jon-Jon, hrajúci poraneného chlapca pokrytého pavúkmi počas útoku tarantúl na Camp Verde, je v skutočnosti synom režiséra Johna 'Bud' Cardosa. (beso74)

Reklama

Reklama