Reklama

Reklama

Základ rodiny

  • USA The Family Stone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Shredder 

všechny recenze uživatele

Po zavere vo mne ostali rozpacite, no neprilis silne dojmy. Rodinna drama, ktora vynika neprilis originalnym scenarom, po prvej polhodine viete presne ako bude film pokracovat, aj ako sa skonci. Samotna rodina je zvlastna, vztahy v nej nejasne a tiez pozadie konania ustrednych postav. Skor ako komediu, by som The Family Stone charakterizoval ako tragikomediu, ktora by mohla byt aspon prijemnym filmom cez vianocne obdobie, keby do hlavnej ulohy obsadili niekoho talentovanejsieho a menej nesympatickeho ako je Sarrah Jessica Parker. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

"I don't care whether you like me or not! - Of course you do." Netradiční a trochu i smutná komedie o setkání velké rodiny na Vánoce. I když jsem rozuzlení filmu odhadl asi tak v jeho půlce, bavil jsem se filmem po celou jeho dobu. A to, jakým způsobem ke konci tvůrci došli, jsem nečekal vůbec. Výborné herecké výkony, hlavně Rachel McAdams (no jo, je to skvělá a krásná herečka), Diane Keaton a také Paula Schneidera. Mně se film líbil, hlavně teda Rachel... ()

Reklama

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Pokud hledáte objevné a originální dílo, hledejte dál ;) nicméně pokud vám postačí dobrá atmosféra, pár výborných vtipů a vynikající herci, kteří překonávají nedostatky ve scénáři, pak jste tu správně. O Vánoce by člověk přece neměl týrat ducha, ale pobavit a povznést nad uměleckou omezenost amerických tvůrců :) Dodatek: překvapivě dobrá S.J. Parker a hlavně překvapivě věrohodný klaďas Mulroney zaslouží zvláštní pochvalu.. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Klasický rodinný vánoční vztahový film, kdy se rodina sejde k oslavení vánočních svátků. Pro někoho téma nic moc, já mám ale tyto filmy dost rád. Filmu nechybí romantika, řešení mezilidských (hlavně rodinných) vztahů a není zde ani nouze o úsměvné momenty. Hraje zde navíc můj oblíbenec Dermot Mulroney, takže asi tak. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vzít si na oslavu rodinných Vánoc snoubenku nebo snoubence, to vždycky přináší řadu komplikací v čele s totálním ztrapněním, které může všemu nasadit korunu. Ale, když všechno přežijete, budete o vaší vánoční oslavě mluvit s humorem a budete ji přidávat k dobru na nejrůznějších večírcích. Líbil se mi Luke Wilson, to byl pohodář a na nic si nehrál a nepřetvařoval se. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Luke Wilson si při natáčení zlomil zub a zeptal se proto své kolegyně Diane Keaton, jestli by mu nedoporučila nějakého dobrého zubaře. Keaton mu tedy dala telefonní číslo. Když na něj poté Wilson zavolal, zjistil, že se jedná o psychologa. (jezurka42)
  • Fotografie mladé těhotné Sybil (Diane Keaton), kterou dává Meredith (Sarah Jessica Parker) dalším členům rodiny, je skutečná fotografie mladé Diane Keaton. Ta však nikdy těhotná nebyla, a proto byla tato fotografie digitálně upravena. (jezurka42)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama