Reklama

Reklama

Základ rodiny

  • USA The Family Stone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Až na jednu slabší scénu á la hollywoodské dojáky (kdy Claire Danes na poslední chvíli vystoupí z autobusu) se mi to líbilo. Nejen pro tu velkou sešlost skvělých herců (to vlastně ještě nic znamenat nemusí), ale proto, že se Thomasovi Bezuchovi podařilo zvládnout tisíckrát obehrané téma rodinných vztahů tak dobře, že jsem se vžila do role S. J. Parker a prožila s ní ty chvíle zoufalství, které jí rodina Stoneových přichystala. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ultimatívne "feel-bad-movie", jedna z najhorších vianočných komédií i drám a tak zle napísaný film, že ostáva rozum stáť. Bez hlbších spoilerov možno povedať, že vyústenie a zvraty v závere sú také debilné, až sú choré - ako toto niekto mohol myslieť vážne a dostať na to prachy a tých hercov, jednoducho nemám slov... ()

Reklama

Greg 

všechny recenze uživatele

"I don't care whether you like me or not! - Of course you do." Netradiční a trochu i smutná komedie o setkání velké rodiny na Vánoce. I když jsem rozuzlení filmu odhadl asi tak v jeho půlce, bavil jsem se filmem po celou jeho dobu. A to, jakým způsobem ke konci tvůrci došli, jsem nečekal vůbec. Výborné herecké výkony, hlavně Rachel McAdams (no jo, je to skvělá a krásná herečka), Diane Keaton a také Paula Schneidera. Mně se film líbil, hlavně teda Rachel... ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I hate to see you miss out on something... because you have this picture in your mind or you thought you can change something you can't. I'd hate to see you not find what you really want. Od filmu, během kterého se, cituji, 'nepřestanete smát', jsem čekala zcela něco jiného než jsem dostala. A jsem ráda za ten omyl. Příběh jedné rodiny, která je ztřeštěná jako milující, otevřená jako ochraňující. Proč Meredith nechtěli přijmout? Protože se k Everettovi nehodila? Protože byla jiná? Protože všichni Stoneovi věděli, že možná jsou to poslední skutečně společné Vánoce? Těch důvodů mohlo být mnoho, mohl být jen jeden. Ale i ten stačil. Jenže ta ženská v sobě nese stejnou ztřeštěnost a lásku jako všichni ti lidé dohromady. A každý hledá lásku. Každý hledá pokoj v duši. Nakonec to našli, i když je to stálo lásku člověka jejich srdci nejbližšího. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Vánoční snímek o tom, jak se jedna rozvětvená rodina sešla u rozsvíceného stromečku. Než došlo k všeobecné rodinné spokojenosti, tak seriózní Everett představil své srdečné rodině snoubenku Meredith a tím odstartoval snahu o záchranu situace. Celá rodina totiž, na rozdíl od Everetta pochopila, že Meredith se pro něj nehodí a pohodový bratr Ben alespoň poznal, s kým by si rád zařádil v posteli. Není to žádná taškařice, ale scény typu: "Nemohu si tě vzít, protože jsem se vyspala s tvým bratrem. - Ale my jsme spolu nespali! - To mě nikdo nemá rád?" mě vždy dokáží pobavit. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Fotografie mladé těhotné Sybil (Diane Keaton), kterou dává Meredith (Sarah Jessica Parker) dalším členům rodiny, je skutečná fotografie mladé Diane Keaton. Ta však nikdy těhotná nebyla, a proto byla tato fotografie digitálně upravena. (jezurka42)
  • Luke Wilson si při natáčení zlomil zub a zeptal se proto své kolegyně Diane Keaton, jestli by mu nedoporučila nějakého dobrého zubaře. Keaton mu tedy dala telefonní číslo. Když na něj poté Wilson zavolal, zjistil, že se jedná o psychologa. (jezurka42)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama