Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle klasického románu Mary O´Harové bylo natočeno dobrodružné drama o přátelství dospívající dívky a divokého hříběte. Katy je dcerou rančera, jenž chová koně, a jejím jediným přáním je pracovat na rodinné farmě ve Wyomingu. Otec však chce dívence zajistit lepší budoucnost a pošle ji do exkluzivní soukromé školy. Jenže Katy se tam cítí jako vyděděnec a touží po návratu domů. A když si jednoho dne vyjede do lesů, objeví krásného černého mustanga a pocítí, že je se zvířetem spjata zvláštním poutem. Dá mu jméno Flicka a rozhodne se, že z něj udělá šampióna, přestože otec o divokém koni ve stádu nechce ani slyšet… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Ladull 

všechny recenze uživatele

No... jak hodnotit... z hlediska o koních nic netušícího diváka bych řekla: pěkný film, oddechový, dojemný, pěkný konec, i když od začátku naprosto jasný. Celkem pěkně zpracovaný... Jénže... jakožto koňák ho musím trošku shodit. Nemile mě překvapilo několik nebezpečných kousků (a jak jsem se dočetla v zajímavostech, jeden z koní díky tomu zemřel). Bohužel mi ani celkový děj a dojem nemohl pomoci odpustit nesmyslné zacházení s divokým koněm. Ale nemá smysl rozebírat koňácké věci, když jde prostě o film :D Bohužel mě to ale natolik ovlivnilo, že tu hvězdičku jednu musím šoupnout dolů. Na proti tomu musím pochválit parádně odehrané role. Dohromady mi to dá docela příjemný a jednoduchý film :) ()

mikalana 

všechny recenze uživatele

Mluvíme často o svobodě, jenomže existuje skutečná svoboda a co vlastně znamená? Jednat bez odpovědnosti za naše činy anebo nebýt nikým ovlivněn? Možná ve společnosti neexistuje svoboda a právě proto se s ní setkáme v přírodě. Zkouknutím tohoto snímku poznáte skutečnou svobodu divokých koní a touhu po splnění snu mladé dívky. Svoboda se nevyskytuje jako hlavní ingredience, bez ní by však tento chod postrádal smysl. Neochutnávejte po malých lžičkách a prostě si toho naberte a zapojte kromě jazyka i nos a přivoňte si k něčemu, co nikdy neucítíte. ()

Reklama

misa_laska 

všechny recenze uživatele

Tak to jak ze začátku divoký mustang zažene pumu a tím zachrání Kate to bylo hodně přitažený za vlasy... Jinak je to vcelku hezký film. Mě se líbil, sice tam je pořád dokola téma svoboda, svoboda, svoboda - co jiného také od američanů čekat, ale i tak mě to dojalo. Víc takových filmů o koních a lidech. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

jedneho dna prichadza katy domov s nie prilis dobrymi skolskymi vysledkami, z coho ocko vobec nie je nadseny. na druhej strane jej brat chce na vysku ist za kazdu cenu (asi pocul od sestry, ze sa tam non-stop suka, pije a fajcia kdeake latky). avsak radsej mlci, lebo ocko z neho chce mat rancera. tot asi psychologicka zapletka. pridajme si vsak k tomu este konika-mustanga-magora, kt. chce katy zkrotit a tym dokazat, ze je zodpovedna, a mame uz pekny dej. aby ho vsak skrotila musi samozrejme vela prekazok preskakat a hlavne vela slz vyronit. toto je asi tak vsetko z pribehu, kt. si pokojne plynie, avsak nijako sa nerozvija, pretoze by to bolo na 15-rocne babenky asi vela. prave tym je tato snimka urcena. preto je aj moje hodnotenie tak podpriemerne...no este su tam chybicky ako plno sentimentu, stastny koniec a nesympaticke dievca v hlavnej role. no musim jednu vec vyzdvihnut..je to hudba, kt. zkoncentrovala moj znudeny pohlad aspon na niekolko minut...35% ()

smazilek 

všechny recenze uživatele

Žádný film o koních mi neuteče, ale tady nuda..... závěr filmu který je věnován svobodě a nezávislosti mustangů, hned poté co si hlavní hrdinka i toho svého milovaného mustanga pěkně ochočí a strčí do ohrady.... no tak ten mi fakt připadal jako výsměch.... hlavně že bojuje o jejich záchranu na svobodě!!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Slovo “flicka“ má původ ve švédštině a znamená “holka“. (becki_tu)
  • Film je natočen podle knihy "My friend Flicka" od Mary O'Hary. (Alatiel)

Reklama

Reklama