Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Uchylárna zhruba na úrovni 50 odtieňov smradu, ale s ozrutnými hercami, ktorí nemajú nič na robote len masturbovať a potom ešte plácať sa po zadku. Pointa nula, herecké výkony nula a mládež, ktorá by v tom hľadala nejaké sexuálne vzrušenie, upozorňujem, že pri pohľade na Maggie Gyllenhaal hrozí hnitie vtáka a totálny kolaps rozmnožovacej sústavy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi netypický a jistě originální snímek, který v sobě nese zvláštní půvab a stojí na hranici několika žánrů. Z ústavu propuštěná Lee se co nejdříve hodlá začlenit do normálního života, zaujme ji místo sekretářky, kde se kromě denních povinností setkává i s přísností svého nadřízeného, právníka Edwarda. Za pravopisné chyby přichází ponižování, fyzické tresty. Drama ale přeroste v hru plnou nejrůznějších perverzí (i když o ty až tak nejde) a skončí u romance. Sekretářka, která prošla Sundance festivalem, má sice docela prostinký děj, zaujme přesto především dvojicí hlavních aktérů. Sadista Spader se s úchylnou lidskou sexualitou setkává relativně často, pozornost na sebe upoutává zejména více než sympatická Gyllenhaalová, která v sobě postupně nachází dramatický, komický i sexuální náboj.. Každý ale máme to své, tudíž jiné hodnocení nečekejte! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejste stydlivý. Jste právník." Já tedy nejsem právník a nepotřebuju ani sekretářku, ale když o to tak přemýšlím, tak jsem ochoten si ji pořídit. Lee totiž měla cosi do sebe a pokud touží plnit submisivní úkoly, naplácat na zadek nebo souložit v poutech, tak jsem k dispozici. Klidně se obětuju. Ale zpět k filmu, kterej jsem si užil jen napůl. Tou půlkou je samozřejmě Lee. Její protějšek, stydlivej dominátor pan Grey, prostě moc zábavnej nebyl. On si ten svůj chtíč nedokázal pořádně užít a naprosto dlabal na moje dobře míněný rady, aby svý sekretářce dal to, co ona chce a on se za to stydí. Vždyť uspokojit ženu není hřích. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Film z totálne nudného prostredia okorenený zaujímavou sexuálnou úchylkou. Nieže by ma nejak extra brali masochistické sklony, a možno je to tím, že niesom extra fanúšik romantických filmov, ale toto bola totálna nuda. V celom filme sa vlastne nič nedialo, ak samozrejme nepočítame to neustále žobronenie o výprask. U mnohých podobných filmov kvalita stojí vo veľkej miere na dialógoch, no tu neboli tak isto extra ohurujúce. Ak si odmyslíme sladký záver je zbytočné sa na film pozerať. Neznámi herci tak isto toho veľa neukázali, ale ani nemali kde. 2* sú až-až. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stává, aby z postav na plátně bylo cítit, že ví víc, než divák v sále tuší (alespoň "normálně" orientovaný divák). Tady se to hercům opravdu povedlo (Maggie Gyllenhaal je ve své roli mimořádně přesvědčivá), i když možná trochu na úkor právě toho "diváka normaláka". Asi by filmu prospěla i o něco kratší stopáž (hranice 90 minut by podle mne měla být nepřekročitelná). Režisér ale tak těžké téma, snadno zneužitelné pro laciný humor, perfektně vybalancoval někde mezi komedií a dramatem. Ještě musím zmínit jeho cit pro výběr hudby (použil málokdy ve filmech slýchané, ale skvělé a stylové kapely jako jsou například The Faint nebo Cake) A pro Cohenovu píseň "I'm your man" snad nelze ani vybrat příhodnější film... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Autorka scénáře Erin Cressida Wilson si zahrála jednu z žen sedících v čekárně. (HellFire)
  • Na filmovom festivale Sundance v r. 2002 získala snímka špeciálnu cenu za originalitu. (eurika)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama