Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (302)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Viděl bych tam skvělý potenciál, ale celkově je ten příběh na prd. Vlastně ne příběh, ale příběhy. Jsou to vlastně jen takoví bakaláři složení z několika příběhů, které dokáží upoutat a pořádně napnout, ale pak tak nějak rychle (sem tam divně) skončí a člověk z toho cítí, jak je to vlastně zvytečné / o ničem. Snad bych radši polovinu z těch příběhů viděl dotáhlé do 90 minut. A polovinu by si mohli strčit za klobouk. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Podle traileru to vypadalo na výbornou found footage jízdu, ale V/H/S je bohužel film, kde trailer k filmu je kvalitnější jak celý film. Očekával jsem rozhodně více, ale musím uznat, že když došlo konečně na nějakou akci, tak to stálo za to! Je to jako Grave Encounters, polovinu filmu se nic nedělo, ale když začínala atmosféra houstnout, mělo to grády. V/H/S je seskládán z osmi příběhů trvající zhruba 20 minut. 3/4 děje z každého příběhu se pomalu nic nedělo, ale jak říkám, když už došlo na akci, stálo to za to! ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Se nedivím, že to toho borce v baráku utrápilo k smrti. Otřesnější found footage jsem snad ještě neviděl. Obsahově se tam dá najít pár zajímavých povídek (druhá, čtvrtá a pátá), formou jsou ale všechny naprosto debilní, protože obraz se třese, šumí, zrní, klepe se nebo je pro změnu totálně rozmazaný. Prostě úplná krása se na to dívat. Pár lidí to tu nazvalo jako poctu found footage, já bych to nazval jako totální průser a krok vedle co se found footage žánru týče. Hvězdičku dávám především za ty dvě poslední povídky, ty byly alespoň napínavý, když už nic. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Povídkové found footage, které má velmi slušné, ale trochu kolísavé grády. Jedná se o pět povídek s naprosto různou tématikou i zpracováním (různí režiséři). Za sebe musím říct, že, až na tu s párkem v motelu, jsem byl se všemi více či méně spokojený, takže suma sumárům 80%. Za pozornost stojí tato pobodně koncipovaná, ale na úkor hororovosti těžce úchylná trojpovídka. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Horrová antologie, která si nebere servítky a předhazuje nám to, co teď nejvíce z "bubu" stylu letí. Ale toho všeho člověk dosáhne pouze pokud neodsuzuje "found-footage/hand cam" módu a prokouše se přes sáhodlouhé, nicneříkající intro. Začínáme partičkou zlodějíčků, kteří se vloupají do starého domu, aby ukradly nějaké kazety. Když pominu, že jsem se lehce neorientoval díky kameře, tak jako základ k dílčím segmentům funguje dobře. Amateur Night: Tři kámoši razí provětrat bar se svojí "hi-tech" hračkou a najít si nějakou tu společnost na noc. Musím říct, že jsem nečekal to, jak se to vyvine (i přes to že jsem něco čekal). 9/10 /// Second Honeymoon: Mladý pár si plní jeden ze svých snů a razí na trip po arizoně, potom co se ubytují v motelu, jim jejich apartmá navštěvuje nezvaný host. Co se stane na konci jsem čekal o něco dřív, takže ani mě to pozvolné tempo a následné gradující finále moc nepřesvědčilo. 5/10 /// Tuesday the 17th: Slashery z lesů, luků a hájů. Koncept velmi zajímavý, ale tady krátká stopáž vůbec nesedla - nemožnost si postavit jakýkoliv vztah k většímu počtu postav - bylo mi úplně jedno, jestli pochcípají. 7/10 /// The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger: další parafráze, tentokrát na japonskou duchařinu. Slečna komunikuje formou video-chatu se svým přítelem a doma jí trochu straší. Lekačky tu jsou opravdu povedené a nápad morbidně uspokojující. 8/10 /// 10/31/98: mým subjektivním favoritem. Jízda ve stylu Zámek Hrůzy, kde se parta mladíků během Halloweenu přesune do domu, kde očekávali párty, bohužel je dům prázdný, aspoň se tak jeví. Skvělá jízda nakonec, která do vás buší jak mašina v plný rychlosti. (: 10/10 /// 80% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama