Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (302)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zábery na partiu chalanov, ktorí len tak blbnú a neskôr sa vlámu do opusteného baráku, kladúce si za cieľ film nejakým spôsobom ohraničovať hodnotiť nebudem, pretože neplnia svoj účel, chýba im logika aj vysvetlenie, a hlavne to nie je film. Je to len súhrn scénok, ktorý tam v rámci akej takej kompaktnosti byť proste musel. Film celkovo je značne nesúrodý, kvalita poviedok nevyrovnaná a dohromady je z toho jeden veľký chaos. Niektoré ale stoja zato ... “Amateur Night"- Alebo to najlepšie na celom filme. Originálne, napínavé, brutálne. A tá pointa SPOILER! Bosorka? To ako vážne?! Koniec SPOILERU. 100% ... “Second Honeymoon"- Práca pána Westa od ktorej som čakal najviac, moje očakávania úplne nenaplnila, ale nemyslím, že by to bolo jeho zaváhaním Snaha rozprávať príbeh tam bola a záver by dokázal vyvolať emócie, doplatil ale na krátku stopáž. Ale aj tak; Ti West je najzaujímavejší súčasný hororový režisér. Pred ním už je len veľký Jaume. 70% ... "Tuesday the 17th"- Shit. Na celej poviedke sa mi páčil jeden gore a to ho ani poriadne nebolo vidieť (bodanie do čela). 40% ... “The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger"- Ďalšia zaujímavá vec, ktorej ublížil nedostatok priestoru. A mimochodom, hlavnú postavu vytvorila značne roztomilá Helen Rogers, ktorá na ČSFD úplne chýba (http://www.imdb.com/name/nm3621345/). 70% ... "10/31/98"- Spočiatku sa mi to nepáčilo; herecké výkony až komicky amatérske a príliš veľa smiechu, no potom sa to rozbehlo a Radio Silence (tiež mimo databáze) nám naservírovali takú kopu nápadov, že sa ich segment dá považovať za dôstojné zakončenie VHS ako celku. 70% ... Na záver: Amateur Night je najlepšia poviedka filmu, zvyšok je ďaleko za ňou, no až na Utorok sedemnásteho ani raz úplne pod priemerom. Jednotliví režiséri dostali málo priestoru a to sa podpísalo aj na budovaní napätia a snahe strašiť, a vďaka tomu a nefunkčným pojítkam jednotlivých epizód, sa teda prikláňam k nižšiemu hodnoteniu, aj keď matematicky mi to vychádza inak. Pozerať to na časti, ako samostatné krátkometrážne filmy každý večer pred spaním, asi by som sa priklonil skôr k štvorhviezdičkovému hodnoteniu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Takže poviedkový handycam hororík, každá jedna videokazeta obsahuje samostatnú kapitolu (dokopy je ich 5) a prejdeme viacerými hororovými žánrami. Je tu napríklad hounted-house horror, slasher, paranormálna aktivita, upírina či home invasion. Žiadna z poviedok ma síce neprinútila od radosti skákať (zase na druhej strane žiadna nie je odpadová, ale ich kvalita trochu kolíše), ak to mám však hodnotiť ako celok, prihliadnuť na spracovanie, originalitu, gore a podobne, tak som viac ako spokojný. Či už niekoho vydesia je druhá vec, ale ak sa väčšina z nich koncentruje najmä na gore, vítam to podobne s otvorenou náručou. Prvý a posledný príbeh ma zaujal najviac, druhý najmenej, príp. by som ich zhodnotil podľa poradia: 7/10 - 4/10 - 6/10 - 6/10 - 8/10. Zaujímavý, pôsobivý kúsok. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Rozjezd v duchu amatérského mechanického pomeranče, ale partička bohužel (naštěstí?) zahla do nesprávnýho baráku a found footage maratonek může začít. První dvě videokazety mě nějak nenadchly, především odfláknutá druhá a říkal jsem si sakriš, fiasko. Ale od třetí, která si hraje na pokračovatele Blair witch a kde už je znatelné nějaké napětí to nabírá ty správné duchařské obrátky. Prokoukáváme se přes čtvrtou používající webkamery, kde už se člověk i lekne, až k tomu nejlepšímu. Pátá kazeta je jednoznačně nejpovedenější, už jen velký prázdný barák má něco do sebe, ale když se tam začnou dít nadpřirozený věci, stojí to opravdu za to. Kdyby se jednalo pouze o poslední tři povídky, tak jdu s radostí na pět hvězd, takhle je to za čtyři, ale i tak jsem rád, že můžu v/h/sko posunout do červené barvy. 70% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavou ideu podpoří i první kazeta, která je docela originální, druhá není vyloženě nejhorší, ale pak už to jde výrazně do kytek. Navíc extrémně roztřesená a zmatená kamera je zde pomocnou berličkou pro lenivé maskéry / digitální "trikéry". Vlastně nevidíte nic, jen obrazu mihotání a oběti funění... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebýt dvou slabších příběhu, tak jdu do plného počtu. Nápad velmi dobrý, škoda jen slabších povídek. Hlavní kazeta jsou postavy, které se vloupají do baráku a sami natáčejí. Do domu jdou pro kazety, postupně je nacházejí a začínají se ztrácet (9/10 = 90%). První V/H/S kazeta obsahuje příběh Amateur Night o trojici mladých chlapcích, kteří si vyrazí do baru a domu si přivedou neobyčejnou dívku (9/10 = 95%). Druhá kazeta je Second Honeymoon, která pojednává o mladém páru, který vyrazí na dovolenou. Nebýt lepšího závěru, šel bych s hodnocením nejspíš níž a jde o nejslabší povídku vůbec (5/10 = 55%). Třetí kazeta Tuesday the 17th je o čtyřech lidech, kteří se vypraví do lesa a čeká je návštěva. Jde o slasher, který má od začátku zajímavý náboj. Jak rychle začne, tak rychle skončí (7/10 = 70%). Předposlední tedy čtvrtá kazeta The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger je o videochatu mladé dívky s přítelem přes internet. Uprostřed noci mladou dívku čeká nemilé překvapení a v domě začne strašit. Duch se zjeví a diváka čeká pár slušných lekaček. O závěru nemá cenu ani mluvit, protože nebyl tak předvídatelný jak se z počátku zdálo a vše je úplně jinak (9/10 = 95%). Poslední příběh je o čtyřech mladících, kteří se vydají na party do neznámého baráku. Když dorazí, čeká je překvapení, dům je naprosto prázdný. Aspoň to tak do poloviny vypadá, po sléze vše dostane rychlý spád a začnou se teprve dít věci. Jak se říká:,,To nejlepší na konec!" (10/10 = 100%). Sečteno a podtrženo, jde o skvělý horor, který po sečtení všech povídek dostává .. 8/10 = 84% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)
  • Tehlový dom, v ktorom sa nachádzajú všetky VHS kazety, je rovnaký dom aký pol použitý v seriáli o Slender Manovi, Marble Hornets (od r. 2009) (BoredKid)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama