Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Za prasáckou kameru bych dal nejraději odpad! Několikrát jsem chtěl film vzdát, protože mi šly oči šejdrem. Nevím, proč by amatérský film měl být za každou cenu nasnímán rozhoupanou kamerou. Snad i průměrný turista dokáže nasnímat dívatelný snímek... Samotné příběhy nebyly zcela tragické, líbil se mi třeba duchařský příběh ala Asie či laškovné párty s démonem. Zdařilé byly i gore efekty, i když k věrohodnosti jim hodně pomohla rozmávaná kamera. Kvůli vizuální stránce si ale tenhle snímek už rozhodně nepustím. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Bloody Disgusting svým fanouškům rozumí. Fanoušci točící pro fanoušky. Je jasné, že bez formátu found-footage by jednotlivé povídky jen těžko fungovaly tak dobře, ale pokud je jim daný formát uzpůsobený a dokáže z něj vytěžit maximum, tak proč ne. Nebudu hodnotit jednotlivé povídky, líbily se mi všechny stejně a každý si v nich najde to své. Tragikomedii, napětí, strach, gore, sex i humor. VHSková éra is not dead ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ultimátní found footage antologie, která je jako celek tak dobrá, že by s ní současné found footage šílenství mohlo se ctí skončit. Což se ale asi nestane... Film je produkovaný mimo jiné Bradem Miskou (šéfredaktor webu Bloody Disgusting) a pod jednotlivé příběhy (je jich celkově pět, plus "omáčka" okolo) se podepsaly jedny z nejnadějnějších osobností současného amerického nezávislého hororu. To znamená, že za filmem stojí lidé, kteří vědí, co mají žánroví fanoušci rádi ... a pokouší se jim to tu ukázat i s limitovanými finančními prostředky. Úspěšně. Napříč filmem je sice dosti rozkolísané tempo (začíná a končí se tím hororově nejhutnějším, prostředek sníží otáčky) a kvalita jednotlivých povídek není úplně vyrovnaná (najdou se slabší místa), ale celkově vzato je V/H/S velmi nápaditý, sympatický a často i hodně děsivý kousek. Bezesporu zatím jedna z letošních nejzajímavějších žánrových událostí. /// Jinak krátce k jednotlivým segmentům. Rámovací příběh o skupince drobných kriminálníků, kteří se vloupají do starého domu, v němž najdou mrtvého chlapíka a spoustu videokazet, je prací Adama Wingarda. Jako pojivo funguje bez problémů, obsahuje několik hodně creepy záběrů, spokojenost. 7/10 /// Amateur Night (David Bruckner): Tři kámoši vyrazí do baru, kde se o jednoho z nich začne zajímat znepokojivě působící dívka. Zpočátku až příliš moc uřvané, ale jakmile se objeví ona dívka, je o zábavu postaráno. Závěr stojí za to. 9/10 /// Second Honeymoon (Ti West): Mladý páreček jede na road trip po americkém Západu, jedné noci je však v motelu navštíví nezvaný host. West značně zklidňuje tempo, ale ve found footage formátu mě jeho pozvolný styl s krátkým ale úderným vyvrcholením zas až tolik nesejmul. 6/10 /// Tuesday the 17th (Glenn McQuaid): Parafráze na lesní a campové slashery. Nápad je svým způsobem dobrý, ale myslím, že by mu více slušela o trochu delší stopáž. V těch pár minutách je to celé hrozně zrychlené - slasher s postavami, ke kterým si nestihnete vybudovat vztah, nefunguje už z podstaty... 6/10 /// The Sick Thing That Happened to Emily When She Was Younger (Joe Swanberg): Příběh podaný formou videowebchatu mezi dvěma partnery (partnerku doma obtěžuje duch). Nápadité a děsivé. Nejhnusnější lekačky má v sobě právě tahle povídka. Škoda, že noční chaty nemají časovou převahu nad těmi denními. 8/10 /// 10/31/98 (režijní kvartet Radio Silence): A končíme tím nejlepším. Čtyři kamarádi se vydávají na halloweenskou párty. Dům, v němž se má párty konat, se však jeví zcela opuštěně. Ale není ... :-) Přibližně od své poloviny je tahle povídka svižná a děsivá hororová jízda, fakt docela fičák. 10/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Prostě strašný ... a to v negativním smyslu. Mě už tyhle "found footage" fakt nebaví a od tohoto flicku už doslova serou... Tohle je takovej mix mezi tvorbou Freda Vogela (trilogie August Underground ...) a těma blbečkama s Jackass. Vůbec jsem nepochopil, co má jako znamenat sledování otřesné poletující kamery, syčení do sluchátek, výpadků kamery do různých barviček nebo čtverečků ... tak to zaprvé je hlavní obsah "filmu". A do toho teda příjde občas nějaká ta vražda nebo "bubáctví". Strašidelnější je už můj sklep v bytovce novostavbě při rozsvícených světlech než tahle TRAPNOST! A ty vraždy nestojí vůbec za řeč ... podříznutí v hotelu bylo dobře udělaný, ale celkově je to prostě nudná sračka s ještě k tomu přepálenou stopáží ... fakt jsem sledoval víc počítadlo minut než film samotnej ... Naprosto zbytečnej kousek. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kurník, já už mám po všech těch paranormálních aktivitách, kdy lítaj pánvičky po kuchyni, found footage tak plný zuby, že musím alespoň jednou týdně k dentistce na ústní hygienu. VHSka mě ale překvapila mileji, než sbírka videokazet, která se mi válí pod postelí. Některým příběhům tu sice k hlavě chyběla pata a jejich pointa byla vyloženě debilní, ale i tak si všechny dokázaly udržet osobité napětí a mně z podpeřiny celou dobu jen očička koukala. Navíc se mi líbí i fakt, že je nejlepší první a poslední příběh, tudíž je ten průměr mezi tím krásně zaobalený. Pro mě zřejmě překvapení měsíce. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Pri premiére filmu padli (doslova) za obeť dvaja ľudia, ďalší vybehol z kina a dostal záchvat. Vzápätí ho nasledovala jeho priateľka, ktorá po úteku z kinosály začala zvracať. (Raccoon.city)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama