Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní tým S.W.A.T. vyšetřuje záhadnou VHS kazetu a objeví zlověstný kult, který má předem nahraný materiál, jenž odhaluje děsivé spiknutí. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Prvý z tejto série som si vybral diel 94 a pravdu povediac ostal som celkom príjemne prekvapený, jednotlivé príbehy ako poznamenal Arsenal83 majú rôznu kvalitu, mňa osobne asi najviac bavil Terror. Nad niektorými príbehmi sa človek trochu pousmeje avšak ak to berie ako retro návrat k roku 1994 tak môže byť spokojný. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem se musím přiznat, že série V/H/S mě až na druhej díl (3 hvězdy) nijak neoslovila. A přiznám se, že jsem chtěl V/H/S 94 vypnout už po dvou minutách. Vím, že je kvalita obrazu špatná záměrně aby to evokovalo starý VHSky ale já se ptám. Komu tím prospějete ??? Nakonec jsem vydržel a dokoukal to. STORM DRAIN - povídka o Ratmanovi není špatná a ani samotnej Ratman nevypadá zas tak špatně. Konec je ale celkem úsměvnej. Jen nevím jestli změrně. Nejvíc vše kazí vizuál. Ostatně jako u všech povídek(výjimkou je třetí povídka The Subject). Nejen, že jde o FFko a do toho ještě ta odporná (ne)kvalita obrazu. Proč ? První povídka je za slabší 3 hvězdy. Druhá povídka EMPTY WAKE je o obživlé mrtvole. 2 hvězdy. Třetí povídkou je  THE SUBJECT. Tahle povídka potažmo režisér Timo Tjahjanto byly tím rozhodujícím faktorem, že jsem nakonec do V/H/S 94 šel. A Tjahjanto nezklamal. Předložil cyberpunkovej gore nářez. Tohle je jednoznačně nejlepší a nejpovedenější snímek jak po filmové tak po obrazové stránce. 5 hvězd. TERROR - lacinej a nudnej příběh ve kterým přijde akce až na konci. 1 hvězda. Poslední HOLLY HELL propojuje všechny povídky. 2 hvězdy. Takže celkový hodnocení jsou za mě 3 slabší hvězdy. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to už moje poslední V/H/S. Kombinace videobrazu s poruchami (videokazet jsem viděl dost, ale s takhle prasáckým obrazem žádnou, byť šlo o pirátské kopie) a FF je zkrátka smrtící. Úvodní následně rozkouskovaná povídka byla technicky nejotřesnější, z hlediska příběhu nezajímavá. Krysa v kanále měla místy dobrou atmosféru, ale že se obraz klepal i profesionálnímu kameramanovi, je na pováženou. Finální scéna trhala oči, a tak nejlepší byl asi zasažený moderátor. Nudou překypovala povídka z pohřebního ústavu, kterou nezachránilo ani po celou dobu očekávané zmrtvýchvstání. Indonéská historka o šíleném vědci byla absolutně nejlepší a má ode mne ty dvě hvězdy. Nejen slušivý masomlejn, ale i po výtvarné stránce pěkný vizuál. No a rádoby vlastenci, kteří zjistili, že s čím kdo zachází, s tím také schází mě téměř uspali. Možná kdyby byly příběhy zpracovány klasickou formou, dal bych hodnocení vyšší. Ale to už jsem psal u předchozích částí, tudíž nic nového. Jako celek mizerné. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nová VHSka dopadla zhruba podle očekávání. Všechny historky byly zajímavé s dobře propracovanými jump scares, temnou atmosferou a ukázkami skutečně grafického násilí. Nicméně však mám několik výhrad především ke kameře, která ač to bylo úmyslně, skutečně místy degradovala celkovou úroveň filmu. První dvě historky považuji za nejzajímavější. Z nichž především Ratman má skutečně parádní nápad i atmosféru (80%). Druhá epizoda již není tak unikátní a docela dlouho trvá než se rozjede, ale mezery vynahradí svou finální strašidelností (75%). Třetí epizodu považuji za mírně slabší jelikož je to celé jen o brutalitě a nějaký příběh je zde takřka nicotný (60%). Čtvrtý příběh začíná v podobném duchu a nutno říci, že na začátku už jsem se začínal koukat na hodinky. Nicméně jsem se do toho nakonec opět dostal a i když byl konec špatně vysvětlený, potenciál posledního příběhu byl ohromný a nejraději bych z něj viděl mnohem více v novém, propracovanějším kabátě (74%). Na závěr ještě dobíhá příběhové pojidlo, čímž je zásah SWAT týmu na pozadí toho všeho. Každopádně tuto část považuji za úplně nejslabší, neboť je takřka zbytečný s velice jednoduchým zvratem na konec. Celkově zhruba 70%, ale jsem velice spokojený. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Solidní úchylárna bez nějakých větších servítek, tvůrci utrženi ze řetězu a celý se to blíží hraně, co jsem ještě schopnej/ochotnej u filmů akceptovat. Jenomže - a to je pro mě naprosto zásadní, celý ty bizáry nejsou pouze samoúčelný, ale každá z celistvých povídek má svou hororovou atmosféru a klidně bych si je dokázal představit s delší stopáží. Suverénem je samozřejmě brutálně zvrácená jízda The Subject od Tjahjanta, která dá vzpomenout na Tetsua či Frankenstein´s army. 6.5/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Členové SWAT týmu v povídce „The Subject“ používají útočné pušky HK 416 a brokovnice Benelli M3. Všechny tyto zbraně ale byly vyrobeny až dekádu poté (2005), než se odehrává děj (1994). (Guilemot)
  • Během jednoho hovoru je zmíněn Bill Clinton, což byl 42. prezident Spojených států vládnoucího mezi lety 1993–2001. (Duoscop)

Reklama

Reklama