Reklama

Reklama

Safe Haven

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní
Indonésie, 2013, 30 min

Obsahy(1)

Skupinka filmárov prichádza na strednú školu, aby vytvorila dokument o štúdiu v tamojšej indonézskej sekte. Spočiatku milé interview sa po krátkej chvíli mení na krvavú masakru. Tento krátkometrážny horor je súčasťou úspešného celovečerného snímku V/H/S 2 (2013). (*CARNIFEX*)

Recenze (34)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jak mám Evanse v oblibě, tak tady se netrefil do mého vkusu. Děj mě za těch 30 minut tolik nevtáhnul, ano, chvilkami to bylo slušně creepy a atmosféru to taktéž nabídlo obstojnou (a samozřejmě extrémní gore), ale očekával jsem více. Ten laciný kostým kozla na konci tomu taky moc nepomohl :D za mě 5/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Evans se nezapře.Třetí povídka z hororu V/H/S 2 a jednoznačně taky nejhustší.S chutí bych polknul celovečerák.Atmosféra šílená a takový zvrat jsem vážně nečekal.Na týhle povídce je vidět jasný rukopis inovátorského režiséra, který hýří nápady i talentem, bohužel si svojí nezkušenost vystuží vykradeným dějovým nápadem španělského Recu, proto jen 4*, ale zatraceně démonické.80%. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia mladých filmárov sa dostane do kontaktu so zvláštnym mužom, ktorý tvrdí, že vytvoril komunitu, ktorej cielom je získať posmrtný život v raji. Táto komunita žije izolovaným životom v odlahlom sídle a kvôli posmeškom obyčajných ludí sa nezdržiavajú na verejnosti. Filmári ho presvedčia, že chcú natočiť objektívny dokument a ukázať luďom, že táto komunita si nezaslúži výsmech alebo pohŕdanie. Po príchode do Raja, kde komunita prebýva, však zisťujú, že sa práve ocitli v pekle. - Jednoznačne najlepší krátkometrážny horor zo všetkých V/H/S filmov. V tomto žánri sa len ťažko hladá projekt, ktorý má úplne všetko potrebné k tomu, aby diváka vydesil, ale v Safe Haven sa to tvorcom podarilo na 100%. Atmosféra je úplne dokonalá a všetko je v tomto prípade vystavané perfektne. Presvedčivé herecké výkony, zvrátená komunita a nepríjemný zámer. V druhej polovici prichádza ultimátny gorefest, bodycount sa pohybuje v desiatkach a krv tečie potokmi. Nechýbajú ani podarené masky a správne použité digitálne efekty. Found Footage forma je v tomto prípade naprosto uveritelná a v podstate je možno toto aj nadôveryhodnejší hororový snímok natočený týmto spôsobom, ktorý som videl, keďže to psycho začína od úplného začiatku a postavy sa nemusia pohybovať desiatky minút v kruhoch, takže divák je v napätí od úplného začiatku. Pre mňa po treťom zhliadnutí bezpochyby najoblúbenejší krátkometrážny horor vôbec. A keby si mám vo svojom živote vybrať jeden námet, ktorý chcem vidieť na plátne v celovečernej podobe, bol by to práve tento indonézsky masaker. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To vysoké hodnocení nechápu. Naprosto obyčejné a průměrné found footage bez ničeho zajímavého a ničeho, co by to oživilo. Pardon, ale mě to takhle prostě připadalo, nemůžu si pomoct. Buď jsem těch hororů viděl až moc a nebo mi už found footage leze krkem. Ve V/H/S 2 to patřilo k lepším povídkám, ale to okamžitě neznamená kvalitu, celá ta antologie byla slabá jak to nejlevnější kafe. Pro mě to spadá do kategorie hororů, které říkám "neurazí, nenadchne", ale těm 82% prostě nerozumím. 3* ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Třetí povídka z V/H/S 2. Ze začátku celkem nezajímavá nuda, v níž se banda filmařů snaží natočit dokument z prostředí indonéské sekty, zhruba v polovině se ale vše zvrtne a z filmu se stává nádherná jízda krvavou autodráhou, při níž se pro originální masakr nejde daleko. Efekty jsou vymazlené, ale úplně nejdokonalejším prvkem na celém filmu je jednoznačně first person pohled oběti, která se snaží z démonického pekla zdrhnout. Úžasná demonstrace toho, co se dá ve zručných rukách dokázat. Hvězda dolů za debilní konec (tohle je prostě horor s parádně děsivou atmosférou a finální vtípek všemu předchozímu sráží kolena k zemi) a nezáživný úvod. Hvězda nahoru za název shodný s cajdákem od Hallströma, teď si každý může vybrat ten svůj přístav :) 80% ()

Zajímavosti (1)

  • Kulty uvedené v tomto filmu jsou velmi podobné skutečným kultům Jonestown a Heaven's Gate. Tyto kulty také spáchaly masovou sebevraždu a rituální praktiky Heaven's Gate jsou podobné těm, které lze vidět v tomto filmu. (mikki089)

Reklama

Reklama