Reklama

Reklama

Libeňský čaroděj

(TV film)

Obsahy(1)

Pohádka o knihvazačském mistrovi... Na náměstíčko ve staré pražské čtvrti Libeň přicházejí potulní komedianti, aby místnímu obyvatelstvu nabídli své představení. Zahrají příběh o knihaři Johánkovi (L. Hlavica) a jeho milé Markétce (L. Trmíková). Johánek má Markétku rád a chce si ji vzít za ženu, ale teprve až bude mistrem. Za městem u rybníka žijí strašidla hastrman (J. Kotva) a čert (T. Töpfer). Markétka umí dobře vařit a strašidlům se sbíhají sliny. Tak se rozhodnou Johánka obalamutit. Slíbí mu, že ho naučí vázat krásné knihy, když je dobře pohostí. Místo toho ale Markétku unesou. Jak to dopadne a kdo vlastně je ten libeňský čaroděj? (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Naprostá zhůvěřilost, kterou bych nazvala ledasčím jiným a ne pohádkou. Holé vyvalené břicho čertovo, rodný bratr mrtvého, a na slunci týden ležícího, tolstolobika, patřilo k tomu lepšímu, co bylo v téhle podivné záležitosti k vidění. Kdo z vás kdy utrpěl setkání s chcíplým tolstolobikem si umí představit, jak strašné bylo všechno ostatní. Hodně! Jana Synková všechno hraje jako tetu Kateřinu, ta by jako tetu Kateřinu hrála i Tetu, kdyby někdo chtěl znovu zfilmovat báchorku o Krokových dcerách. Co Tetu, ta by jako tetu Kateřinu zahrála i Chrudoše nebo Šťáhlava. Proč sem tahám zrovna tyhle dva? Páč na vztahu kantora a Toničky a majstra Johánka a Markétky vidíme, že běda mužům, kterým žena vládne. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně špatná pohádka. Pořád jsem čekal, co vypadne z toho, že příběh vlastně odehrají herci v rámci pouličního divadla, co ta holčička, co ten reálný krám, jestli to bude mít nějaký zvrat nebo pointu, a ono nic, přijde četník, divadlo vyžene z plácku a je konec. Jinak oba herci v rolích strašidel přehrávají neskutečně a vlastně ani nevím, jak by vodník nebo čert se mohli starat o vinice. Takové detaily, že holka strašidlům slíbí rajskou omáčku a oni pak baští nějaké placky, to už vůbec neřeším. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila atmosféra, kostýmy a rekvizity, zajímavá pohádka. Panďero T. Topfera mě taky nenadchlo 🤔😅🙈☹️ ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nebýt tak hrozně pitvořících se strašidel, které vypadají jako komedianti z pouti nebo cirkusu, mohlo by to být mnohem lepší, protože vyprávění stálo nejvíce na nich. Docela dobře bych si dovedl v roli hastrmana představit Josefa Kemra a jako čertisko Rudlu Hrušínského. To by bylo sakra jiný kafe a hodnocení by možná šlo na plný počet. Takhle to nemá kdo zachránit, protože ostatní herci jsou také hodně slabí a i pohádka působí jako hrozná volovina. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ještě že to bylo tak krátké :-) Víceméně kramářská píseň, s pohádkou nic moc společného nemá. Ani podhled na polonahého Töpfera nezlepší dojem z filmu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Polonahej čert a vodník, kteří se furt šklebí jako by je kousnul vlkodlak do prdele, to je na pohádku až příliš. 15% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pohádka ve své podstatě o ničem. Ačkoliv je tak krátká, je i tak vlastně dlouhá. Vrcholem nevkusu je pak podivný kostým Tomáše Töpfera, který opravdu do pohádky nepatří. Velká blbost. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Zcela souhlasím s rakovnikem: Na dobu vzniku mi to přišlo přehnaně ukřičené a "moderní", i když hlavní příběh - variace faustovského příběhu měl možná větší potenciál. Tvůrci ani herci ho bohužel nevyužili. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Papundekl nepapundekl, tohle si nezaslouží vůbec nic. Příběh je zbytečně oplácán komedianty, herci nehrají, děj hrozný. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že výtky kolegů jsou správné. Tomáš Töpfer a jeho odhalené tělo zrovna k popukání nejsou. Jinak je ale pohádka vyprávěna neobvyklým způsobem - taková pohádka v pohádce. Nepřišla mi úplně špatná, ač své mouchy má. Lucii Trmíkovou mám rád, je mi hrozně sympatická, na druhé straně jsem Janu Synkovou v pořádné roli nikdá neviděl. ()

Reklama

Reklama