Reklama

Reklama

Jak jsem se stal psem

  • Česko Chundelatý pes (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dave Douglas je talentovaný právník, jeho kariéra je pro něj vždy na prvním místě. Na výchovu svých dětí nemá čas, což se jeho manželce Rebecce vůbec nezamlouvá. Mezi Davem a jeho dospívající dcerou Carly dochází poslední dobou ke konfliktům. Dívka totiž obhajuje činy svého učitele, který při boji za práva zvířat údajně podpálil výzkumnou laboratoř Grant&Strictland. Dave se ujme případu a jako právní zástupce této firmy se snaží přesvědčit porotu i veřejnost, že se učitel dopustil trestného činu, ohrozil lidské životy a měl by skončit za mřížemi. Navíc podle něj v laboratoři k žádnému týrání zvířat nedochází. Hluboce se mýlí, v jedné z laboratoří je totiž vězněn a zkoumán posvátný pes z Tibetu. Dave se nikdy netajil tím, že nemá rád psy, jenže právě pes mu jednoho dne od základu změní život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Miki68 

všechny recenze uživatele

Jako na rodinnou komedii jsme se na tento film dívali celá rodina. A dlužno říci, že jediná se bavila má devítiletá dcera. Z toho jsem pochopil, že nejsem cílovou skupinou tohoto dílka. Ale tak úplně bych jej nezatracoval. Má i jisté myšlenky (pravda polopaticky podané), které jsou svým způsobem výchovné. ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že téhle ptákovině dávám celé dvě hvězdičky. Na americké žvatlání o rodinných hodnotách jsem už dlouhou dobu alergická, vtipné to taky moc nebylo, až na pár momentů (honička s kočkou, Tim Allen a jeho zmutovaní zvířecí přátelé v autě, závěrečná scéna u soudu). Důvod, proč se na film podívat: Chcete vidět, jak Robert Downey Jr. aportuje. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

V celku normální rodinná komedie na páteční večer. Pro mě jediné lákadlo - Robert Downey Jr. a navíc jako bonus Shawn Pyfrom. Tim Allen mě tu vyjímečně nedrásal nervy, zápletka byla dost stupidní a předvídatelná, ale mě vážně stačilo vždycky těch pár minut s RDJ. Občas jsem se zasmála, tak dávám 3* (a ano, jednu navíc za Roberta) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je běžnou praxí na ČSFD, že některá individua tu známkují filmy už po první reklamě, aby nám ostatním dokázala, jaký skvělý odhad mají. Tady se ale poprvé stalo, že během filmu přibyl i komentář. Jak obdivuhodné. Ale vlastně proč ne. Když se Kutil Tim může proměnit v čokla, je už možné asi úplně všechno... Tohle je další útok na pospolitost americké rodiny, tentokrát zabalený do chlupatého a uslintaného balení. Nepobralo to mnoho nápadu, o vtipu nemluvě, takže to logicky nepobere ani mnoho hvězd. ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Vyloženě rodinný film, který ocení nejen majitelé věrných pejsků, ale i všichni milovníci zvířat. Tim Allen se snaží a dělá co může, aby na dětských tvářích vykouzlil nejeden úsměv. Celkem se mu to daří, ale občas vtipné pasáže střídá trapná chvilka. Pro rodiny ideální komedie o vítězství dobra nad zlem. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Počet scénáristů není konečný, neboť během přípravy se na textu podílelo více než deset lidí. Mezi nimi byl také Tim Allen. (imro)
  • Původní námět filmu pochází z knihy maďarského spisovatele Felixe Saltena, který má na kontě také literární předlohu ke klasické disneyovce Bambi (r. David Hand, 1942). (imro)
  • I když se snímek prezentuje jako remake stejnojmenné černobílé disneyovky z roku 1959 (r. Charles Barton), blíže má k jejímu sequelu The Shaggy D.A. (r. Robert Stevenson, 1976). Zatímco v prvním snímku je hlavním hrdinou chlapec, který se proměnil v psa, v pokračování je z něj už dospělý muž se stejným problémem. Kromě toho vzniklo několik dalších, převážně televizních snímků se stejným námětem. (imro)

Reklama

Reklama