Reklama

Reklama

Automatic

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1973, 4 min

Obsahy(1)

Animovaná groteska známého českého výtvárníka Vladimíra Jiránka a animátora Josefa Hekrdly je kritickým kraťasem na téma civilizace a technický rozvoj, který je spojen s přemírou automatických strojů. (Mertax)

Recenze (8)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Člověk je tvor vynalézavý a dokáže zkonstruovat automat na cokoli. Tento krátký animák však zlehka znevažuje výsledné produkty konstruktérských veličin, neboť vyrobené stroje nejsou příliš dokonalé a člověku nejsou ani tak pomocníkem jako spíše hlavolamem. A ačkoli se mi líbil líbací automat, děkující automat či strom přehrávající zpěv ptáků, tak vrcholem bylo fungování člověka po zasunutí mince. To hodně předběhlo dobu. ()

Vlkodlak13 

všechny recenze uživatele

Vtipný a pravdivý animáč o tom, jak člověk vyrábí stroje, které mu dají peníze a za ně si chce koupit něco rozumného, bohužel však stroje vyrobené rozumné nejsou. Nakonec je z toho člověk tak blbý, že si sám připadne jako stroj.. Ale jo, je to dost vtipně zpracované, ty zvuky, "čůrací" stroj, nebo šroubový, ty mě dost pobavily. ----- Rozhodně stojí za zkouknutí jako všechny Jiránkovy díla. Jde pořád o aktuální snímky. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Animovaná groteska výtvarníka Vladimíra Jiránka, v ktorej je človek ako tie stoje, ktoré ho obžierajú o každú podstivo zarobenú korunku. Beznádej s jedinou možnosťou a to rezignáciou a zaradenie sa do systému. Sugestívne, chladné... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama