Reklama

Reklama

Tma

  • Česko Bloudění v temnotách (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Německo / Velká Británie, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Maria Bello přijíždí na waleské pobřeží za svým manželem. Už první noc má hrůzné sny o smrti své dvanáctileté dcery. Když opravdu záhadně zmizí, všichni se domnívají, že spadla z útesu a utopila se. Jenže večer je slyšet její volání o pomoc a navíc druhý den se objeví neznámá malá dívka. Nikdo netuší, že je poslem zla... James a Adele jsou plni zármutku nad ztrátou své dcery, jež nedávno utonula. V tomto rozpoložení je zastihne mladá Ebrill, která tvrdí, že zemřela před šedesáti lety, je však až neuvěřitelně podobná jejich milované Sarah... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Adelle má vážne naštrbený vzťah so svojou pubertálnou dcérou Sarah. Rozhodne sa, že spolu navštívia jej manžela a Sarinho otca Jamesa, ktorý žije na samote na odľahlom walleskom pobreží. Po pár dňoch sa Sarah stratí na pláži, zmizne niekde v mori. Pri následnom pátraní po nej začne Adelle postupne odhaľovať temnú históriu tohto izolovaného miesta. Pred zhruba pol storočím tam žila náboženská sekta, ktorá uctievala starobylé pohanské božstvá. Ich fanatický vodca ich nakoniec primäl ku hromadnej sebevražde. Všetci spoločne skočili z vysokého skalnatého útesu do morských hlbín. Zdá sa však, že ich skazené duše a zlo naďalej zostali na mieste, kde pred tým prebývali. Ak sa chce Adelle znova stretnúť so svojou dcérou, musí zviesť boj so silami, ktoré nepochádzajú z tohto sveta. *** ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavá atmosféra a welšská krajina fungují v prvních asi dvaceti minutách. Od chvíle, co se dcera ztratí (a podle mne je to holka pubertálně velmi ošklivá, takže jsem jí nefandil), však začne scénář kupit logické nesmysly jeden za druhým. Navíc Marii Bello nevěřím ani, že má ráda sebe, hraje mizerně. A ten přetažený, natřikrát zlomený konec, který už dává logice totálně na frak, mne zklamal nejvíc. Hm, a přesně jak tu zaznělo - celé je to vykradený Kruh, Nenávist, španělský horor Temnota, a samozřejmě parafráze Silent Hill je dost jasná. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si Wales - bude to v prostředí, které mám rád. Ne. Aby stále někdo někde poletoval, aby se stále něco zjevovalo a mizelo a bylo to takové (ne)tajemné. Aby matka na základě jedné "povídačky" stvořila celou teorii, někdy dosti nelogickou. Ne, to mě fakt nebaví. A co se týče té hysteričnosti - ono by to fakt bylo lepší v originálním znění. Dabovaná hysterie zní tak nějak uměle. ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Dvě ze tří za Seana Beana, protože ho prostě žeru (a i když je tam až na druhém místě, má je mít:-)). Maria Bello taky hraje dobře, ale nic na tom nezmění, že to byla nuda. Ovšem to britské pobřeží je vážně dechberoucí...:-) Jsem starej strašpytel a bojím se skoro u všeho, co má jen nádech hororu. Z tohohle mi ale husina vážně nenaběhla. ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Film, který zůstal v půlce cesty. První polovina byla skvělá, tajemný dům, hutná atmosféra, postupné odkrývání tajemství starého domu....jenže pak se to nějak sesypalo. Byla to trochu kombinace Kruhu a Silent Hill. Tenhle pocit umocnil ještě Sean Bean, který tu byl ve skoro stejné roli jako právě v Silent Hill. Jeden záběr (mrtvé ovce na pláži) zase jakoby vypadl z Kruhu. Ale neznamená to, že je vykrádá, spíš to beru jako inspiraci. Jen ten závěr byl už trochu přehnaný a překombinovaný - a hlavně dlouhý. Flashbacky do toho, co předcházelo cestě k otci a proč jsou matka s dcerou tak odcizené, byly zajímavé, ale zase to jejich postavy odkrylo jen na povrchu. Ta holka byla navíc dost nesympatická. Takže ve finále celkem zklamání. Maria Bello i Sean Bean mají oba určitě navíc, ale čekat na to, kdy a jestli se vůbec prokopou do první herecké ligy, může být čekání nadlouho. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Sheep" Simona Maginna. (Terva)
  • Na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu byl snímek nominován na cenu pro nejlepší film. (Terva)
  • Podsvětí "Annwn" pochází z welšských legend, kde je tímto názvem označována země mrtvých. (akisha)

Reklama

Reklama