Reklama

Reklama

Tma

  • Česko Bloudění v temnotách (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Německo / Velká Británie, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Maria Bello přijíždí na waleské pobřeží za svým manželem. Už první noc má hrůzné sny o smrti své dvanáctileté dcery. Když opravdu záhadně zmizí, všichni se domnívají, že spadla z útesu a utopila se. Jenže večer je slyšet její volání o pomoc a navíc druhý den se objeví neznámá malá dívka. Nikdo netuší, že je poslem zla... James a Adele jsou plni zármutku nad ztrátou své dcery, jež nedávno utonula. V tomto rozpoložení je zastihne mladá Ebrill, která tvrdí, že zemřela před šedesáti lety, je však až neuvěřitelně podobná jejich milované Sarah... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Film, který zůstal v půlce cesty. První polovina byla skvělá, tajemný dům, hutná atmosféra, postupné odkrývání tajemství starého domu....jenže pak se to nějak sesypalo. Byla to trochu kombinace Kruhu a Silent Hill. Tenhle pocit umocnil ještě Sean Bean, který tu byl ve skoro stejné roli jako právě v Silent Hill. Jeden záběr (mrtvé ovce na pláži) zase jakoby vypadl z Kruhu. Ale neznamená to, že je vykrádá, spíš to beru jako inspiraci. Jen ten závěr byl už trochu přehnaný a překombinovaný - a hlavně dlouhý. Flashbacky do toho, co předcházelo cestě k otci a proč jsou matka s dcerou tak odcizené, byly zajímavé, ale zase to jejich postavy odkrylo jen na povrchu. Ta holka byla navíc dost nesympatická. Takže ve finále celkem zklamání. Maria Bello i Sean Bean mají oba určitě navíc, ale čekat na to, kdy a jestli se vůbec prokopou do první herecké ligy, může být čekání nadlouho. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie.Skvelý herci , výprava aj spracovanie ( obzvlášť svet temnoty sa vydaril ).Celé to má však jednu veľkú chybu, film akoby z oka vypadol skvelému Silent hillu, ktorý je na tom z komerčného aj kvalitatívneho hľadiska značne lepšie.Benzín do ohňa prilieva ešte fakt že v obidvoch hral Sean Bean v podstate tú istú postavu.Škoda ,nabudúce by to chcelo trochu viac inovácií bez ohľadu na release dátum obidvoch snímok. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £3,000,000Tržby USA $-Tržby Celosvetovo $6,580,887║ Režisér John Fawcett nám neservíruje skoro nič nové ale zas zvláda všetky prvky načrtnutého horroru veľmi zručne a okrem nadobudnutia sklúčujúcej temnoty, či vizuálneho poňatia, ktoré má svoju príjemnú úroveň, nám ponúka taký príbehový mix horrorov ako Kruh so Silent Hill, čo by sa mu dalo vyčítať ale zas v posledných rokoch je už taký štandart kopírovania overených scénok, či dejových osnov na dennom poriadku. Takže nekoná sa žiadne prekvapenie ale ani žiadna pohroma. Maria Bello jednoznačne kraľuje svojím prejavom filmu, Sean Bean ostal len pre druhé husle, tak ako v Silent Hill. /55%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná duchařina vyznačující se absolutním nenapětím a Marií Bello, která ječí vždy a za všech okolností. Ale za to ona nemůže, protože to má ve scénáři, který je tak zmatený a stupidní, že by to Sean Bean nezachránil ani kdyby se stavěl na hlavu. Kdybych usnul chvilku před koncem, tak bych tomu možná ty dvě hvězdy i dal, ale bohužel nestalo se tak. Jedna hvězdička za krásnou krajinu. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Sean Bean konečně jednou v jiné roli než jako lump, úchvatné velšské útesy, slušná hororová atmosféra. Vytkla bych určitou chaotičnost a nepřehlednost. U podobných hororů nesnáším jednu věc: postava se pohybuje v temné místnosti, posvítí baterkou na něco a než stihnu zjistit, co to je, střih, a už je něco jiného. Pak se musím domýšlet, co to tam vlastně našli. V tomhle filmu jsem si podobných scén užila až dost, ostatně podle názvu jsem to mohla čekat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Podsvětí "Annwn" pochází z welšských legend, kde je tímto názvem označována země mrtvých. (akisha)
  • Na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu byl snímek nominován na cenu pro nejlepší film. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Sheep" Simona Maginna. (Terva)

Reklama

Reklama