Reklama

Reklama

The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello

Animovaný / Krátkometrážní / Dobrodružný / Mysteriózní
Austrálie, 2005, 26 min

Obsahy(1)

Mysteriózní vědecko-fantastický animovaný film se odehrává ve světě plném železných parou poháněných vzducholodí. Lidé zde umírají, protože svět zachvátil mor. Hlavní postavou příběhu je letecký navigátor jménem Jasper Morello. Ten se spolu s posádkou na vzducholodi vydává na strastiplnou a nebezpečnou cestu. Úkolem výpravy je dostat se na ostrov, na kterém žijí děsivé příšery, které by mohly být lékem na onen mor. (Zbyisek)

(více)

Recenze (42)

Illioplius 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je priam špičková, dej priemerný a celkový dojem dobrý, aj keď trochu rušivý. Animácia, nech už je akokoľvek umelecká, je pre podanie príbehu pre svoju neprehľadnosť nevhodná. Verím, že film môže osloviť milovníkov steampunku (nie, že by som ním nebol), no dôležitý je i obsah, nie iba forma. Napriek všetkému ide o jedinečné a nadpriemerné dielo. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Esteticky vyhranený, zádumčivý, jemne hororový a atmosférický dobrodružný príbeh zo steampunkového fantasy sveta... Taká kombinácia Verneoviek a poviedok Edgara Allena Poea... Krátke, ale s výbornou, trochou morbídnou atmosférou, zaujímavým no tragickým hlavným hrdinom a odstrašujúcim, no trochu klišé záporákom. Tak či onak, hodnotím tento 26-minútový kinematografický zážitok na 5 hviezd a nik ma nepresvedčí o opaku. :-) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jules Verne, George Mélies a Karel Zeman, protřepat, nemíchat. Animace vychází ze starých ploškových filmů, nejen vizuál krom zmiňovaného připomene Tajemství ocelového města či Svět zítřka, což nakonec vůbec nevadí. Výprava do neznámá nachází a přiváží to, co může pomoci, ovšem jen za cenu velkých obětí. Jednu hvězdu ubírám za konec, dal bych si happy end. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

9/10... Otrepany dobrodruzny, avsak pri stopazi 26 minut nie nudny pribeh je podany na zlatom podnose, ktory je vytvoreny z uchvatnej a neskutocnu atmosferu tvoriacej animacie a taziveho pozadia osudov postav... Takmer genialny animak pre velke deti, ktore uz maju aj cierne chmary na svojej dusi... ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Tohle byla lahůdka pro milovníky steampunku či gotiky, a také pro všechny, kterým se líbí temnější animáky. To všechno (a mnohem více) totiž v tomto téměř půlhodinovém animáku je zastoupeno měrou vrchovatou. Několikrát jsem si při sledování filmu říkal, že by z toho byl parádní celovečerní animák, ačkoliv některé prvky by musely být přístupnější pro širší veřejnost. Například všechny postavy ve filmu jsou pouhými siluetami. Toto kreativní rozhodnutí se mi velmi líbí, film má i díky tomu úžasnou atmosféru a postavy tak nesplývají s mechanickým a velmi členitým světem plným strojů, páry a všelijakých serepetiček. Hlavní postavou je mladý navigátor Morello, který si s sebou nese břímě tragické události, při které zavinil smrt nevinného člověka. Zároveň mezi lidmi řádí tajemná smrtelná nemoc, kterou se zatím nepodařilo porazit žádným lékem. Symptomy nemoci jsou ve filmu hezky vyobrazené — v jinak ponurém světě člověk začne poněkud svítit, což by za jiných okolností mohlo být i pěkné, kdyby snad hned další zastávkou nebyla smrt. Celkově je barevná paleta filmu vybledlá a jen tu a tam je některý důležitý prvek prokreslen zářivějšími barvami (což není postup nikterak originální, přesto se však na něj hezky kouká). Film má krásnou hudbu, opravdu jako nějaký plnohodnotný film z velké produkce. Jedinou vadu jsem tedy nakonec spatřil v nevyřčeném závěru, který jako by film usekl před vyvrcholením. Jak celý příběh dopadne si tedy musíte domyslet. [Oscary 2005] ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama