Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (336)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mám tak nějak rád slizké horrory...Vetřelčím monstrem počínaje, přes Blob až třeba k...slimáčkům. Zmutovaný chlapík připomíná chvílemi doktora z Gordonova Ze záhrobí, pak zase lidskou srostlici ze Society B.Yuzny a k tomu se ještě vybaví StarTrek:Next Generation, kde nejen Borgové mají kolektivní vědomí... Vtipné, rychlé, občas trochu nechutné. Psí mrtvolky i chlapík, z kterého po roztržení vypadne prádelní koš vnitřností, dodávají filmu tu pravou šťávu. I na podruhé neobyčejně milý film na dobrou noc....a ať vás slimáci prohání celou noc! ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Asi do dvou třetin filmu jsem pořád čekal, že se film rozjede, ale když se pořád nic nedělo, rezignoval jsem a čekal už jen až film skončí. Slither totiž není ani děsivý, jen je místy nechutný, ani vtipný, má překvapivě pomalé tempo a málo akce. K výčtu záporů bych ještě přidal naprosto nefungující hlášky, a přehrávající herce ( Gregg Henry ). ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V malom, tichom, americkom mestečku Wheesley sa začnú diať hrôzostašné veci potom, čo agresívna, vesmírna forma života napadne jedného z miestných záletníkov a premení ho na slizkého, nenažratého mäkkýša. Ten infikuje ďaľších ľudí, s ktorých urobí tlupu oddaných zombie s kolektívnym vedomím. Trocha prekombinované. Dosť nahlúple. Inšpirácia horrormi z osemdesiatych rokov minulého storočia nepopierateľná. Hodne slabí herci, nízky rozpočet a lacné, digitálne triky. Celkovo nič moc. ** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film mám doma už hodně dlouho, ale pořád jsem jej odkládal (vlastně ani nevím proč). Jelikož jsem si o něm moc informací dopředu nepřečetl, očekával jsem další „slimáčí attack“. Proto jsem nestačil zírat, jak jsem se šeredně pletl. Slither je svým způsobem dobrý scifi horror říznutý černou komedií, ale našel jsem tu i několik rušivých elementů, které mi na něm trochu vadili. Začátek se nese v trošku nudnějším tempu a popravdě mi tu moc postav sympatických nebylo (starosta byl samozřejmě nejlepší), ale postupem času a především s příchodem „nechutných“ efektů se to začalo zlepšovat. Atmosféra gradovala, mord scény se nesly v humorném duchu a „invaze malých slizkých tvorů“ konečně nastartovala i napětí. Asi nejvíc mě uchvátilo ono „buranské“ podání v jakém se nám presentovala valná většina děje i samotné hlášky „Chtěli mi vlézt do huby…“ - Gregg Henry exceloval na plné čáře a doslova jsem si jeho postavu zamiloval. Jen jsem po celou dobu očekával, že to pořádně rozjede i Elizabeth Banks, leč marně. Ta se po úvodu stáhla lehce do pozadí, což byla škoda. Tvůrcům však přičítám k dobru onen pokus o vysvětlení (proč se tohle všechno vlastně začalo dít) – flashback byl dobrý a ona spižírna ve sklepě mi taky tak trochu zahoupala žaludkem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Rozkošná, zábavná, relaxační, skvostná záležitost. Nejvrcholnější zážitek, jaký může takovýhle žánr nabídnout, tedy aspoň tomu, kdo si dokáže stoprocentně užít stoprocentní béčkovitost. A to já dokážu, a tak po krátkém váhání sahám po nejvyšším hodnocení. Miluju tyhle lobotomizované 'videofilmové' scifárny z amerických prdelákovů, u kterých spadne do křoví nějakej parazitickej šmejd z vesmíru a postupně začne dostávat jednoho člověka z městečka za druhým. To se neokouká. A když se tvůrci nebojí být nadprůměrně nechutní a netrpí přílišným soucitem se svými postavami, je to obří plus navíc. Ženské herečky sice tentokrát zklamaly, jediná hezká se záhy změní v odulou živorodku, ale potěšil aspoň trojlístek známých xichtů Rooker - Henry - Fillion. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (23)

  • V úvodnej scéne je možné zahliadnuť márnicu s nápisom RJ McCready's Funeral Home. Je to odkaz na postavu RJ McCreadyho (Kurt Russell) z filmu Vec (1982). (beso74)
  • Dr. Karl byla i vedlejší role ve filmu Rabid (1977). (Stocki)
  • Jako první byl do filmu obsazen Haig Sutherland (Trevor), jako druhá Elizabeth Banks (Starla) a jako úplně poslední získal roli Nathan Fillion (Bill). (Stocki)

Související novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (více)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (více)

Reklama

Reklama