Reklama

Reklama

Atraktivní filmový titul, který je určen širokému okruhu diváků. Ming, zlý vládce planety Mango chce zničit Zemi. Zarkov, vědec z NASA, požádá bájného Flashe Gordona, aby pomohl zachránit zemi. Uvidíme záhadnou a stále žádoucí Ornellu Muti po boku Maxe von Sydowa. Jde o jeden z nejdražších projektů v dějinách kinematografie. Sugestivní hudbu nahrála skupina Queen. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

tron 

všechny recenze uživatele

Dino De Laurentiis (KOSATKA ZABIJAK) a kapela Queen (HIGHLANDER) uvádzajú... veľmi drahú komiksovú adaptáciu. Nejaký čas trvá, kým si divák zvykne na celkovú kuriozitu diela (vizuálna stránka, dialógy, zápletka), ale niekde pri futbalovej scéne definitívne padá do pôvabnej priepasti, ktorú mu tvorcovia vyhĺbili a začína si užívať nádherne bizarný film s lahôdkovým hereckým obsadením (a nestarnúcou hudbou, pochopiteľne). Plus hoci kuriózna snímka po trikovej stránke úsmevne zostarla, dodnes pôsobia niektoré pestrofarebné veľkolepé scenérie prekrásne. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nezapomenu na to, jak jsem si jednoho zimního víkendového rána (už nevím zda to byla sobota či neděle) roku 1981 odnášel vinylovou desku Queen (soundtrack Flash Gordon). Já fanda Queen jsem pak byl na průmce za kinga, aby ne, tenkrát to byl majlant... No už za to musím dát tomuto filmu za 4*, to je přeci jasný.... :-) Nedávno jsem po dlouhých letech film shlédl a cukaly mně koutky... (nostalgicky a vlídně...) ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Božský šwéd no.1 ve své totálně ikonické roli. No dobře, Antonius Block ze Sedmé pečeti, je ikoničtější.:) Ale co chcete, když jsem HO v tomto viděl po 1. ,,Patetičtí pozemšťané. Rozpráším vaše těla do prázdna, aniž by jste měli jen tušení, kdo,nebo co, je tam ve vesmíru!´´. A žádné všech oblíbené, Flash a-áááá! Tohle není o nějakém blonďatém šášulovi, s mozkem 15letého nadrženého puberťáka, ale o největším vládci, jakého galaxie kdy měla. Jasný?! Ming-nemilosrdný...na hrad!!! Special quest star- Ještěrkáč.:))) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Italská sexbomba Ornella Muti si vede na vodítku trpaslíka se jménem Fellini…. Tenhle „sofistikovaný“ pomrkávající vtípek a mnoho jiných, spousta hlášek (císařova svatební přísaha: „Slibujete, že svou ženu nevystřelíte do vesmíru, až Vás omrzí?“) a celkové pojetí filmu značí jediné – tenhle film se nebere vůbec vážně a nechce to ani po divákovi. Inspirace aktuálním fenoménem ´Star Wars´ a klasickým předobrazem z roku 1940 je zjevná, muži s křídly a kostýmy zase upomínají na Vadimovu ´Barbarellu´ a celkově infantilní výtvarná stylizace je tak mile praštěná, že to nemůžete nemilovat. Dino de Laurentiis hodně zariskoval, když do toho vrazil tak strašný prachy, tahle bizarní kultovka pro fandy starých komiksů a béčkových 50´s scifáren nemohla mít širokou diváckou odezvu (a taky neměla), takž i ten otevřený konec přišel vniveč. Hláškující císař („Chci se s ní oženit. Budu se s ní množit a posílat naše potomstvo zpět na Zem, abych ji zalidnil.“) v podání charismatického Maxe von Sydowa by si zasloužil svůj vlastní film :o) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S odstupem času vypadá Flash Gordon jako celkem sympatická parodie - problémem zůstává, že jde o kouzlo nechtěného. Záměrem tvůrců jednoznačně bylo vzdát filmovou adaptací známé klasické komiksové předlohy hold starým sci fi příběhům. Kýčovité přeplácané dekorace a špatné triky jen zvýrazňují zastaralost a opotřebovanost námětu. Povrchní a od začátku do konce vykalkulovaný projekt, který se měl svézt na vlně popularity Star Wars, nezachránila ani výborná hudba Queen, charismatický Max von Sydow a půvabná Ornella Muti, pro kterou neúspěch snímku znamenal návrat do Evropy a konec snů o úspěšné kariéře v Hollywoodu. Celkový dojem 35 %. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (37)

  • Jedním z předmětů na hodovním stole na slavnosti v Jestřábím království byly oblíbené americké buchty „Twinkie“, obarvené potravinářským barvivem. (HellFire)
  • Producent snímku Dino De Laurentiis údajně nepochopil mnoho z přesahů filmu a jeho nadhled a žil v přesvědčení, že vyrábí konkurenci filmové sérii Hvězdné války. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Zemřel herec Max von Sydow

Zemřel herec Max von Sydow

09.03.2020

Ve věku 90 let zemřel legendární herec Max von Sydow. Sydow se narodil ve Švédsku, významnou část svého života však strávil ve Francii. Významně spolupracoval například s režisérem Ingmarem Bergmanem… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama