Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (532)

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj nejoblíbenější seriál vůbec. 50 let historie, která si občas dost protiřečí, ale prostě pokaždé se tam najde něco co příjemně překvapí. Jsem rád, že to v roce 2005 obnovili, asi bych se k tomu nikdy nedostal. S1 Těžký začátek. Eccleston byl skvělý, škoda těch pří během natáčení. Většina příběhů první půle byla sice dost zlá, ale naštěstí se to zvedlo ku konci a parádnoě to vygradovalo. S2 Zatím nejhorší série po obnovení. Na Tennanta jsem si musel chvíli zvykat, ale jak se vžil do role byla to paráda sledovat. S3 Asi nejsilnější série Daviesovy éry. Příběhy druhé půlky série jsou nezapomenutelná jízda a Martha nebyla vůbec zlá asistentka.S4 Škoda dějové zápletky sezony, která zbytečně navracela postavy, které jsem snad ani vidět nepotřeboval. Přesto poměrně povedná řada s horšími i lepšími díly. Speciály 2009 Popravdě za něco stálo tak Waters of Mars. Zbytek speciálových dílů byla bída zakončená pro Tennanta dost nedůstojným End of Time. S5 Steven Moffat nový showrunner, Matt Smith začíná jako Doktor. Pátá série měla pár kiksů, ale jako celkem to byl start jak má být. S6 Kontroverzní rozdělení na dvě půlky, nám dalo dvě poměrně odlišné série, ale musím říct že obě mě neskutečně bavily. Smith se stále zlepšuje a Moffatovi dějové linky neskutečně baví. S7 Mám rád cliffhangery a proto jsem nebyl zprvu moc nadšený ze série bez dvojepizod. No nakonec bylo sem tam vidět, že to delší část chtělo, no pořád je sedmá řada v tom nejlepším duchu předchozích dvou sérií. Klára báješná nová společnice. Už se nemůžu dočkat výroční epizody. Smith definitivně nejlepší představitel Doktora nových sérií. Na celkové vítězství tam ještě rezervu má. S8 První série Petera Capaldiho sice měla pár momentů, ale byla jako celek strašně nevýrazná. Capaldiho Doktor se stále ještě pořádně nenašel a celá ta hra "na temnost" prostě nefungovala, hudebně to také mělo rezervy, ale věřím, že se to v další sérii zlepší. S9 Člověk, aby se pomalu bál, jak hluboko ještě jeho oblíbený seriál spadne. Hodně slabá série s jedním, dvěma lepšími momenty (a epizodou Heaven Sent). Jediné lplus je to, že na Capaldim je vidět, že konečně už našel styl pro svého Doktora. Nejzajímavější epizody:1x08 - Father's Day, 2x04 - The Girl in the Fireplace, 3x08-09 - Human Nature, Family of Blood, 3x12 - The Sound of Drums, 4x07 - The Unicorn & The Wasp, 5x01 - Eleventh Hour, 5x12-13 -Pandorica Opens, The Big Bang, 6x00- Christmas Carol, 6x08 - Let´s Kill Hitler, 7x12 - The Crimson Horror, 7x14 - The Name of the Doctor, 8x08 - The Mummy on the Orient Express ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kde začít. Shrnuto do jedné věty nejlepší sci-fi seriál na světě. Nebo také nejlepší evropský seriál. Když jsem se odhodlal konečně i pustit první díl (obnovené řady), seriál mě neskutečně uchvátil. Christopher Ecclestone a jeho "fantastic" jsou prostě nezapomenutelní. Navíc skvělá společnice Rose Tyler. Navíc, když se objeví kapitán Jack Harkness, člověk je v sedmém nebi. Ale pak přijde konec řady, Jack zůstane v budoucnosti a Doktor zregeneruje. Jenže David Tennant si člověka získá už během první minizody. Jeho živelné herectví je neskutečné. Navíc hlášky "Allons-y" a "What!" jsou balzám pro uši. Přichází další nepřátelé, ale odchází nám Rose. Nejdříve jí na jeden speciál nahradí výborná Donna, ale pak přijde Martha Jones, která bohužel na Rose nestačí a je z moderních společnic nejslabší. Třetí série má ale jiné přednosti, a sice finále, kdy se vrací kapitán Jack a na scénu přichází Vládce. Finále neskutečné, ale čtvrtá řada, kdy se vrací Donna Noble ho překonává a ve finále se vrací všichni moderní společníci, společně proti Dalekům. Jejich společné řízení TARDIS je jedním z vrcholů seriálu. Pak přichází závěrečné Tennantovské speciály. První klasika, ale pak ve Vodách Marsu desátý Doktor definitivně zešílí a blíží se konec. A sice Konec času, který je nejlepším (dvoj)dílem seriálu. Pak se ale musíme rozloučit v minutách agónie s Davidem. Na scénu přichází Matt Smith coby jedenáctka. Nebudu říkat zda je lepší nebo horší, je prostě jiný. Pravda, se sířením se s odchodem Davida mi pomáhá Amy Pond, ale i Rory Williams je sympaťák. S šestou řadou navíc přichází otitulkované minizody, z nichž musím zmínit emotivní Poslední noc. Přichází sedmá řada a loučení se s Amy a Rorym v Andělé obsazují Manhattan a emotivní Roryho loučení s otcem v P.S. (nepochopím, že to není normálně natočené). Ale nemůžeme smutnit dlouho, protože přichází Clara Oswald, nemožná dívka. Seriál nám významně potemní, což je jediná chyba, takřka úplná absence humoru. Snad se to zlepší. Osmá série zlepšení skutečně přinesla. Atmosféra je možná ještě o něco temnější, ale vrátil se i humor. Navíc Peter Capaldi je naprosto skvělý. Jediný, kdo s ním u mě ještě soupeří je David Tennant. Velk překvapení byl u mě vývoj Clary. Ačkoli jsem jí měl rád už v minulé sérii, v téhle jsem si jí doslova zamiloval. K epizoda samotným. Až na dvě výjimky (Into the Dalek a hlavně Kill the Moon) jsou senzační. Hlavně Mumm in the Orient Express a Flatline jsou božské. Pro mě druhá nejlepší série. ()

Reklama

Anchi 

všechny recenze uživatele

Největší seriálová závislost a zamilovanost. Převážně díky tomu, že jsem zabouchlá jak puberťák do Tennanta... Ale na první místo kladu hlavně brilantní nápad s pro mě výborně vymyšleným time travelingem, zajímavý scénáře a hlavně obdiv nad délkou vysílání (a že to ani po padesáti letech není nuda, právě naopak...). ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že po Star Treku: TNG se neobjeví další sci-fi seriál, který by mě tolik strhl. Pán času pro mě začal jako trapárna s podivnou kamerou a tuctovými postavami. To se ale změnilo a najednou Pán času zabíjel můj čas. Ovšem za to vděčím hlavně Davidu Tennantovi, jehož doktorovi silně nadržuji. Ani Matt Smith jako dvanáctý doktor mě tolik nezaujal. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doctor Who bezesporu patří mezi nejlegendárnější a nejtrvanlivější seriály všech dob, jehož výjimečnost ovšem netkví ani tak v množství odvysílaných epizod, nýbrž v jeho postupném proměňování se napříč časem - a především v opulentním návratu po mnoha letech pauzy, kdy najednou musel oslovit hned dvě úplně odlišné sorty diváků. Koho by to zajímalo víc, může si zkrátit netrpělivé čekání na dvanáctého Doktora případným poslechem mé přednášky "Doctor Who: Devítka, dvojí diváctví a (znovu)ustavování fikčního makrosvěta", již jsem pronesl pro návštěvníky WHOCONu na podzim roku 2013. ()

Galerie (4 841)

Zajímavosti (205)

  • Představitel Dvanáctého Doktora Peter Capaldi musel až do slavnostního odhalení v přímém přenosu stanice BBC úzkostlivě tajit před všemi přáteli i rodinou, že byl vybrán jako nový Doktor. Nemohl to říct ani své dceři, která je velkou fanynkou seriálu. (Roby)
  • Výroba jednoho dílu seriálu vyjde přibližně na 100 000 liber. (Pallushi)
  • Dalekové se dostali i do PC hry "FreedroidRPG". Ve hře jsou přítomni roboti, kteří je připomínají nejen tvarem, ale i názvem - 883 Dalex. Dalex je přepis z Daleks, tedy anglického tvaru množného čísla od Dalek. (VMa)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama