Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

RHK 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná britská komedie sršící černým humorem. Návštěva tajemné hospodyně Grace (Maggie Smith) vyřeší rodině vikáře (civilně hrající Rowan Atkinson) všechny problémy... Skvělé je obsazení - Atkinson se učí jako nesmělý vikář SLOVNÍMU humoru, totálně frustrovaná matka Kristin Scott Thomasové nestačí zírat nad životními změnami, protože přišla opravdu výkonná a schopná hospodyně Maggie Smithová. Dále je zde vtipná zápletka, pár vražd a zarostlé jezírko na zahradě - prostě dobrý film. Trailery: http://www.csfd.cz/film/219286-univerzalni-uklizecka-keeping-mum/videa/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

To je jenom zdání, že na venkově se nic neděje. Farář, kterému většinou uniká veškeré dění v rodině „Jsi půl dne za námi, víš to?“. Dcera, která je v tom skoro dospělém věku a obtěžují ji matčiny pokusy o výchovu: „Víš co mě bolí nejvíc?- Ne. Ale ty mi to stejně řekneš.“ A stereotypem znavená Glorie, žena v domácnosti, kterou štve navíc i sousedův uštěkaný pes. Závidět se jí dá snad jen to, že dokáže hlavu rodiny umlčet slůvkem Amen. A potom je tady ještě nenápadný lehce přehlédnutelný syn, kterého si, ale ve škole všímají víc než je mu příjemné. Glorie naštěstí část povinností předává hospodyni a zdá se, že přijmout ji byla trefa přímo do černého. „Ujasněme si to. Můj syn se zbavil šikany. Z mého manžela je komik. A moje nymfomaniakální dcera objevila vaření. Co se to děje?“ Cynický humor, báječné dialogy a skvělá Kristin Scott Thomas, která byla pro mě v téhle černé komedii naprostou jedničkou . ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

To se mi libí na Britech, že i kýč, respektive průměrný námět, umí kvalitně zpracovat. Romantická komedie, tak dostane vyšší úroveň. Stejný námět by byl v Hollywoodu přetvořen v tuctovou, podprůměrnou, teenagerovoskou a hlavně bezcennou komedii. Ale na ostorvech si potrpí na urřčitý standard. Univerzální uklízečka je toho příkladem. Je kvalitně natočena, ohudebněna a zahrána. Rowan Atkinson zde ukazuje jinou rovinu svého komediálního talentu, není zde za přihlouplého slizouna, ale za přihlouplého sympaťáka. Patrik Swayze je jako úchyl ideální. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nádherná zápletka, ktorá sa v rukách suchopárnych rutynérov zmenila na priemernú komédiu. Film sa snaží hrať na ťažkú čiernu komédiu, no ponúkne iba prízemné fórky, pri ktorých som sa ledva pousmial. Viem si predstaviť, že ak by sa dostal tento námet do rúk režisérovi, ktorý by sa trochu odviazal (napr. taký Kusturica), mohlo by to byť úžasné. V jednu chvíľu śa film snáží zaujať morbídnym vtipom, ochvíľu zasa tlačí na pílu príšernými klišovitými scénami za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani v hollywoode. Zachraňujú to iba kvalitný heci na čele so stále výborným Rowanom Atkinsonom. (5/10) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapenie. Ide o pohodovú čiernu komédiu, kde je príjemné vidieť Atkinsona aj v nejakej inej rovine ako len v Beanovi alebo bláznivej paródii. Dosť mi to pripomínalo Kúzelnú opatrovateľku (2005), len s tým rozdielom, že tento film je skôr pre dospelých. Do rodiny prišla upratovačka, ktorá nielen navarí a vyžehlí, ale aj uprace všetky vaše rodinné problémy :) Metódy sú síce drsné a neobvyklé, ale účinné. Samozrejme, v reály by som ich neodporúčal, ale film aspoň posiela do sveta jeden veľký odkaz. Takmer všetky problémy, aj tie v rodine, sa dajú riešiť. Len treba chcieť a skúsiť popremýšľať nad vhodným spôsobom. 70/100 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama