Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Genero 

všechny recenze uživatele

Bebel shledal, že přepadení banky je dost nudná rutina a rozhodl se v převleku klauna ukázat policajtům i rukojmím, co je ta pravá taškařice. A je to pravá taškařice i pro diváka. Ty hnidopišské řeči o slabší druhé půlce jsou mimo mísu. Vám by snad nešlo pod vousy ujíždět před biřici s větrem o závod v taxíku Jacquese Villereta, po boku s (tehdy ještě) mladinkou Kim, ustrašeným debilem a s Laskym v patách? ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Bezva film. O jedné neobyčejné loupeži velké kanadské banky, s klaunem v akci. Na to, že šlo od počátku zejména o komedii plnou bláznivých nápadů, způsob natočení celé dlouhé akce, zejména vyjednávání s policií, působil na mne docela realisticky skoro až s dokumentárními prvky (za doprovodu obrovské mediální sešlosti). Divák sice věděl od počátku o něco víc, než všichni ti policajti a novináři, ale naštěstí ještě na něj odhalení pár detailů mělo čekat. Ještě daleko víc, než loupež v klaunovském přestrojení mne rozesmál Belmondo v převleku za dědka rafinovaně odcházejícího z banky. I po přesunu filmu do svébytné akční komedie na cestách mne dokázal bavit, ač vývoj děje ke konci zdaleka nebyl tak originální a překvapivý, jako počáteční dění. Sám si vystačím zatím s jednou projekcí a výsledním hodnocení v podobě čtyř hvězdiček, ale pokud skalní fandové Belmonda filmu dávají plný počet, určitě jim rozumím, stejně jako divákům, kteří měli možnost zažít premiéru v 80. letech a film si tak plně pojí s nostalgií. 80% (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Když už jsme tady... co si o tom myslíš? Jeden z těch nejzábavnějších Belmondových filmů. Tenhle chlapík dvou tváří zvládne jak komediální role, tak ty drsné, chlapácké a zde předvádí v plné své kráse obě dvě. Ani po letech tento kousek neztrácí na síle a je vidět, jak si Jean-Paul svého klauna neskutečně užívá. P.S. Úplně všechny Belmondovy filmy distribuované v naší kotlině spojuje jedna věc. Dokonalý dabing. Ať už představiteli hlavní role propůjčí v českém znění svůj hlas Jiří Krampol (ten asi nejčastěji), Jan Tříska či Miroslav Moravec, pokaždé se jedná o nevšední zážitek, který ještě povyšuje kvalitu filmu. Tuto starou, dabérskou školu nám ostatní země mohou jen tiše závidět. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství, na který jsem nedávno po mnoha a mnoha letech narazila v televizi, a musím jenom konstatovat že neztratil nic ze svého kouzla - ba naopak, jeho genialitu jsem docenila snad ještě více než dříve a hodnocení nakonec zvedla na ten plný počet (a to nejsem žádný fanda komedií - spíše naopak). První polovina filmu odehrávající se v bance je prostě klasika a nemá jedinou chybku. V druhé polovině se charakter děje mění, ale rozhodně o ní nejde říci že je špatná. K hereckému obsazení Belmondo - Marchand a mladá "Samantha" Kim Cattrall prostě není co vytknout. Nadčasové :-D ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Číslo taxi Dodge Royal Monaco 1976, kterým ujíždí trojce lupičů, je 1985, což je rok, kdy byl film natočen. (funmaker)
  • Belmondo spadl při přestupování z auta na letadlo 120 km rychlosti na silnici. Poté musel dva měsíce strávit absolutně bez pohybu na lůžku, a poté ještě půl roku nosit korzet. (Sifaka)
  • Závěrečná scéna v Římě je natočená na náměstí Piazza Navona, kde se mj. natáčel podobně hořkosladký konec filmu Svatý rok (1976). (MrHousenka)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno