Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála výjimek, kdy je český dabing mnohem lepší než originál. Možná to je jeden z hlavních důvodů rozdílu hodnocení na imdb (65) a csfd (82), protože Krampolův hlas je zde jednoduše geniální a ostatní mu zdatně sekundují. Belmondův šašek v bance je u mě jedna z nejsrandovnějších filmových figurek vůbec a na první půlku filmu se můžu dívat pořád a pořád a pořád mě bude bavit. Je to jeden z těch případů, kdy se většinou směju ještě před danou scénou, protože přesně vím, co přijde a nemůžu se dočkat. Plno báječných hlášek a charakterů. Druhá půlka filmu není špatná, ale už není tak vtipná, jde tu spíše o honičky a jednoho (mimochodem skvěle ztvárněného) taxikáře. Bezva finta je komedie, na kterou se jednou za pár let vždy rád podívám. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

No tak k tomuhle filmu nemám moc co bych na to řekl. Asi jen tohle: Supr, supr, dobrý. Dobrý sem volil z toho důvodu, protože ta druhá polovina už není tak dobrá. Ta první je fakt supr a supr... ale ta druhá polovina. jednak nuda, a příjde mi to zdlouhavý. Ale každopdáně film jako celek nemůžu ohodnotit míň než plným počtem :-) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Klasika môjho detstva s príjemným lupičom s červeným nosom už veľmi nemôže prekvapiť, ale predsa prekvapila mladou Samanthou zo Sexu v meste. Začiatok a prvá polovica, ktorá je výborná, neskôr trochu poľaví, ale Belmondo to úspešne utiahne vo svojej osvedčenej chrakteristickej úlohe drsného sympaťáka. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tuto banku ještě nikdo nevyloupil - až na Grimma (Jean-Paul Belmondo) a jeho společníky. Grimm - v převleku za šíleného klauna - dokáže rozesmát kohokoliv, až na policejního komisaře, pro kterého je celá akce jen k vzteku, protože není schopen protřelého lupiče dostat. Ale když se Grimmův komplic (Guy Marchand) bezhlavě zamiluje do dívky, která naopak miluje Grimma, a navíc jim je v patách lamželezo Lasky, naštvaný že jej ke kšeftíku nepřibrali, začnou problémy... Jean-Paul Belmondo je již navěky zapsán v historii francouzského filmu, a každým dalším filmem, který mám tu čest shlédnout, svoji pověst jen potvrzuje. U Bezva finty jsem se skvěle bavil od prvních minut, až - i přes trochu pomalejší tempo v druhé polovině filmu (kde ale naopak exceluje "duchem chudší" taxikář (Jacques Villeret)) - do samotného konce. Samotný závěr bych považoval za trochu slabší, ale týká se to jen opravdu posledních pár minut... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Číslo taxi Dodge Royal Monaco 1976, kterým ujíždí trojce lupičů, je 1985, což je rok, kdy byl film natočen. (funmaker)
  • Právě tento film ukončil na podzim roku 1987 v československých kinech více než pětiletý belmondovský „půst“, který nastal po uvedení Policajta nebo rošťáka (což bylo na konci jara 1982). V tomto mezidobí se návštěvníci našich kin dočkali Bébela jenom v reprízách Zvířete (1977) a Rošťáka, či obnovené premiéře Muže z Hongkongu (1965). Pětice Belmondových filmů, natočených mezi Rošťákem a Fintou (tedy Kašpárek – 1980, Profesionál – 1981, Eso es – 1982, Dobrodruh – 1983 a Mrchožrouti – 1984) se do tuzemských kin nikdy nedostala. Následující Veselé Velikonoce byly uvedeny teprve na jaře 1988. (charles3)
  • Při automobilové honičce Grimma (Jean-Paul Belmondo) s odtahovkou Lásky odpadávají z kol auta Grimma poklice a opět se na autě různě objevují. (rakovnik)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama