Reklama

Reklama

Na stromě

  • Francie Sur un arbre perché (více)
všechny plakáty
TV spot

VOD (1)

Bohatý podnikatel neochotně nabere dva stopaře. Když ale špatně odbočí, skončí všichni tři i s autem na stromě. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Vrtulník se nečekaně pohnul. Dva lidé visí nad propastí. Houpají se a krouží nad ní jako v nějaké pekelné manéži. A krouží. A krouží. A krouží. A krouží. A kro ... a už jsou zase skoro nad vozem. A vracejí se. A zachráněni. Ach pane bože díky. Nedobrovolní vzduchoplavci přistáli v autu. Jsou v bezpečí." Geniální reportér v podání Paula Préboista s dabingem Luďka Kopřivy. Celý film stojí za starou bačkoru, ale jakmile se na posledních 20 minut vynořuje tato postavička, tak přichází neskutečný spád. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najhoršia "Funesovka" na akú som mal možnosť natrafiť a to som toho videl s Funesom celkom dosť. Keď dáme bokom fyzikálne zákony, pri ktorých takéto pristátie na strome jednoducho nie je možné, (moja 7 ročná dcéra sa pýta, "čo je to za blbosť, veď tam by sa auto neudržalo") , tak potom ako divák očakávam, že dostanem niečo, nad čím už divák hlavou krútiť nebude. Ale ono bude... Scenár je jednoducho katastrofa, príbeh fakt úplne debilný ako pre malé deti, teda mladšie než moja 7 ročná dcéra...Za celý film som nepočul jediný vydarený vtip a nezasmial som sa ani raz. To je na KOMÉDIU s Funesom šialene málo. Záver s príchodom novinára a tv štábu to celé ešte viac zbabral. Nuda, nuda a zbytočný film. Škoda času. 40%. ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ten film byl divnej. Vtipného v tom nebylo skoro nic (a to co jo, to už bylo viděno jinde lépe). A jako film to bylo dějově nerealistické. Hlavně závěrečná část, kdy se to strašně táhne. Dále by se dalo diskutovat nad hladem, vyměšováním a podobnými věcmi. Nejlepší na tom jsou momenty, kdy v autě sledují v televizi, co si o nich myslí zbytek světa. Ale i z toho by se dalo vyždímat víc. ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Co všechno se dá vytěžit z tak absurdní siruace jako je auto v koruně stromu, jediného stromu uprostřed obrovské skalní stěny mořského útesu asi někde uprostřed. Takže v obrovské výšce. Nic převratného, ale film má jednolitou atmosféru, téměř divadelně statickou. Pro co si u filmů rádi odpočinou je tohle asi požehnáním. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kousek ve Funèsově filmografii, který stojí za zhlédnutí aspoň z toho důvodu, že se oproti jeho ostatním snímkům dost liší. Hlavně humorem, který je černý a dosti absurdní. U tohoto filmu vám nehrozí, že byste brečeli smíchy, ale i tak se zde najdou povedené komediální momenty. Originální téma s trosečníky na pinii má určitou atmosféru, ale dalo se uchopit i lépe. Třeba lepším výběrem herců, Geraldine Chaplin byla místy vyloženě otravná a Olivier de Funès zde také nic moc nezahrál. Ale zas Paul Préboist byl v roli reportéra dobrý a měl tu asi svou největší roli ze všech funèsovek, ve kterých se objevil. Na stromě se řadí mezi ty slabší Funèsovy filmy a nějak necítím nutkání podívat se na něj někdy znovu, ale sledování nelituji, bylo to aspoň něco trochu jiného. A vím, že aspoň jedna věc z tohoto filmu mi utkví v hlavě - geniální Funèsův výraz ve scéně, kdy ho napadne sežrat psa :) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Film byl natočen v exteriérech Francouzské riviéry na jihu Francie, oblasti známé jako Azurové pobřeží. (Pierre)
  • Film byl poprvé uveden 14. dubna 1971, ale ani v premiérovém nasazení nepronikl na první místo v návštěvnosti (mimořádný úspěch v té době slavila historická komedie Manželé z roku II s Belmondem). Zejména v Paříži propadl, ale ani celofrancouzské srovnání s jedním a půl miliónem diváků neznamenalo nijak velký úspěch ve srovnání s jinými Funèsovými filmy. O půl roku později nicméně Funès zabodoval s historickou komedií Pošetilost mocných (1971). (argenson)

Reklama

Reklama