Reklama

Reklama

Na stromě

  • Francie Sur un arbre perché (více)
všechny plakáty
TV spot

VOD (1)

Bohatý podnikatel neochotně nabere dva stopaře. Když ale špatně odbočí, skončí všichni tři i s autem na stromě. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (141)

bloom 

všechny recenze uživatele

Styl žertování, jaký se vyskytuje v této komedii, je mi sice blízký, ale musím souhlasit, že film je složen ze dvou částí. Ta první, kde sledujeme počínání hrdinů na stromě, je až na pár dobrých scén (televizní reportáž o Roubierovi, Roubier na slézající dolů po šatech) celkem nudná, postavy Geralidiny Chaplinové a Oliviera de Funése ne až tak zajímavé a proto vlastně jenom Louisovi vděčíme za to, že vydržíme až do poslední půlhodinky, kdy vypukne Operace Pinie. Samozřejmě nesmí chybět televizní štáb, v jehož čele stojí - Paul Préboist, kdo jiný. Na těhle Louisových filmech v režii Serge Korbera (tedy Na stromě a Piti piti pa) je nejzajímavější kromě kreací Louise de Funése a Paula Préboista hudba (opravdu skvělá) a doznívající atmosféra šedesátých let. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Problém je hlavně v tom, že je tenhle film jiný, než co bych od toho chtěl. 64 procent je ale docela slušná kritika, když si uvědomim, že i dabing je stále od pana Filipovského a hrají v tom čtyři velká jména té doby. Možná se ale od filmu čekalo trošičku něco jiného, než pak nakonec divák dostal. Psychadelické sny a na francouze neobvyklý humor je asi i na obyčejného diváka trošičku moc. Ale tak ačkoliv jsem film jako malý neviděl, a že jsem si myslel, jak mám zkouklé všecky Funésovi filmy, přiznám se, že mě to ani netrápí. Jako malý bych ho stejně asi ocenit nedokázal. Ten film totiž není takový ten typický francouzský. Ta typická francouzská komedie, humor, je prostě jiný, i když s herci, které jsem viděl v tolika filmech. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bohužel nejslabší film Louise de Funèse z jeho nejslavnějšího období avšak ne jeho vinou. Jeho postava je opět živelná a cholerická, ale vše se utápí na velice slabém scénáři, který byl údajně během natáčení velice často měněn. Ono to natáčení vůbec doprovázely problémy, což se na snímku prostě muselo projevit. A tak se ve výsledku z příběhu především vytrácí zamýšlená kritika francouzské společnosti ve své době a vliv médií. Máme tu bohatého magnáta, zřejmě socialistického mladíka hledajícího dobrodružství a nevěrnou mladou ženu a tito tři uvíznou na stromě na skále po automobilové nehodě. Sociální rozdíly na jednom stísněném místě bez možnosti uniknout. A k tomu všemu se přidává vliv médií k dané skutečnosti a jejich prezentace stavu událostí, čestná manželka, církev a velká korporace připravená udělat cokoliv v zájmu co největších zisků. Zkrátka syrový realismus v té své nejabsurdnější podobě. Byť byla myšlenka správná a zásadová, nepodařilo se ji zrealizovat podle představ a tak vznikla filmová podivnost, která místy sice nepatrně dokáže vyvolat úsměv, ale spíše bohužel úsměv kyselý až zahořklý. Snad jedinou zajímavostí týkající se tohoto snímku je šestá účast Oliviera de Funèse a také poslední. Je to vinou neúspěchu snímku? Těžko říct. Každopádně s otcem natočil oněch šest filmů kde se v žádném případě neztratil a i tak je toho víc než dost. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu se za břicho popadat rozhodně nebudete, ale na dobu svého vzniku je to snímek úctyhodný. Uvědomíme-li si, že se děj odehrává většinou na velmi omezeném místě, v kadilaku na stromě, měl scénárista těžkou roli. I přes to je film plný chytrého humoru a i český dabing F. Filipovského je výborný. Mnozí tímto filmem opovrhují, prý není vtipný a je jedním z nejhorších Funésových filmů. Není. Kdo má jeho humor rád, určitě si tam své hlášky, gagy nebo vychytávky najde, jako já - když zahlédnou všichni tři hrdinové loď, tak 2x za sebou všichni vypláznou jazyky. Zkrátka, chce to film sledovat, že. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Z těch slabších funesovek. 1) 27letá Geraldine Chaplinová mi nějak zvlášť hezká nepřipadá (nejsem žádný expert přes ženskou krásu, připouštím), 22letý Olivier de Funès (ano, JEHO v pořadí již třetí syn) je nevýrazný, jenom 57letý Louis de Funès si drží svou obvyklou úroveň. 2) Celkově ale dost nuda. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Když plukovník Muller (Hans Meyer) přepálí brýlemi lano s horolezcem (Daniel Bellus), jedná se o nesmysl, protože konkávní čočky, které v nich jsou, paprsky rozptylují, nikoli soustředí do jednoho bodu. (Robbi)
  • Film byl poprvé uveden 14. dubna 1971, ale ani v premiérovém nasazení nepronikl na první místo v návštěvnosti (mimořádný úspěch v té době slavila historická komedie Manželé z roku II s Belmondem). Zejména v Paříži propadl, ale ani celofrancouzské srovnání s jedním a půl miliónem diváků neznamenalo nijak velký úspěch ve srovnání s jinými Funèsovými filmy. O půl roku později nicméně Funès zabodoval s historickou komedií Pošetilost mocných (1971). (argenson)
  • Natáčení probíhalo především v exteriérech u města Cassis na Azurovém pobřeží, ale také v pařížských studiích. (argenson)

Reklama

Reklama