Reklama

Reklama

Izolace

  • Velká Británie Severance (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracovat od 9 do 5 je skutečně horor, ale teambuilding může být ještě daleko horší. Firemní výlet do hor východní Evropy se stává adrenalinovým, když je skupina objevena bláznivými zabijáky, kteří touží po smrti celého teamu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak Toby to konečně dotáhl na hlavní figuru na plakátu! Jenom o tom nikdo neví. Ale copak nejsou všechna vítězství na světě polovičatá? No nejsou. Ale co to kecám. Dobrá prdel, koukat na to, dokonce se od té doby bojím chodit do lesa, aby mi tam nějaká železa neucvakla nohu v koleni, protože bych potom nemohla nosit plandavé sukně až k zemi, aby se mi nepotrhaly o protézu. Vždycky jsem chtěla napsat povídku/hru/scénář o lidech, kteří jedou autobusem za nějakým směšným cílem a tohle mi jenom ukázalo, že to má cenu zkusit. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Silné tři hvězdy. První zhruba třetina je skvělá, prostředek průměrný, a konec stojí za starou belu. Vtipy na teambuildingy a zbabělost těch, co je vedou, jsou vynikající, jak ale dojde na historky, kde že se to asi ocitli a co zde mohlo být - včetně toho němého filmu - vypadne příběh z rytmu. Jo, v druhém plánu je dobrá ona absurdní myšlenka, že si zaměstnanci okusili trochu toho, co vyrábějí, kdyby vyráběli panenky, nemuselo se jim to stát. Ale od té zhruba 30. minuty se snímek začíná rozpadat a stává se nekonzistentní. Jde už pak jen o vyvražďovačku v lesích, kde sice dojde na dva černé vtípky (useknutá hlava a dialog předtím, dvě kozaté Rusky se sapíkem), ale celkově je to takové už unylé, jen aby byl konec a odjelo se na lodi domů. Líbilo se mi, že tvůrci mají v malíčku klišé tohoto žánru, takže hláška "Radši jsem ho zabila, než abys pak říkal, proč jsem ho nezabila, když jsem měla příležitost" je vzhledem ke stupiditě jiných postav v jiných hororech skvělá. Taky se mi líbil ten maďarský řidič autobusu a hádka s ním - docela by mne zajímalo, co skutečně říkal. Celkově ale mi stále víc vadila ta nekonzistentnost vyprávění příběhu, špatně podaní záporáci, takže na víc než slušný nadprůměr to nemá. (Mimochodem, český distribuční název vymýšlel nějaký pakůň. Pod názvem filmu Izolace si představím maximálně drama elektrikáře, pokládajícího kabely, jemuž u jednoho izolace chybí,) ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Při sledování slepence většinou chatrně (a mnohdy vůbec ne-) vypointovaných scén a vesměs nepříliš vtipných dialogů mě nejspíš ani nenapadlo, že po jeho skončení budu říkat něco o "slušné atmosféře" nebo "originálním fílingu" - ale je to tak, nakonec mám z filmu vážně docela příjemný pocit. Neznamená to však, že by mě bůhvíjak těšilo to kvantum zabitých vtipů a šancí na to, aby se z Izolace stal aspoň malinký kult - protože třeba "hlava" je vážně geniální... Každopádně za vidění to určitě stojí. (mimochodem, výbornej plakát) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si Severance musel zopakovat, jelikož mi hodně splýval s britským Wilderness. Tématicky jsou si tyhle dva filmy hodně příbuzné, jen s tím rozdílem, že Smith citelně brnká na komediální strunu. A je to vlastně dobře, protože postavy jsem si díky skvěle načasovanému humoru oblíbil o to víc. Každá z nich tu má pevné místo a svou zapamatování hodnou hlášku. Zhruba v půlce však přichází očekávaná vybíjená: lesy jsou plné smrtících nástrah a navíc se v nich ukrývá banda maskovaných psychopatů, kteří hrdinům doslova zatopí pod prdelí. Má to spád, hravou kameru, známé tváře, super prostředí. Nemám důvod dát tomuhle povedenému survivalu průměrnou známku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Maďarský masaker mäsiarskym nožom... a brokovnicou, sapíkom, plameňometom, sekerou, loveckou dýkou, pechotnou mínou a vôbec všetkým, čo je práve poruke. Ďalší výživný príspevok do novej britskej hororovej vlny. Celý čas som sa veľmi dobre bavil, pretože je to nadhľadové a často veľmi vtipné (scéna dokazujúca tvrdenie Tobyho Stephensa o gilotíne), ale napriek tomu stále drsné a napínavé a nikdy to neskĺzne do čistej komédie či paródie (s výnimkou jedinej scény - to s tou raketou už bolo trochu mimo). Zápletka je otrepaná, ale tvorcovia veľmi invenčne pracujú s rôznymi klišé (napr. scéna s pavúkom). Príjemný žánrový kúsok za ideálnych 70%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • 28. dubna 2009 bylo ve vysílání BBC oznámeno nalezení těla sedmnáctiletého studenta z Norfolku, který byl údajně zabit podle tohoto filmu. V krku měl nalitý benzin, který byl poté zažehnut. (Terva)

Reklama

Reklama