Reklama

Reklama

Izolace

  • Velká Británie Severance (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracovat od 9 do 5 je skutečně horor, ale teambuilding může být ještě daleko horší. Firemní výlet do hor východní Evropy se stává adrenalinovým, když je skupina objevena bláznivými zabijáky, kteří touží po smrti celého teamu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

3,5* Anglický humor je naozaj výborný, postavy výborne vyprofilované na typických predstaviteľov kancelárskych krýs v najrôznejších podobách. S humornou stránkou kontrastuje však rovnako extrémna brutalita hororovej zložky, na ktorú som už miestami mala slabý žalúdok. No aj tak to stálo za ten humor, šarmantného Dannyho Dyera, nežnú Lauru Harrisovú a tak dôveryhodne debilného šéfa Tima McInnernyho :-) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá hororová komédia. Má dosť dobrý príbeh o skupinke zamestnancov jednej zbrojárskej firmy, ktorí idú na spoločný firemný výlet na chatu v Maďarských horách, ale netušia, že v okolí vyčíňa skupina zabijakov. A tak musia zamestnanci bojovať o svoje prežitie. Spracovanie je celkom dobré, skríženie oboch žánrov je tu podané veľmi dobre, prvá polovica sa nesie hlavne v komediálom duchu, kde sa divák veľmi dobre zoznamuje s hlavnými hrdinami, pričom cítiť, že v okolí je niečo zlé a druhá už zase funguje ako horor, kde už zabijaci začnú s akciou. Samotné hororové scény ale samozrejme fungujú hlavne v rámci svojej kategórie, atmosféra tu nie je žiadna, ale zase ma prekvapilo, že napätie celkom funguje a o postavy sa dá obávať, čo sa v tomto type stane len málokedy. A tak druhá polovica je už prakticky jedna veľká naháňačka a skrývačka so zabijakmi s občasným slušným, ale nijak výnimočným úmrtím. Po stránke humoru som spokojný, nie je to výrazne smiešny horor, skutočne zasmiať sa tu dá len minimálne, ale je taký príjemný a správne dávkovaný, takže hlavne prvá polovica si drží takú správnu humornú atmosféru. Ale niektoré konkrétne scény rozhodne stoja za zmienku, či už odseknutie hlavy, ktoré skvelo doplní jeden z predchádzajúcich dialógov, alebo perfektná scéna s raketometom. Herecké obsadenie sa mi páči, zamestnanci sú tvorení skvelým výberom postáv, obzvlášť muž pod vplyvom halucinogénov je výborný, zaujme aj šéf, ale aj ich zvyšok sa výborne dopĺňa a nikto iný už nemá viac priestoru, dokonca aj záporáci pôsobia prakticky len v anonymite. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, skrížiť horor s komédiou sa často nepodarí, ale tu to funguje. Síce nedávam až tak dobré hodnotenie, Izolácia nemá žiadny skutočný zápor, všetko je nad priemerom, ale zároveň nič nad ním nie je tak výrazne, aby to nadchlo, ale aj tak si z tohto filmu odnášam dobrý pocit. 67% ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Další v celku povedená britská řezničina. V roli jatečních kusů jacýsi výrobci RPG, kulometů, humáních(wow!) min a podobných nástrojů mezilidského dorozumívání. V roli exekutorů parta popletených poloprofesionálních zabijáckých polomaďarů. Takže rozehráno by bylo slušně, ale nakonec z toho není ani čistý slasher, ani ujetá parodie, ale něco mezi. Škoda. Přesto v rámci žánru slušná práce. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Izolace - film dvou mechanismů. Jednak dokáže nabídnout stejně opojný pocit, jako když z herního automatu vytřískáte velkej balík peněz, ale zrovna tak neblahý pocit, když v něm necháte celou výplatu. Záleží, jak moc hazardní hráč jste. Přistoupíte-li na pravidla hry, budete se bavit. Menu hlášek je dlouhé a leč chody nejsou velké, o to větší mají styl. Někdo může namítnout, že příběh není nic, co by zasluhovalo vytesat do zlatého štítku, ale přesto porce černého humoru, podrývání klišé a situací, kdy nestačí pouze zabíjet, jej dokáže slušně nakopnout k tomu, aby z žánrových kolejí vyvražďovaček vyjel nadprůměrně. A jako jackpot dostanete useknutou hlavu. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Izolace začala docela dobře, pěkné prostředí, pohodička, ale poté co se objevilo první přímé setkání se zabijákem/zabijáky šlo hodnocení dolu. Samozřejmě jsem čekal zase více komediálních prvků, které vážně nemohl utáhnout sám furt a ten samej cápek, kterej se nám ve filmu trochu počůral. Přemýšlel jsem o čtyřech hvězdách, ale nakonec to jsou tři. Mimochodem, nůž do zadku bych si nenechal zastrčit... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • 28. dubna 2009 bylo ve vysílání BBC oznámeno nalezení těla sedmnáctiletého studenta z Norfolku, který byl údajně zabit podle tohoto filmu. V krku měl nalitý benzin, který byl poté zažehnut. (Terva)

Reklama

Reklama