Reklama

Reklama

Izolace

  • Velká Británie Severance (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracovat od 9 do 5 je skutečně horor, ale teambuilding může být ještě daleko horší. Firemní výlet do hor východní Evropy se stává adrenalinovým, když je skupina objevena bláznivými zabijáky, kteří touží po smrti celého teamu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně, že nazíráno z jistého úhlu pohledu je tenhle film sračka - bez debat tomu tak je. Stejně tak dobře je ale možné na tuto pokleslou podívanou hledět očima blazeovaného diváka, který touží jednou za čas intelektuálně vypnout a trošku se pobavit u nějaké podobné oddychovky, kde není nouze o litry kečupové krve a holky prohánějící se po lese ve spodním prádle. Z hlediska žánru není myslím tomuto filmu moc co vytknout, natočeno je to zdařile, děj pěkně odsejpá, herci jsou zde obstojní, vyvražďování postav probíhá dostatečně nápaditě (lze-li to vůbec takto cynicky konstatovat :-), a dostatek černého humoru zaručuje, že je to ve výsledku náramná sranda, za to vám ručím. Třeba u scény, v níž jedna postava řeší trable s umístěním uřízlé nohy do ledničky, jsem umíral smíchy. Osobně jsem se u Izolace bavil královsky - takovou prdel jsem dlouho neviděl. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prvých 45 minút nuda. Už som ani nedúfal, že to bude nejak zvlášť dobré. To by museli prísť nejaké strašné jatky alebo niečo také. No prišlo ešte niečo lepšie. Rozvinutie charakterov jednotlivých postáv. Zo začiatočných karikatúr sa v druhej polovici filmu stali tie aké by sa pravdepodobne stali aj v skutočnosti keby prišlo k podobnej krajnej situácii. Nikto sa nespráva príliš hrdinsky, nikto sa nespráva príliš debilne, hra na „posledný zostáva“ pekne odsýpa, strety s vrahom sú realistické, úmrtiam nechýba potrebná šťava no napriek tomu nie sú nijak prehnané a stále si to udržuje potrebný nadhľad. V istých scénkach mi to pripomenulo Saw a Hostel. Po Austrálčanoch z Wolf Creek a Slovákoch z Hostel tentoraz prišli na rad Maďari. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Silné tři hvězdy. První zhruba třetina je skvělá, prostředek průměrný, a konec stojí za starou belu. Vtipy na teambuildingy a zbabělost těch, co je vedou, jsou vynikající, jak ale dojde na historky, kde že se to asi ocitli a co zde mohlo být - včetně toho němého filmu - vypadne příběh z rytmu. Jo, v druhém plánu je dobrá ona absurdní myšlenka, že si zaměstnanci okusili trochu toho, co vyrábějí, kdyby vyráběli panenky, nemuselo se jim to stát. Ale od té zhruba 30. minuty se snímek začíná rozpadat a stává se nekonzistentní. Jde už pak jen o vyvražďovačku v lesích, kde sice dojde na dva černé vtípky (useknutá hlava a dialog předtím, dvě kozaté Rusky se sapíkem), ale celkově je to takové už unylé, jen aby byl konec a odjelo se na lodi domů. Líbilo se mi, že tvůrci mají v malíčku klišé tohoto žánru, takže hláška "Radši jsem ho zabila, než abys pak říkal, proč jsem ho nezabila, když jsem měla příležitost" je vzhledem ke stupiditě jiných postav v jiných hororech skvělá. Taky se mi líbil ten maďarský řidič autobusu a hádka s ním - docela by mne zajímalo, co skutečně říkal. Celkově ale mi stále víc vadila ta nekonzistentnost vyprávění příběhu, špatně podaní záporáci, takže na víc než slušný nadprůměr to nemá. (Mimochodem, český distribuční název vymýšlel nějaký pakůň. Pod názvem filmu Izolace si představím maximálně drama elektrikáře, pokládajícího kabely, jemuž u jednoho izolace chybí,) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Maďarský masaker mäsiarskym nožom... a brokovnicou, sapíkom, plameňometom, sekerou, loveckou dýkou, pechotnou mínou a vôbec všetkým, čo je práve poruke. Ďalší výživný príspevok do novej britskej hororovej vlny. Celý čas som sa veľmi dobre bavil, pretože je to nadhľadové a často veľmi vtipné (scéna dokazujúca tvrdenie Tobyho Stephensa o gilotíne), ale napriek tomu stále drsné a napínavé a nikdy to neskĺzne do čistej komédie či paródie (s výnimkou jedinej scény - to s tou raketou už bolo trochu mimo). Zápletka je otrepaná, ale tvorcovia veľmi invenčne pracujú s rôznymi klišé (napr. scéna s pavúkom). Príjemný žánrový kúsok za ideálnych 70%. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pracovníci firmy Palisade prichádzajú do Maďarska, aby si tu v prenajatej luxusnej chate užili spoločný teambuilding. Po príchode na miesto zisťujú, že ich namiesto päťhviezdičkového komplexu čaká polorozpadnutá chata. To nie je jediným prekvapením, nakolko ich očividne niekto sleduje a chystá sa ich jedného po druhom zlikvidovať. - Na to, ako velmi nemám rád Velkú Britániu a ich ''humor'', sa mi tento počin celkom páči. Hlášky sú podarené, gore je tiež dosť a niektoré situácie, do ktorých sa postavy dostanú, sú tak bizarné, že sa na nich proste musím smiať. Režisérov prístup sa mi ale v druhej polovici už velmi nepáčil. V prvej polovici to bola špička a dokázal rozohrať hru, v ktorej divák nevie, či pôjde o niečo supernaturálne alebo o zlo z reálneho sveta, ale v druhej polovici z toho všetka inteligencia vyprchá a ide len o systematické vyvražďovanie každého, kto ešte dýcha. Mám z toho trochu rozporuplné pocity, ale tie slabšie štyri hviezdičky tu nechám. + herec z The ABCs of Death 2 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • 28. dubna 2009 bylo ve vysílání BBC oznámeno nalezení těla sedmnáctiletého studenta z Norfolku, který byl údajně zabit podle tohoto filmu. V krku měl nalitý benzin, který byl poté zažehnut. (Terva)

Reklama

Reklama