Reklama

Reklama

Izolace

  • Velká Británie Severance (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pracovat od 9 do 5 je skutečně horor, ale teambuilding může být ještě daleko horší. Firemní výlet do hor východní Evropy se stává adrenalinovým, když je skupina objevena bláznivými zabijáky, kteří touží po smrti celého teamu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Firemní kolektiv britských kravaťáků na neplánovaně vyvražďovacím teambuildingu v uherské pustině (ne pustě, i v Maďarsku jsou totiž kopce a lesy). Původně objednaná luxusní hacienda je omylem zaměněna za barabiznu s vybavením i celkovým sexappealem hodně zanedbané noclehárny ČSTV z osmdesátek, v jejímž okolí řádí nejen medvědi, ale i komando vraždících psychopatů. Celkový dojem mám trochu rozpačitý, protože vtipné gagy i hlášky, kterým jsem se od srdce zasmál, jsou střídány slabými momenty scénáristovy očividné bezradnosti. A jestli tři nebo čtyři, pak rozhodl hloupý konec s Olgou a Ninou, nebo kým. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prvých 45 minút nuda. Už som ani nedúfal, že to bude nejak zvlášť dobré. To by museli prísť nejaké strašné jatky alebo niečo také. No prišlo ešte niečo lepšie. Rozvinutie charakterov jednotlivých postáv. Zo začiatočných karikatúr sa v druhej polovici filmu stali tie aké by sa pravdepodobne stali aj v skutočnosti keby prišlo k podobnej krajnej situácii. Nikto sa nespráva príliš hrdinsky, nikto sa nespráva príliš debilne, hra na „posledný zostáva“ pekne odsýpa, strety s vrahom sú realistické, úmrtiam nechýba potrebná šťava no napriek tomu nie sú nijak prehnané a stále si to udržuje potrebný nadhľad. V istých scénkach mi to pripomenulo Saw a Hostel. Po Austrálčanoch z Wolf Creek a Slovákoch z Hostel tentoraz prišli na rad Maďari. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak Toby to konečně dotáhl na hlavní figuru na plakátu! Jenom o tom nikdo neví. Ale copak nejsou všechna vítězství na světě polovičatá? No nejsou. Ale co to kecám. Dobrá prdel, koukat na to, dokonce se od té doby bojím chodit do lesa, aby mi tam nějaká železa neucvakla nohu v koleni, protože bych potom nemohla nosit plandavé sukně až k zemi, aby se mi nepotrhaly o protézu. Vždycky jsem chtěla napsat povídku/hru/scénář o lidech, kteří jedou autobusem za nějakým směšným cílem a tohle mi jenom ukázalo, že to má cenu zkusit. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Izolace - film dvou mechanismů. Jednak dokáže nabídnout stejně opojný pocit, jako když z herního automatu vytřískáte velkej balík peněz, ale zrovna tak neblahý pocit, když v něm necháte celou výplatu. Záleží, jak moc hazardní hráč jste. Přistoupíte-li na pravidla hry, budete se bavit. Menu hlášek je dlouhé a leč chody nejsou velké, o to větší mají styl. Někdo může namítnout, že příběh není nic, co by zasluhovalo vytesat do zlatého štítku, ale přesto porce černého humoru, podrývání klišé a situací, kdy nestačí pouze zabíjet, jej dokáže slušně nakopnout k tomu, aby z žánrových kolejí vyvražďovaček vyjel nadprůměrně. A jako jackpot dostanete useknutou hlavu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si Severance musel zopakovat, jelikož mi hodně splýval s britským Wilderness. Tématicky jsou si tyhle dva filmy hodně příbuzné, jen s tím rozdílem, že Smith citelně brnká na komediální strunu. A je to vlastně dobře, protože postavy jsem si díky skvěle načasovanému humoru oblíbil o to víc. Každá z nich tu má pevné místo a svou zapamatování hodnou hlášku. Zhruba v půlce však přichází očekávaná vybíjená: lesy jsou plné smrtících nástrah a navíc se v nich ukrývá banda maskovaných psychopatů, kteří hrdinům doslova zatopí pod prdelí. Má to spád, hravou kameru, známé tváře, super prostředí. Nemám důvod dát tomuhle povedenému survivalu průměrnou známku. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • 28. dubna 2009 bylo ve vysílání BBC oznámeno nalezení těla sedmnáctiletého studenta z Norfolku, který byl údajně zabit podle tohoto filmu. V krku měl nalitý benzin, který byl poté zažehnut. (Terva)

Reklama

Reklama