Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nič netušiaca matka rodiny otvára dvere svojho domu, pred ktorými bezmocne stojí nejaký vysoký chlap s nápadnou dierou v bruchu. Padá na zem a je okamžite prevezený do nemocnice. Tam sa na počudovanie všetkých lekárov jeho zdravotný stav rapídne zlepšuje. Pokojne leží na posteli, keď cez okienko na dverách miestnosti zbadá v čakárni nejakého muža, ako sa naňho díva. Začne zúriť a pokúša sa vstať z postele, čo mu našťastie prekazí doktor zo sestričkou. Úplne sa upokojí, až keď je jeho záhadný návštevník odvedený ochrankou a dostáva sa pred miestneho šerifa. Tomu po hodinách naťahovania povie, čo je zač a čo robí v meste. Tvrdí, že ten pacient je Mikos Stenopolis, krvilačný a zdanlivo nezraniteľný kanibal, a že je potrebné zbaviť sa ho čo najskôr. V priebehu pár sekúnd je v nemocnici brutálne zavraždená jedna sestrička. Lov sa môže začať... (oli.G)

(více)

Recenze (81)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Hoci d'Amatov Absurd predchádza povesť extrémne brutálnej, zakazovanej a cenzurovanej snímky, zaradenej na neslávne známy zoznam Video nasty, myslím si, že to s ním vôbec nie je tak zlé a takáto negatívna reklama mu viac prospela než ublížila, nakoľko v princípe ide iba o nevydarenú imitáciu kultových amerických slasherov, ktorá okrem dvoch - troch krvavých scénok v podstate nemá divákovi čo ponúknuť a za iných okolností by asi rýchlo upadla do zabudnutia. Film sa navyše dosť nešikovne snaží nadviazať na o rok staršieho Antropophaga, ktorý sa v konfrontácii s ním javí byť šokujúcejším a najmä originálnejším dielom. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

V prvních 60ti minutách se v Absurd sice dosytosti zabíjí, ale přesto to působí mírně utahaně a zachraňuje to jen špičkovej gigantickej vrahoun George Eastman, kterej si ty svý oběti podává moc hezky. Nicméně to co se odehraje v posledních 30ti minutách to byla úchvatná paráda, podpořená skvěle sednoucí hudbou a perfektním koncem. ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

Celkem silný gore, kterému však chybí preciznost italských reků tehdejší doby, zejména Fulciových, či L. Bavových krvavých veleděl. Jmenovaní však lehce zaostávali za D'Amatem v segmentu hudebních podkresů, tady famózního synthu s prvky (snad) řeckého foklóru, který tu trhá uši až nesnesitelně kvalitně.. Prostě další skvělá orgánovka, v této sféře je Joe ideální kreator . Smůlou však je, že film nijak nevybočuje a nedráždí tak, jak je divák jeho filmotvorby navyklý, o nahotě ani nemluvě. Ve "dvojce" onen slavný beastman Eastman žel již není hnijící stvůrou polykající člověčí flesh, nýbrž v modrých jeansech pobíhající nezničitelný vrah, ještě že nikdy neztrácivší své charizma. Screenshot z poslední scény mám navždy v hlavě a ve slabikářích poctivých jižanských gorehorrorů by měl být připnut na straně 1,,, hrubozrnovka jako blázen ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je to bezmála (pár měsíců) dvacet let, co jsem tento VHS kult viděl naposled. Již to, že mě tehdy neskutečně děsil a dodnes si z něj pamatuji spoustu zásadních scén (pečení v troubě, vypichování očí, napíchnutí na vstupní bránu) svědčí o tom, že to byl opravdu povedený kousek. Dnes jsem se k němu tedy z radostí po dvaceti letech vrátil. A? Sice to ztratilo to kouzlo třináctiletého natěšeného diváka, který podobných filmů ještě neviděl desítky, ale i tak to má po těch letech stále kouzlo a závěrečných 25-20 minut opravdu stojí za to. K tomu vynikající hudba a mrazivě děsivý nemluvný šílenec George Eastmana. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Italský slasher, půjčující si postavu vrahouna z o rok mladší klasiky Anthropophagus. Bez její atmošky a tragického tajemství, s prostou linií “monstrum na útěku vraždí”. Intenzivní soundtrack a postava kněze, pronásledujícího “boogeymana” naznačují inspiraci v Carpenterově Halloweenu, akorát místo jakékoliv filmařské invence se zde hraje na hrubé násilí, krutost a gore brutalitu. Průměrný, v rámci subžánru však pořád ještě důstojný eurotrash masakr. **1/2 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • George Eastman (hraje hlavního záporáka) byl také autorem námětu a scénárista stejně, jako v předchozím horroru Antropophagus. V něm je ale uveden pod pseudonymem John Cart. (ČSFD)
  • George Eastman, hlavná postava a scenárista filmu, v rozhovore spomenul, že režisér a producent Joe D´Amato chcel, aby film bol pokračovaním filmu Anthropophagus (1980), zatiaľ čo samotný Eastman bol proti. D'Amato ho potom iba požiadal, aby v ňom účinkoval, ale keď si Eastman prečítal pôvodný scenár, rozhodol sa ho sám prepísať „od nuly, aby film pripomínal skôr jeden z tých amerických hororov v štýle Halloweenu. (westerns)
  • Film byl umístěn v UK na počátku 80. let na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování násilí, brutality, nahoty, sexu apod. Film je v UK stále zakázán a téměř bez šance dostat se někdy na pulty dvd půjčoven či prodejen ... (Flipnic)

Reklama

Reklama