Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nič netušiaca matka rodiny otvára dvere svojho domu, pred ktorými bezmocne stojí nejaký vysoký chlap s nápadnou dierou v bruchu. Padá na zem a je okamžite prevezený do nemocnice. Tam sa na počudovanie všetkých lekárov jeho zdravotný stav rapídne zlepšuje. Pokojne leží na posteli, keď cez okienko na dverách miestnosti zbadá v čakárni nejakého muža, ako sa naňho díva. Začne zúriť a pokúša sa vstať z postele, čo mu našťastie prekazí doktor zo sestričkou. Úplne sa upokojí, až keď je jeho záhadný návštevník odvedený ochrankou a dostáva sa pred miestneho šerifa. Tomu po hodinách naťahovania povie, čo je zač a čo robí v meste. Tvrdí, že ten pacient je Mikos Stenopolis, krvilačný a zdanlivo nezraniteľný kanibal, a že je potrebné zbaviť sa ho čo najskôr. V priebehu pár sekúnd je v nemocnici brutálne zavraždená jedna sestrička. Lov sa môže začať... (oli.G)

(více)

Recenze (81)

DDT 

všechny recenze uživatele

"Béčka" se vždycky dost špatně hodnotí. Tady bych snad jen vypíchnul ;-) tři věci - 1) vraždící monstrum je zřejmě dost sadisticky založeno, takže film není nic pro lidi se slabými žaludky, 2) nejděsivější (ale zřejmě jinak, než zamýšleli tvůrci) mi přišla hudba, kdy "dramaticky" sólující kytara mně skoro urvala :o) uši, 3) přímo vzorně režijně nezvládnutá finální honička, která film definitivně zařízne :-( a zvrhává do nechtěné komedie. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

D´Amato tentokrát neboří nějaká tabu (sežraný plod v Antropofágovi bylo přeci jen posunutím hranic filmovýho vkusu, i v době kontroverzních Kanibalů), ale i tak je Absurd docela silné kafe. Ať už díky explicitním scénám, kdy maniak v detailech rozřezává pilou hlavu své oběti, nebo svým syrovým pojetím, při čemž místy vykouzlí opravdu hutnou atmosféru. To hlavně v poslední pekelné půlhodině, která připomene právě D´Amatův o rok starší Antropophagus. Jinak George Eastman jako zabiják je neskutečně přesvědčivý, nepotřebuje žádné masky, on jako šílený vrah prostě vypadá. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi páčila malá sílu v atmosfére opusteného ostrova ale od tohoto som už nič neočakával.Tento film sa od Damatovej tvorby líši,nieje až taký extravagantný aj keď gore tu je ale v prijateľnom stave ale čo som bol vážne prekvapený,že bol celkom bez erotiky.Herci boli keby som ich mal ohodnotiť od 1 do 10 tak im dávam nulu,fakt boli zlí.Príbeh zas nestal za veľa a da sa povedať,že tu ani nebol.Bol plný nedomyslených scén bez žiadnych extra napínavých scén a atmosféra tiež žiadna.Nič výnimočné a ani nič čo by som si dlhšie držal v hlave ako len jeden deň.Chcel som dať 3* ale za to dodrbané finále dávam 2*. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak u téhle videonasties kultovky dost dobře nechápu, proč se na ten seznam vůbec dostala. Brutální scény jsou tu asi tak čtyři, přičemž ani v jedné toho není moc vidět, scény zobrazující nahotu a sex tu pro změnu nejsou žádné. To už i moderní komerčnější záležitosti jako Hostel nebo Frontieres by se na nějaký podobný seznam hodily lépe. Prvních patnáct minut diváka možná zabaví syrová atmosféra (tak typická pro sedmdesátkový eurohoror), no následující víc než hodinu spasit nedokáže. Absurd je nezáživně natočený trash, jehož kultovnost je naprosto absurdní. Takže asi tak. Dvě hvězdy za atmosféru, dobrého záporáka (do jiného filmu s ním) a scénu s opékáním hlavy v troubě. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Italský slasher, půjčující si postavu vrahouna z o rok mladší klasiky Anthropophagus. Bez její atmošky a tragického tajemství, s prostou linií “monstrum na útěku vraždí”. Intenzivní soundtrack a postava kněze, pronásledujícího “boogeymana” naznačují inspiraci v Carpenterově Halloweenu, akorát místo jakékoliv filmařské invence se zde hraje na hrubé násilí, krutost a gore brutalitu. Průměrný, v rámci subžánru však pořád ještě důstojný eurotrash masakr. **1/2 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • George Eastman, hlavná postava a scenárista filmu, v rozhovore spomenul, že režisér a producent Joe D´Amato chcel, aby film bol pokračovaním filmu Anthropophagus (1980), zatiaľ čo samotný Eastman bol proti. D'Amato ho potom iba požiadal, aby v ňom účinkoval, ale keď si Eastman prečítal pôvodný scenár, rozhodol sa ho sám prepísať „od nuly, aby film pripomínal skôr jeden z tých amerických hororov v štýle Halloweenu. (westerns)
  • George Eastman (hraje hlavního záporáka) byl také autorem námětu a scénárista stejně, jako v předchozím horroru Antropophagus. V něm je ale uveden pod pseudonymem John Cart. (ČSFD)
  • Film býva označovaný ako sequel o rok staršieho hororu Antropofág (1980), rovnako réžia Joe D'Amato, či veľmi okrajovo ako šiesty diel zombie série, t.j. Zombie 6: Monster Hunter - paralela k Fulciho Zombi 2 (1979). (Kusko.t2)

Reklama

Reklama