Reklama

Reklama

World Trade Center

  • USA World Trade Center (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oscarový režisér Oliver Stone popisuje skutečný příběh o přežití a záchraně dvou hrdinných policistů - Johna McLoughlina (Nicolas Cage) a Willa Jimena (Michael Peña) – kteří zůstali 11. září roku 2001 zavaleni v troskách Světového obchodního centra poté, co se odtamtud snažili pomoci uniknout uvězněním lidem. Snímek sleduje také jejich rodiny pátrajících po tom, co se s oběma muži stalo, stejně jako záchranáře, kteří je našli pohřbené v sutinách a vyprostili je ven. Jejich příběh ukazuje, jak tato tragická událost dokázala v lidech probudit to nejlepší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (476)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Takové nijaké. Podle Stonea se zřejmě 11. září hlavně hodně plkalo. Ze samotného útoku neuvidí divák téměř nic a koukat se dvě hodiny na chlapy uvězněné v suti (sorry, ale tady se o nějakém herectví mluvit nedá) a na jejich plačící ženušky (sorry, ale vůbec jsem jim to nevěřil), přestane bavit po čtvrt hodině. Snímku absolutně chybí napětí, co mu naopak nechybí je spousta patetických keců a logických lapsů (takhle pomalu by se policisté během evakuace WTC pohybovat nemohli). Teda, že zrovna Stone může natočit o tak zásadní události, jako je 11. září takovou nudnou a kýčovitou srajdu mohla čekat snad jedině Al-Kajda. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $65 million tržby celosvetovo : $162,922,973 /// neuveritelná sračka až tomu nemôžem uveriť.trapný herci zo seba vypúšťajú ešte trapnejšie repliky,absolútne nefungujúce emocie a zjavovanie ježíša bol vrchol.no jednoducho hnúj.celé mi to pripomínalo tie televízné produkcie ala zemetrasenie v new yorku ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na film nějaký ten týden zpátky začala dívat, překvapilo mě zjištění, že už jsem ho před rokem či dvěma vlastně viděla. Jinak řečeno - do paměti se mi nesmazatelně rozhodně nezapsal. Nicméně jde o důstojnou poctu obětem 11. září a všem, kteří při této tragédii v rámci záchranných prací nasazovali veškeré úsilí i životy. Místy poněkud patetické, jak se dalo čekat, ovšem solidní film (takřka komorní, nikoliv velkofilm) s dobrými hereckými výkony (včetně Nicholase Cage:-)). Byla bych ochotná udělit i čtvrtou hvězdičku, brání mi v tom akorát rychlost, s jakou mi "World Trade Center" vyšumělo z hlavy krátce po premiérovém shlédnutí. Dojem zkrátka není dost hluboký. 65% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Možná přijde i Ježíš Kristus. Špatný film naprosto o ničem, co bychom už dávno nevěděli. Navíc otravně černobílým způsobem. Nicolas Cage charakterní role nezvládá, to víme, a já neviděl policistu pod nánosy spadlé budovy, ale Nicolase pod nánosem make-upu a gumových traverz.. Velká prohra Olivera Stonea, která mě zklamala a dost nemile překvapila. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Připravte si tuny kapesníků a lavor na ždímání. Scénář k tomuhle skvostu snad psala sama Rosamunde Pilcherová. Co se stalo se Stoneovými chlapskými filmy? Četa, Doors, Zabijáci...i Alexandr se povedl mnohonásobně lépe. Cukrkandlové sentimentální vyprávění o hrdinských činech, které spočívaly v tom, že se pár dobrovolníků nechá zasypat a pak je zachraňují. Tím nechci zlehčovat ono nasazení života za záchranu druhých, vůbec ne. Ale nějak jsem si nevšiml, že by ti dotyční někoho zachránili. Jejich hrdinství spočívá vpodstatě v přežití... A Ježíš do toho, panebože, taková telenovela. Jo, Cage ( a to ho mám rád) není Willis,mrakodrap asteroid a WTC Armageddon. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Většina natáčení probíhala v New Yorku, část pak ve studiích v Kalifornii. (duklak2)
  • Režisér Oliver Stone kvůli opakovaným dotazům jaké množství děje je pravda a kolik je umělecká licence musel ujišťovat, že "nic není vymyšlené. Museli jsme na začátek dát titulek, upozorňující, že všechno vychází z výpovědí přeživších účastníků. Konkrétně ten mariňák byl opravdu mimořádný člověk. Byl to účetní z Connecticutu, a když se dozvěděl, co se stalo, oblékl si svou starou uniformu, nechal se po mariňácku ostříhat a vyrazil do New Yorku. Tam navzdory přísným zákazům proklouzl přes bariéry ke Světovému obchodnímu centru - večer, kdy to bylo nejnebezpečnější a kdy se záchranáři stahovali - a spolu s dalším mariňákem v něm v osm hodin našel Willa Jimena. A když bylo po všem, znovu narukoval a odjel do Iráku. Mimořádný člověk, znovuzrozený křesťan. Je extrémni, ale pro mnoho lidí hrdina. Udělal co udělal a nebýt jeho, John a Will by nám svůj příběh nikdy nemohli vyprávět, protože by zemřeli." (NIRO)
  • Do té doby, dokud byl ve hře Kevin Costner, jednu z rolí měla v kapse Hilary Swank. Oba krátce předtím namluvili komentář k dokumentu On Native Soul (r. Linda Ellman, 2006) o vyšetřování událostí okolo útoku na WTC. (imro)

Související novinky

Oliver Stone dokumentující

Oliver Stone dokumentující

15.07.2007

Během několika let se z Olivera Stonea stal osobitý dokumentarista, jehož díla vzbuzují mnoho kontroverzních reakcí. Jeho jednostranně zaměřený dokument Comandante zabývající se kubánským diktátorem,… (více)

3 > 1

3 > 1

17.10.2006

Už staré přísloví praví, že čím víc filmových novinek znáš, tím více si člověkem a vzhledem k tomu, že poslední dny byly poměrně rušné, rozhodl jsem se vám přinést hned tři zajímavé informace ze… (více)

Stoneův WTC podruhé?

Stoneův WTC podruhé?

08.09.2006

Je docela pravděpodobné, že kontroverzní levičák Oliver Stone zůstane u ožehavého tématu teroristických útoků z 11. září 2001 i ve svém dalším filmu. Před pár dny se svěřil s plány pokračovat v… (více)

Cheadle, Sandler a 11/09/01

Cheadle, Sandler a 11/09/01

18.11.2005

Pro filmaře se zřejmě stalo prestiží, aby mohli vzít do ruky kameru a natočit film, jenž by se odehrával během černého dne současné Ameriky, 11. září 2001. Oliver Stone připravuje film World Trade… (více)

Reklama

Reklama