Reklama

Reklama

Zlověstné ticho

  • USA Dead Silence (více)
Trailer

Novomanželé Jamie a Lisa Ashenovi si vybudovali nový život daleko od svého rodného města Ravens Fair v ospalém, skoro zapomenutém místě, kde je pozdě v noci slyšet podivné šeptání a kde se vyprávějí strašidelné historky z minulosti. Jednoho večera dostanou podivný balíček. V něm je dřevěná loutka Billy, která je spojena s legendou o břichomluvkyni Mary Shawové, zavražděné před mnoha lety v jejich rodném městě. Ještě tentýž večer je Lisa brutálně zavražděna. Jamie ji najde na posteli s vytrženým jazykem. Stává se hlavním podezřelým, ale vyšetřující detektiv nemá dostatečné důkazy, tak ho musí propustit. Jamie je rozhodnut, že Lisino tělo pohřbí v rodném městečku, kde se po příjezdu usmíří s nemocným otcem a seznámí se s jeho novou mladou ženou. Jamie je stále zdrcen ztrátou své ženy a pořád nechápe, proč a kdo by ji mohl zabít. Všechno se mu zdá podivné a zahalené tajemstvím, a když mu hrobník připomene pověst o Mary Shaw a ukáže mu snímky mnoha zavražděných, kteří dopadli stejně jako Lisa, je odhodlaný záhadě přijít na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení v podobě hororu, který nesází na litry krve, ale spíše pořádně budovanou atmosféru pomocí klasických propriet jako je vrzání, podivné zvuky, stíny... První úmrtí ovšem není tak šokující a mrazivé jak jsem čekal a s dějem se to dál veze od desíti k pěti. Samotný příběh je plytký až hanba a chybí mu větší přesvědčivost a údernost, přesto však díky zručné režii dokáže divák film zhlédnout až do samotného závěru, který se pokusí šokovat pointou ala předchozí Wanův film. Ač jsem tuto pointu vytušil již na začátku a jedna část filmu mě v tomto podezření ještě utvrdila, byl jsem na konci rád, že tomu tak opravdu bylo, neboť režisér opět používá klasického flashbacku v vysvětlení a ten znovu působí velmi efektivně. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z vydarených hororov od Wana, ktorý dlho unikal mojej pozornosti. Ide o duchársky hororový snímok, ktorý obsahuje všetky atribúty, ktoré by mal mať film tohto subžánru. V prvom rade skvelá atmosféra, napínavá, desivá, využívajúca všetky možné detaily na jej postupný rast a gradáciu, vrátane dômyslenej "práce" s bábikou. K tomu ešte treba prirátať skvelú hudbu, slušné masky a dejovú linku, ktorá vtiahne do príbehu hneď od začiatku, pričom skvelý koniec a pointa na záver úroveň filmu ešte zvyšujú. Skrátka, skvelá duchárska zábavička. 75/100 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Wan tentokrát sází na budování atmosféry pěkně po staru. A jde mu to k duhu. Dead Silence má nápad, dobré zpracování, skvostnou hudbu a vůbec vše co by měl dobrý horror mít. Přesto tomu k dokonalosti dost schází. Především to, že se Wan jako režisér nedokázal poučit ze svého minulého počinu a opět obsadil herce, kteří postrádají byť jen náznak charismatu či hereckého kumštu. Jenže u Dead Silence to vadí mnohem více než-li u Saw, kde se to ještě dalo přejít. Na druhou stranu se tentokrát Wan poučil jako scenárista. Pointu si sice neodpustil, ale alespoň není tak prvoplánovitá jako ta u Saw. Pravda není z rodu šokujících odhalení, ale zato dává v kontextu celé stopáže jaktakž smysl. A to se také počítá. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

3 roky před intenzivně hrůzným a děsivým Insidious (2010) si Wan střihl tento velmi podobný snímek, který mi málem úplně unikl. Musím říct, že jako film, jako celek, se mi film líbil a působil na mne lépe než zmíněný "extreme shocking" Insidious. Ovšem i tak dávám o hvězdu míň, přece jen jsem se u něj příliš nebál. Ale opravdu jsem se kochal!! Úžasná atmosféra, úžasný vizual, kamera, hudba, zvukové efekty a naprosto DOKONALÝ závěr!!! Film působí docela uceleně, není to jen soubor na sebe navazujících lekaček. Nejsem na tenhle typ hororů, ale tohle je paráda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Snaha o navození atmosféry by tu byla, to se musí nechat, leč co je to platné když se hlavní hrdina chová jak úspěšný absolovent kurzu - "jak se v hororech chovat jako debil". U hororů mě prostě hrozně vadí, když si hlavní postava svým nerealným chováním doslova říká říká o sejmutí a přitom je jasný, že i kdyby vlezl do domečku kde přebývají Freddy Krueger, Jason Vorhees, Michael Myers a žabka kuňkalka, tak se mu nic nestane. Navíc tyhlety vražedné loutky mě taky moc neberou. Si vždycky představuju jak mě masakruje Pat a Mat a mám po hororu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Existují dvě verze říkanky o Mary Shaw (Judith Roberts). Ve filmu zazněla: "Beware the stare of Mary Shaw. She had no children only dolls. And if you see her in your dreams, do not ever, ever scream." Naopak v traileru je možno slyšet: "Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. And if you see her do not scream, she'll rip your tongue out at the seam." (Mrs.Blue)
  • Mary Shaw (Judith Roberts) používá hlasy lidí, kterým sebrala jazyk. Jednou ale použije i hlas člověka, který ještě žije. (madonnasson)

Související novinky

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Reklama

Reklama