Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tak druhé pokračování už není tak dobré, jako první, ale pořád se mi to moc líbí. V komentáři k jedničce jsem nezmínil, jak mi tam pěkně sedla A. Friel. Tak tady jí to sekne úplně stejně. Z Newcastlu se přesouváme do Madridu. Fakt je dobré nakouknout do zákulisí i mezi hráče světové extratřídy. Pro mě je to sice v průběhu zápasů trochu utrpení, ale nedá se nic dělat. Je hloupé, když ten zápas poznáváte a on ve filmu probíhá stejně, jen naše herecká dvojice průběh mění. Nechybí pohádkové motivy typu geniální góly, nůžky, zázraky a podobně, ale asi to tam být muselo. Jsem rád, ýe je nějaký takový film ze zákulisí fotbalu. A ta spousta hvězd... Supr! Škoda hloupého konce.... ()

rgrohol 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo od tohoto pokračování neočekával nějaký super scénář. Občas mi přišlo, že se film točil jen jako dlouhá reklama nebo jako příležitost pro hvězdy světového fotbalu ukázat se i na stříbrném plátně. Ale na druhou stranu má film celkem spád, nemá moc hluchých míst a pořád je na co se koukat. Prostě nenáročný film pro nenáročného diváka, který má rád kopanou... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po výborné jedničce přichází další díl, který navazuje, ale nechová se jako správné pokračování. Právě naopak kazí a ničí všechno co bylo tak krásně, naivně a dokonale nenuceně vybudováno prvním dílem. Z dvojky se stala velká reklama na Real Madrid a hlavní postavu. To je velká škoda, protože fotbalové zápasy jsou snímány velmi špatně mnohem hůře než v jedničce a všechno, co by herec Alessandro Nivola nedokázal kopnout je doděláno na počítači. To je velmi smutný fakt, když si uvědomíme, že vedle něj stojí David Beckham, Raúl nebo Zidane. Co zápas to hlavní postava skóruje většinou neskutečným gólem, který by se každý zapisoval do kroniky nejhezčích gólů historie fotbalu. Z hlavní postavy se tak stává naprostý Bůh, kterému je jedno jestli právě vystřídal 10 minut nebo 10 vteřin před koncem, ale stejně dá gól. Jeho psychologie je tak málo nastíněná, že to vypadá jako by si všechno měl divák domyslet sám. Místo, aby dvojka byla ukázkou tlaku na hráče, ukázkou co jsou za zvířata páni fotografové a jaké to je přestoupit do nejslavnějšího klubu světa film ukazuje jen to, že vámi milovaný Munez z jedničky se přes noc stal Bohem a vy by jste měli utíkat pro podpis a minimálně jeho dres... ()

darm 

všechny recenze uživatele

Uff.. No tak tohle je dilema, je to předvídatelné, že už to snad ani víc nejde... Hlavní hrdina je polobůh, skoro vždycky když nastoupí, tak zachrání tým, když měla přijít krize, tak samozřejmě přišla, ale vzápětí zase přišel vzestup na vrchol.. Průběhu zápasů už jsem se mohl jen tak usmívat, protože nebyl zápas, kde bych neuhodl co a jak se kdy stane.. Když se ale oprostím od téhle skutečnosti a přikloním se ke skutečnosti, že jsem ohromný fotbalový nadšenec a bez fotbalu už bych si svůj život ani nedovedl představit, tak se film nakonec na ty čtyři hvězdy dostane, i když s odřenýma ušima... Mimo té předvídatelnosti je druhý díl téhle pohádky celkem fajn, fotbalovou atmosféru má celý snímek slušnou, nenudil jsem se, prožíval jsem to... Tedy, až na ty neuvěřitelně předvídatelné zápasy... Ale i tak.. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Real Madrid, tým plný individuálních hvězd, kteří časem taky pochopili fakt, že bez spolupráce se ani pes neposere. Jenže v tomhle filmu to je bráno trochu z jiného konce. Také že musí, aby to trochu bylo efektivní, zábavné a emotivní zároveň. Zase je fakt, že z Muneze udělali sympaťáka, jak má být a i když trochu pookřál z prvního dílu, je třeba se se životem poprat a právě fakt, že jeho osobní příběh je druhá taková příběhová lajna, stojí za to vidět více než filmové fotbalové zápasy. A ač jich je dost, jsou efektivní až hrůza, většinou také nesmyslné a nereálné, což je místy taky dost zábavné. Což takhle cirka 5ti metrový ofsajd? Fakt, že každý gol se neobejde bez dlouhé individuální akce přes celé hřiště a tak dále. No, snad dodat jen jedno...těšte se na trojku, já se těším i tak. --- Dostáváš na talíř tak moc, tak si dej pozor, co ti padá přes okraj. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Ve finále Ligy Mistrů z roku 2006 skutečně nastoupil Arsenal, avšak proti Barceloně, která zápas vyhrála 2:1. (Mara97)
  • Ve filmu David Beckham vyhraje s týmem Real Madrid Ligu mistrů. Ve skutečnosti však soutěž vyhrál pouze v dresu Manchesteru United. (ČSFD)
  • V šatni Realu Madrid pred finálovým zápasom Ligy Majstrov je možné vidieť dresy domácich s logom LFP (Španielska futbalová federácia). To sa však smie objaviť iba v zápasoch domácej ligy, nie v súťažiach pod záštitou UEFA. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama