Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Opět se dočkáme jednoduchého klišovitého příběhu se schematickými postavami a občas opravdu otravnými dialogy. Tu a tam se zase vyskytne chybka proti evropským fotbalovým pravidlům (ale je je jich méně než v prvním díle). Největší slabinou celého filmu je režisér. Collet-Serra je sice Španěl, ale buď ho fotbal absolutně nezajímá, nebo to kurví schválně, protože je z Barcelony (stěžejním bodem filmu je Real Madrid:-). Absolutně se mu nedaří tvořit alespoň zdání napětí, či drama na hřišti i mimo něj. Proslov trenéra (vcelku slušný Hauer) před finále LM mluví za vše, takhle se neposílá mužstvo na hřiště ani při pouťáku! Vizuální stránka fotbalu je otřesná, když to srovnáte s americkými sportovními filmy, je vám do breku. Alespoň soundtrack je příjemně středoproudý, Anně to stále sluší (i když její brečící scéna ccc), Kuno na herectví díky bohu rezignoval a vším prochází s jedním výrazem a tak nějak to odsýpá a blíží se to ke konci. Fotbal by si fakt zasloužil lepší filmy... 30% ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, to očividně, ale pořád velmi dobrý film o fotbale... To co se na konci jendičky dalo očekávat, že Munez přestoupí v dvojce do věhlasnějšího, špičkového evropského velkoklubu. Nakonec to byl asi ten největší - Real Madrid. Film krásně ukazuje život špičkového fotbalisty. Miliony korun vydělávající, luxusní život. Krásný byt, nabouchané auta, ženy, prostě vše co si může člověk přát. Ve fotbale asi vše očividní jak to asi dopadne, to v jedničce úplně zřetelné nebylo, ale i tak dobrý film, u kterého jsem se nenudil. Dávám 4*, dal bych 3, ale jedna navíc je zato, že to je film o fotbale, mojím suveréně největším koníčkem:-)) ()

Reklama

melloun 

všechny recenze uživatele

Santi Munez si sice polepšil a přestoupil do jednoho z nejlepších týmů na světě, ale film si paradoxně kvalitativně pohoršil. Záběry ze hřiště jsou opět velice povedené a mají tu správnou atmosféru. Bohužel, znovu nalezená matka a nevlastní bratr, který je mimochodem hrozný spratek (viz. rozmlácené Lamborghini), tvoří velice kýčovitou část filmu. A vůbec celé dění mimo hřiště si zaslouží palec dolů. Nic to však nemění na tom, že se na třetí díl těším jako malé dětsko, protože takových sportovních snímků je opravdu pramálo. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na britských ostrovech se zahradník Santiago Muňez naučil včas dávat míč od nohy a po pouhém roce driblování s míčem v dresu Newcastle United leží na stole nabídka od bílého baletu. Santiago touží po prohánění se s mičudou po pažitu na stadionu Santiaga Bernabeua a proto střídá Michaela Owena ve vysedávání na lavičce Realu Madrid. Při čutání do míče je cítit skutečná radost ze hry samotné, ať už se jedná o Ligu mistrů, zápas Primera division nebo o honění míče kluky na plácku. Santiagovi však rychle stoupl nosánek k oblakům, koupil nesmyslně velký barák, zbytečně rychlé auto a začal si zadělávat na slušné problémy. ()

Kangaxx odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je tak neskutočne hlúpy a naivný, že jediné na čom sme sa s kamošom pri pozeraní bavili, bola stupidnosť postáv, ktoré v ňom vystupujú. Skutočnosť, že nepozerám ultrabečkové tv filmy, posúva tento snímok na ašpiranta o najhorší scenár, aký bol kedy k filmu, ktorý som videl, napísaný. Kamera pri futbalových momentoch je síce pekná, no futbalu je tu žalostne málo, navyše trpí absolútnou naivnosťou - keď dá týpek vo svojom prvom zápase za Real víťazný gól v poslednej minúte zápasu ligy majstrov, ktorý navyše znamená postup, tak asi nebude s hlavou scenáristu všetko v poriadku. Vzťahy hlavného protagonistu ani nejdem rozoberať, najlepšie by ich vyriešila brokovnica strieľajúca na všetko, čo sa pred kamerou pohne. Keď navyše Ňuňovi sedemročný brat so záporným IQ (teoreticky nemožné, ale mali by ste ho vidieť :)) bývajúci v ghette ukradne bez problémov lamborghini a pred jazdou po meste mu ešte stihne ukázať fakíra, tak sa prestávam všetkému čudovať. Snáď jedine koncu, ktorý nastal vo chvíli kedy by to nečakal ani Nostradamus. A samozrejme hodnoteniu snímku na tejto stránke. P.S. Vedeli ste, že v Nórsku sa hrá futbal za snehovej búrky a po tme? Nie? Tak si pozrite tento film. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • V šatni Realu Madrid pred finálovým zápasom Ligy Majstrov je možné vidieť dresy domácich s logom LFP (Španielska futbalová federácia). To sa však smie objaviť iba v zápasoch domácej ligy, nie v súťažiach pod záštitou UEFA. (MikaelSVK)
  • Zápasy, které jsou uváděny jako osmifinále, čtvrtfinále, semifinále (proti Pireusu, Rosenborgu a Lyonu) byly ve skutečnosti odehrány v sezóně 2005/06 v základní skupině ligy mistrů F, kterou vyhrál Lyon. Real postoupil do osmifinále, kde hrál proti Arsenale (ve filmu finále) a tam také po zápasech 0:0 a 0:1 vypadl. (hendrich6)
  • Ve filmu se krátce objevuje taxi Škoda Octavia české výroby. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno