Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Pane doktore, cítím se jako pes," sdělil jednoho dne pan Ota Pošta plaše a důvěrně psychiatrovi. A byla to pravda. Pan Pošta, spořádaný opravář praček, se už delší dobu necítil právě nejlépe. Na vině byla jeho rodinná pozice. Pan Pošta byl nenáročný a poněkud neprůbojný člověk, kterému osud přichystal těžkou zkoušku v podobě dominantní ženy Věry. Pracovala jako notářka na notářství a vydělávala dvakrát tolik než on. Měla ho ráda, to ano, ale po svém. Domácí operační prostor pana Pošty nikdy nebyl příliš veliký, ale od té doby, co byly děti z domu se postupně dále zmenšoval. Poslední ranou bylo, když si Věra (snad jako náhradu za děti) pořídila psa. Pan Pošta byl tak vystaven nové konkurenci - a (jak se dalo čekat) neobstál. Ocitl se na posledním místě rodinného žebříčku a zacházelo se s ní jako se psem. Není tedy divu, že se, jednoho dne, sám ve psa proměnil! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

roswelll 

všechny recenze uživatele

Krásný a pohodový televizní film, který jasně ukazuje, že z každého tématu se dá udělat legrace, když je to zahrané s citem a s láskou. Paní Stašová ve své záporné roli perfektní, velice milý a roztomilý pan Hrušínský a s nimi v tandemu je příjemně doplňuje paní Šafránková. Nesmíme ani zapomenout na skvělého Otíka v psí roli, tento film splnil moje očekávání ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Policie? Ztratil se mi manžel. Slyší na jméno Otík." Tato slova pronese děsná fúrie v podání Simony Stašové někdy během druhé třetiny filmu - je to první věc od úvodních titulků, které se lze zasmát. A nebýt závěrečného vpádu Libuše Šafránkové do psychiatrické ordinace, byla by to také věc poslední. Tenhle film se prostě nepovedl a bez výborně vycvičeného psa a těch několika málo momentů by po něm ani Rudolf Hrušínský neštěkl. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Rudolf Hrušínský mladší, jako ne příliš inteligentní trouba Oldtík, je po letech manželství nešťastný nejen proto, že ho jeho vyfiflená veledůležitá žena týrá, ale také proto, že v něm sílí zapovězená zoofilní láska k sousedovic vlčákovi. Vše z povzdálí sleduje doktor Šafránek. Pouto hluboké lásky oba milence spojuje a Oldtík pro svou novou rodinu pořizuje dokonce i luxusní psí boudu. Jednoho dne ho jeho zaměstnání opraváře praček zavede při natáčení reklamy na nový prostředek proti vodnímu kameni i do jedné průměrné chatrče obyčejné české čarodejnice Šafránkové, bývalé manželky doktora Šafránka, který vše z povzdálí sleduje. Ta zadřela pračku, když se pokoušela vyprat se v Perwollu, aby se mohla v tomhle filmu vydávat za třicetiletou. Poté, co jí Oldtík sdělí, že za všechno může prevít vodní kámen a vysměje se jejím technickým dovednostem, rozhodne se z pomsty udělat z něj pomocí lektvaru psa a odsoudit ho tak k věčnému utrpení mezi životem a smrtí. Netuší však, že tím se splní Oldtíkovy dlouho skrývané a potlačované sny o plastické operaci a již nic nebrání tomu, aby založil s milovanou sousedovic fenkou rodinu. Když však začnou kolovat zvěsti o mimomanželském početí, rodiny obou milenců vztah násilím přeruší a Oldtík je prodán Zdeňkovi Krkovičkovi, kulturistovi, moderátorovi a řezníkovi v jedné osobě. Ten nabízí výsekové psí maso v teleshoppingovém pořadu Sníte mě? a v omezené akci již uvedl Oldtíkovu oháňku k levému varleti zdarma, pokud zavoláte do 10 minut. Když už se zdá vše ztraceno, na scéně se objeví Šafránková, uhrane apatickou ochranku Krkovičkových jatek, Oldtíka unese na své sídlo a zotročí. Krutá tyranie jeho dalšího věznění vrcholí v okamžiku, kdy se jeho vládkyně nadchne myšlenkou eunucha. I tato zkouška čeká na našeho hrdinu, který se konečně vzpírá a začne opět chodit po dvou. Naštěstí však do laxního děje zasáhne světově proslulý doktor Šafránek, vidouce z povzdálí, že se blíží konec filmu, zachrání situaci s nevalnou kvalitou dialogů a zamezí otroctví své bývalé ženy. Znovu svobodný zoofilní lykantrop Oldtík tak může dát průchod své pomstě. Manželku, která po ostudě s účinkováním v nepovedeném pornu o policajtovi a paničce, rituálně zneuctí a dominantní čarodejnici Šafránkové vybílí celý byt. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Správná ujetost jdoucí ve šlépějích fantasmagorických příběhů z díla pana Macourka (být to natočeno dříve, zřejmě by ústřední dvojici hráli Zázvorková a Brodský anebo Bohdalová a Menšík). Simona Stašová naprosto perfektní, stejně jako Rudolf Hrušínský. Celou dobu si člověk říká, zda je scénárista opravdu takový magor, aby nechal proměnit hrdinu ve psa (už způsob pití vody v psychiatrické ordinaci nasvědčuje, že takový opravdu bude). Začátek naprosto skvostný, od chvíle, kdy se na scéně objevil pes, už to šlo dolů (za což skvěle vycvičený a skvěle hrající pes ale nemůže). ()

Woodstock 

všechny recenze uživatele

"Make love, not woof!" Domácí násilí má dnes již mnoho podob a jde s dobou. Nebo s dogou? Simonou Stašovou? Ta má ostré nejen zuby a drápy, ale zejména jazyk a zahrála starou štěknu natolik přesvědčivě, až se jeden bál, jestli to opravdu jen hraje. Příběh je to veselý a hravý, infantilně ňafající zpoza opravované pračky, ale něco tomu chybělo - asi nějaká pořádná kost! Taky trochu jiný způsob zpracování. Takhle je to sice zábavné a plné vtipných a trefných manželských i nemanželských hlášek, ale ve výsledku se to stejně jen honí za vlastním ocasem, jako nějaký nečistokrevný čokl z Bakalářů. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama