Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Pane doktore, cítím se jako pes," sdělil jednoho dne pan Ota Pošta plaše a důvěrně psychiatrovi. A byla to pravda. Pan Pošta, spořádaný opravář praček, se už delší dobu necítil právě nejlépe. Na vině byla jeho rodinná pozice. Pan Pošta byl nenáročný a poněkud neprůbojný člověk, kterému osud přichystal těžkou zkoušku v podobě dominantní ženy Věry. Pracovala jako notářka na notářství a vydělávala dvakrát tolik než on. Měla ho ráda, to ano, ale po svém. Domácí operační prostor pana Pošty nikdy nebyl příliš veliký, ale od té doby, co byly děti z domu se postupně dále zmenšoval. Poslední ranou bylo, když si Věra (snad jako náhradu za děti) pořídila psa. Pan Pošta byl tak vystaven nové konkurenci - a (jak se dalo čekat) neobstál. Ocitl se na posledním místě rodinného žebříčku a zacházelo se s ní jako se psem. Není tedy divu, že se, jednoho dne, sám ve psa proměnil! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podivně zpracovaný námět a místy až teatrální vyznění příběhu. Přes veškeré mé výhrady,které většinou k české filmové tvorbě patří až přes podivně zahranou roli paní Šafránkové jsem se musím přiznat celkem pobavila. 3 zasloužené hvězdy za dobře zahranou megeru velké herečky Simony Stašové a psího chytrolína Otíka(Rudolf Hrušínský ml.)-vždy mi nad psími herci zůstává rozum stát a z tohoto pohledu bylo jistě natáčení o něco těžší.Takže takový fajný film na usínání u kterého se nemusí přemýšlet a člověk se i zasměje. ()

Woodstock 

všechny recenze uživatele

"Make love, not woof!" Domácí násilí má dnes již mnoho podob a jde s dobou. Nebo s dogou? Simonou Stašovou? Ta má ostré nejen zuby a drápy, ale zejména jazyk a zahrála starou štěknu natolik přesvědčivě, až se jeden bál, jestli to opravdu jen hraje. Příběh je to veselý a hravý, infantilně ňafající zpoza opravované pračky, ale něco tomu chybělo - asi nějaká pořádná kost! Taky trochu jiný způsob zpracování. Takhle je to sice zábavné a plné vtipných a trefných manželských i nemanželských hlášek, ale ve výsledku se to stejně jen honí za vlastním ocasem, jako nějaký nečistokrevný čokl z Bakalářů. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslela, že to bude hrozná blbost korunovaná nepříliš kvalitní režií. Jakmile se však na scéně objevil manžel Ota v psí podobě, začala jsem se královsky bavit a vydrželo mi to až do konce. Velmi dobré herecké výkony ve spojení s absurdní nadsázkou a slušným scénářem pomohly tomuto snímku vybřednout ze slepé uličky televizní zábavy. (65%) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Žena, která se chová ke svému muži jako ke psovi, na druhé straně žena, která se chová ke psovi jako k muži. Toť asi celá filosofie filmu. Absurdnost situace dokreslují reakce psychiatra, který ve změně muže ve psa a naopak nevidí nic neobvyklého. Simona Stašová je parádní fúrie, její filmový partner Rudolf Hrušínský ml. je skvělý hodný, ale slabý muž. Ale nejvíce mě potěšila malá rolička Jaromíra Dulavy, který si zahrál veterináře. Zajímavý televizní film o složitosti dlouholetých vztahů, který nám nabízí tento příběh s nadsázkou a úsměvem. Tolik přirovnání člověka ke psovi se jen tak nevidí. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +Hrušíncký, Kříž a další, zvláštní příběh, zajímavé a netradiční -delší dobu čekáte co z toho vyleze/// No jsem docela překvapen, cože to na nás autoři ušili. Člověk se někdy opravdu cítí jako pes. Ba co víc, někdy se člověk cítí ještě hůř než pes. A v tomto případě je to natočenu pomalu, s lehkostí a s nadsázkou. Ovšem je to příjemné a dobře se na to kouká. Pavel Kříž měl zprávný hlášky./// Celkem 66%/// ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama