Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tady pořádně ani nevíte, co je skutečností a co halucinací. První půlhodina trošku nabádá, že zřejmě půjde o jakýsi explo. Nakonec to tak ale není. Projekce není vůbec nudná, stále se něco děje, norové, švédi i dáni- jak už všichni víme - nevyhlíží zrovna sympaticky, ale na hlavního hrdinu si jistě zvyknete. Chválím stopáž, hudbu a kamera byla obstojná, tudíž mě neotravovala, spíš jsem jí nevnímala. Docela by mě zajímal půdorys těch bytů, protože nic takového v Česku jistě nemáme. Každopádně doporučuju. Není nutné film sledovat v noci, i když se tu píše, že je Naboer hororvý žánr. To určitě není. Psychologický thriller, který určitě všichni ocení. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Ano, skandinávci horory prostě umí. A nemluvím teď jenom o mém milovaném Fritt Viltu. Naboer je psycho jak prase. S na první pohled obyčejným klukem se rozejde holka. Z práce si nesoucí mizernou náladu jede výtahem do svýho bejváku když jeho zrak ulpí na zadečku holky, co vystupuje na stejném patře jako on. Holka ho osloví, že potřebuje odsunout něco těžkýho doma a on jí následuje do jejího hnízdečka. Ukáže se, že má spolubydlící a WTF může začít. Nechci prozrazovat moc, ale když antagonista začne (má důvod) jednu z "hrdinek" a pak jí její krví masíruje prsa načež jí tvrdě osouloží, tak jsem byl (protože jsem normální) znechucen a chtěl to vypnout. Ale ty WTF dialogy mě zaujali, já to dokoukal a dočkal se pointy nečekané, ale ne příliš smysl dávající. Ale jo, zajímavý, jenom takový psycho moc nemusím... 6/10 ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná dávka schýzi a nějaké té kapky psycha. Norština je jazyk, který místo připomíná něminu, fráninu i aninu. Je zazjímavé ho poslouchat. Film má výborně vypěstované napětí, neodhadnutelný děj a je plný překvapení. I když se vám zdá, že už víte, jak to všechno je, budete uvedeni v omyl. Sice mám pocit, že s touto tématikou už bylo něco natočeno, ale protože to nemohu obhájit, dávám plný počet. Herci i herečky skvělí. Zvlášť Kim 8> Akorát to má dementní překlad do češtiny. Hate this! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku sa zdalo, že pôjde len o psycho-týranie hercov aj divákov a ono sa to trošku zvrtlo tak, že by som to od chladných severanov určite nečakal. Ešteže som to nepozeral v noci, nemáme taký veľký byt a tak som nevyšiel na chodbu skontrolovať susedky. Erotika bola nadávkovaná úchylným spôsobom, že to uspokojí asi len malé percento a o erotickom thrilleri sa asi nedá hovoriť. Tvorcovia poskytnú jasné a zrozumiteľné objasnenie pekne po dávkach už od polovice, len dve veci zostanú nevyjasnené: Určite by som si nevedel predstaviť, že dve ženy môžu mať v byte taký bordeľ a ako sa dá nechať na tanieri s kosťami jeden plátok paradajky a za hrsť hrášku. To si už mohli zvoliť naozaj niečo iné. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zajímavej začátek, s dost nezvládnutým koncem. Film má něco kolem 80 minut a ne že by se film táhl ale jako kdyby to chtěly ustřihnout protože to je fakt hrůza. Každopádně uchylný myšlenky jsou dokonale. Stejně jako představitel hlavní role. Jen jsem měl problém s herečkama který mi moc sexy nepřišly. Film bych mohl doporučit ale snad jen když máte nějaké uchylné choutky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Kristoffer Joner získal v roce 2005 Amanda Award v kategorii nejlepší herec. (Cheeker)
  • Jak režisér Pål Sletaune později uvedl, měl po dobu zhotovování filmových inscenací puštěnou hudbu k filmu Alfreda Hitchcocka Psycho (1960), který byl jeho největší inspirací. (Conspi)
  • První norský (v koprodukci) film, který dostal rating 18+ za posledních 17 let. Předtim to byl film Hotel St. Pauli (1988). (ČSFD)

Reklama

Reklama