Reklama

Reklama

Tam někde

(seriál)
  • USA Over There
USA, 2005, 9 h 36 min (Minutáž: 43–46 min)

Hrají:

Josh Henderson, Luke Macfarlane, Erik Palladino, Keith Robinson, Sticky Fingaz, Sprague Grayden, Nicki Aycox, Brigid Brannagh, Ash Christian (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento dramatický seriál vypráví o příslušnících armádní jednotky, kteří svou vojenskou povinnost plní na misi v Iráku. Zaměřuje se na složité situace, jimž musí čelit, zabývá se dopady války na ně i na jejich rodiny doma. Zkoumá fyzické, emocionální i kulturní problémy, s nimiž se den co den setkávají. Je to první scénář napsaný pro televizi, který se odehrává v současné válce, do níž se zapojily Spojené státy americké, a která trvá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

sta odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že forma je téměř dokonalá (především kamera a střih), to je také důvod, proč možná budu tento seriál sledovat. ALE: odpad dávám za obsah - každé geniální dílo tematizující válku poukazuje na její naprostou nesmyslnost a zbytečnost. Tam někde je naprostým antipodem tohoto přístupu, což mi vadí a nelíbí se mi - ukazuje válku jako něco cool, co nebolí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak pilot u tohohle seriálu nevypovídá o jeho zbytku vůbec nic. Po zhlédnutí úvodního dílu jsem měl pocit, že u tohohle dílka budu trpět, neboť navodil atmosféru naprosto bezduchého béčka, kde vojáci nabíhají do boje neohroženě a se stupidními macho hláškami navrch. To se naštěstí s dalšími díly změnilo a i když se Over There nevyhnul jisté idealizaci, nakonec se tvůrci s patosem a otravnými srdcervoucími příběhy, které často trápí současné válečné seriály, dost mírnili (ani scény z domova mi nevadily a příjemně doplňovaly dění) a posílá vojcly z akce do akce. Opravdu spíše zobrazuje takovou tu každodenní realitu, kdy je to nekonečně courání po poušti celkem vopruz, ale taky se může každou chvíli cokoli posrat a vyhodit tě může random do vzduchu i malé dítě. Over There umí být v jednu chvíli veselý a v zápětí na to dost mrazivý. Výborně profiluje postavy a zbytečně s nimi nezametá. Akcí se taky nešetří a je rychlá a intenzivní, ale je nutno mít na mysli, že je to 15 let starý televizní seriál (který není od HBO, jak tu někteří nepochopitelně tvrdí, ale od FX) a obsahuje relikty tehdejší doby. Od lacině roztěkané klipovité kamery snažící se zamaskovat absenci krve a efektů v přestřelkách obecně, až po celkově levnou produkci, kde je hodně vidět, že to kluci natáčeli kdesi v kalifornské poušti. Ten Irák z toho bohužel zas až tak cítit není a po stránce výpravy to citelně pokulhává. Rozhodně je dobré od toho nečekat drahý seriál typu Band of Brothers nebo Generation Kill, ale co seriálu chybí v budgetu a vizuální rovině, to vyvažuje sympatickým přístupem k divákovi. Líbily se mi i závěrečné titulky s fajn songem na pozadí. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Malarkey jsem dlouho váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Nakonec se mi to tak nějak rozleželo a řekl jsem si, že propagandy je podstatně méně než by se do podobného seriálu dalo nacpat a ukázka toho, že ti kdo nerozhodli o tažení do Iráku, ale když už v něm jsou, nezbývá než plnit rozkazy a vyrovnávat se s takovými věcmi, které vám doma v obýváku při sledování zpráv asi těžko přijdou na mysl, si svých (po první sérii, budou-li i nějaké další) 70% zaslouží. PS: Dílu s doktorem bych neváhal vpálit 90%... ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: U pateho dilu jsem zjistil, ze je to vlastne porad to stejne dokola, predvidatelna nastavovana kase, ktera si dala za cil ukazat valku v Iraku z pohledu vojaku v akci i z pohledu tech, co zustali doma, popripade tech, kteri museli valecnou vravu nedobrovolne opustit. Takze jsem si projel rychle zbyvajici dily a zjistil, ze sledovani by bylo opravdu mrhani casem v tomhle zivote, takze prisel DELETE. Kdyz si toto nekdo neuvedomi, muze to byt maximalne 3 hvezdickovy prumerny serial, me nezbyva, nez dat jeste mene. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní řemeslo, druhořadé dialogy, třetiřadý obsah. Naivní blábol pro puberťáky a nesnesitelně průhledná armádní propaganda. Kdo už trochu povyrostl a má rád příběhy z vojenského prostředí, ať si raději pustí Mametovu "The Unit". To je sice taky propaganda, ale aspoň má dospělé a autentické dialogy, napínavé zápletky a neuráží vkus a inteligenci. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama