Reklama

Reklama

Tam někde

(seriál)
  • USA Over There
USA, 2005, 9 h 36 min (Minutáž: 43–46 min)

Hrají:

Josh Henderson, Luke Macfarlane, Erik Palladino, Keith Robinson, Sticky Fingaz, Sprague Grayden, Nicki Aycox, Brigid Brannagh, Ash Christian (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento dramatický seriál vypráví o příslušnících armádní jednotky, kteří svou vojenskou povinnost plní na misi v Iráku. Zaměřuje se na složité situace, jimž musí čelit, zabývá se dopady války na ně i na jejich rodiny doma. Zkoumá fyzické, emocionální i kulturní problémy, s nimiž se den co den setkávají. Je to první scénář napsaný pro televizi, který se odehrává v současné válce, do níž se zapojily Spojené státy americké, a která trvá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Podle mě skvělý seriál, který mě bavil svým napětím a pojetím, ale připadal mi trošku moc propagandistický, nereálný a moc proamerický. Ne že bych měl něco extra proti Americe, ale válka v Iráku není zrovna podle mého gusta. Přesto je to skvěle natočený a líbil se mi i český dabing, ten se povedl. No a hlavně jsem to spíš vnímal jako příběhy lidí než abych sledoval reálnost všech akcí, jestli je možný skákat takhle kolem min nebo ne, o to tu podle mě ani tak moc nešlo. ()

sta odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že forma je téměř dokonalá (především kamera a střih), to je také důvod, proč možná budu tento seriál sledovat. ALE: odpad dávám za obsah - každé geniální dílo tematizující válku poukazuje na její naprostou nesmyslnost a zbytečnost. Tam někde je naprostým antipodem tohoto přístupu, což mi vadí a nelíbí se mi - ukazuje válku jako něco cool, co nebolí. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zopakujte to, vojáku. - Pane, hovadina, pane. - Vysvětlete, vojáku. - Pane, takhle si možná představuje válku televize, pane. - Co mi to povídáte, vojáku - pane, takhle se tam motat v palbě, tak sme tuhý, pane. Pane, já něco zažil, pane, a tohle nás s klukama dost pobavilo, pane. - Vojáku, uvědomujete si, jak je důležité pro naše doma vědět, o čem to tu je a co tu děláme pro demokracii? - Pane, při vší úctě, my tu nejsme pro demokracii, pane. My tu chráníme prdel pár papalášům z Washingtonu, pane. Pane, tady žádná demokracie bejt nemůže, pane. - Vojáku, pro vaše blízké doma je dobré vědět, jak se tu snášíte s místními, jak jste v jednotce kamarádi. - Pane, my nejsme kamarádi, pane. Pane, tuhle druhá četa zalezla do palírny a místo aby nás kryla, zlískala se jako Dánové, pane. Pane, takhle my nemluvíme v akci, pane, ani v zázemí, pane. Slušný vychování jsme zapoměli s první ustřelenou hlavou, pane. A pane, s místníma nevycházíme vůbec, pane. Pane, ti nás naprosto nenáviděj pane. Pane, my chceme domů, pane. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Válečných seriálů začíná být docela hodně. Ale válku v Iráku nebo v Afghánistánu ukazuje Tam někde pokud vím poprvé. Osudy vojáků v nepřáteli okupavané zemi jsou asi nejzajímavějšími momenty, ještě tu pak jsou osudy navrátivších, popřípadě rodin, které se vypořádávají s údělem manželky vojáka apod. Vše co se může lehko stát ve reálu nám tvůrci servírují docela dobře. Až na herecké výkony, které jsou divné, je především na akci docela dobře zapracováno. Těch 13 dílů je akorát, mnohých už tvůrcům docházely nápady. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní řemeslo, druhořadé dialogy, třetiřadý obsah. Naivní blábol pro puberťáky a nesnesitelně průhledná armádní propaganda. Kdo už trochu povyrostl a má rád příběhy z vojenského prostředí, ať si raději pustí Mametovu "The Unit". To je sice taky propaganda, ale aspoň má dospělé a autentické dialogy, napínavé zápletky a neuráží vkus a inteligenci. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama