Reklama

Reklama

Extrémní svahy

Trailer

Obsahy(1)

Pět nejlepších snowboardistů světa přijíždí na Aljašku, kde se koná extrémní závod ve snowboardingu. Své síly změří v nejnepřístupnějším terénu – až na samých vrcholcích zasněžených aljašských hor. Během příprav na první sjezd se skupina sbližuje, poznává své životní příběhy, odlišné názory. Začínají vznikat přátelství, ale také rivalita. Každý z nich má k závodu jiný důvod...

Extrémní svahy vypráví o revolučním a kontroverzním vzestupu snowboardingu, který v 80. a 90. letech změnil tvář zimních sportů. Snowboarding se postupně stává celosvětovým fenoménem. Pětici snowboardistů si ve filmu zahráli skutečné hvězdy tohoto sportu. Jedním z nich je např. Terje Haakonsen – trojnásobný mistr světa nebo Shawn White – vítěz na U-rampě na ZOH v Turíně. Díky účasti profesionálních prknařů nepoužil režisér ve filmu žádné speciální efekty ani kaskadéry. Veškeré záběry extrémních sjezdů jsou skutečné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

baaaja 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že to byl dokument, jsem od toho zas tolik extrému, jak je v názvu, nečekala.... a dobře sem udělala :) Svahy sice fakt extrémní byli, jenže moc extrémních jízd se nekonalo. Ale i tak se mi to dost líbilo - krásný záběry na krajinu Aljašky, ty východy a západy slunce nad třpytivou zasněženou karjinkou, paráda... Navíc zachytili i úplný začátky snowboardingu, který byly i dost vtipný, protože ty prkýnka na kterých se jezdilo dřív, to fakt stojí za to vidět :D Jestli měli tvůrci v plánu navnadit diváky na svět snowboardingu, tak se jim to určitě z velký části povedlo :) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

I když je First descent pohodovou podívanou, ve které se dozvíte něco o počátcích a vývoji snowboardingu, nejedná se o nijak zvlášť skvělý dokument. Svou délkou vás po chvíli začne nudit a nabubřelí frajerští Amíci jsou trochu nesympatičtí. Mnoho hodinových snowboardových videí, které jsem kdy viděl, bylo mnohem lepší než tento film. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Ve filmu jsou některé bezkonkurenční překrásné záběry snowboardistů. Prvosjezd téměř kolmé stěny, skoky, výjezd z laviny. Bez přehánění můžu říct, že se při sledování těchto záběrů tají dech. Velice zajímavé jsou taky vsuvky o evoluci snowboardingu. Závěrečný výsadek a prvojsezd jsou filmařsky bravurní. Ze záběrů je cítít nervozita, jako by jste tam byli... Kámen úrazu jsou všam monology hlavních protagonistů. Film je prošpikován šíleně nezajímavými a trapnými řečmi. Připomíná mi to dotazy na fotbalisty a hokejisty v přestávkách sportovních přenosů. Všichni sami sebe a vzájemně různě chválí, jak sjeli tamto, jak dávali támhle. Prostě o ničem. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Aljaška, hory, freeride, tuny sněhu a snowboard. A hlavně nejlepší snowboardisti, jejich jízda, skoky, pocity, soutěže a nevěřitelná spousta volnosti a adrenalinu. Skoro dvouhodinový dokument o tomhle všem vypráví tak úžasnými obrazy, výbornou doplňující hudbou a zážitky špičkových snowboardistů, že člověk jen nadšeně zírá na plátno, těší se na zimu a někde v podvědomí společně s hlavními protagonisty snímku tajně skáče z vrtulníku! ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivce zimy a už vůbec ne zimních sportů, proto jsem se na tenhle film dívala spíše ze zvědavosti. Čekala jsem něco ve stylu Legend z Dogtownu (ač nejezdím na sk8u, ten film se mi líbil). Tady se na mě ale místo toho vyvalil dokument. Musím říct, že mě ty jejich kecy moc nezajímaly, spíše jsem chtěla vidět akci. Ta tu sice byla, ale celkově ten film nevyznívá moc dobře. Docela jsem se nudila... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Režiséři filmu Kevin Harrison a Kemp Curly jsou dlouholetí kamarádi a spolupracovníci. Získali dobré jméno díky spolupráci se snowboardistou Jakem Burtonem a produkovali pořady například pro populární kanál MTV Sports. (Geriel)
  • Při natáčení panoramatických scén byla použita kamera o 35 mm typu Wescams umístěná na helikoptéře. Kameraman Scott Duncan během filmování využil i čtyři 35mm kamery, dvě HD a další dvě mini-HD kamery. (Geriel)
  • Ve filmu se objevuje ve větších i menších rolí mnoho postav ze snowboardingového prostředí. Jsou jimi Jake Burton a Chuck Barfoot, Tom Sims, Danny Kass, Jamie Lynn, Jim Rippey, Mike Basich, Tina Basich, Chris Roach, Jeff Brushie, Bryan Iguchi, Todd Richards, Mike Ranquet a Bjorn Leines. (Geriel)

Reklama

Reklama