Reklama

Reklama

Afričan

Trailer

Obsahy(1)

Podaří se Victorovi, žijícímu léta ve střední Africe, vymluvit krásné manželce nápad vybudovat na území přírodní rezervace středisko pro majetné klienty, kvůli němuž přiletěla z Paříže? Expařížan Victor žije ve vesnici u středoafrického Vilémova jezera. Je nejen pilotem správce přírodní rezervace, ale i ochráncem přírody. S domorodci vychází přátelsky, ale tvrdé boje svádí s pytláky v čele s Poulakisem. Do této atmosféry nečekaně přilétá z Paříže jeho manželka Charlotte s asistentem Planchetem. Chce si prohlédnout lokalitu, kde má vzniknout rekreační středisko. Victor naoko souhlasí, že je oba dopraví na požadované místo. Ve skutečnosti je vysadí hluboko ve vnitrozemí. Planchet ale ve vesnici objeví staré auto a dvojice se vydá zpět. Připletou se do cesty Poulakisovi, vraždícímu slony, i Victorovi, který na pytláky shazuje výbušninu. Pytláci unesou Plancheta. Charlottu, které se podařilo uniknout, najde a zachrání Victor. Po strastiplném putování dorazí k Pygmejům, kteří je ochrání před Poulakisovými muži. Charlotta se vrací do Paříže s odhodláním znovu se věnovat etnografii a také čekat na návrat Victora. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (91)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Místy lehounce bláznivá oddechová komedie s dobrodružnou zápletkou, která je narozdíl od dobově blízkého "Bohové musí být šílení" povrchnější a využívá afrických zdrojů komična pouze jako kulisy. V leteckých záběrech Afriky převažuje přes ochranářský étos filmu plašení zvířat;...a kde sebrali tak velký sloní stádo?! Slušná trojice Deneuve - Noiret - Benguigui, i když každý spíše sám za sebe, ♫ hudba dotváří romantickou náladu, ale stejně mám nejradši první záběr. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film bez šmrncu a jiskry. Od poloviny už opravdu nuda a slepené scény, které postrádají smysl a dynamiku děje to vyloženě zabíjely. Tohle je bohužel ta horší alternativa dobrodružných filmů z osmdesátek. Ač mám rád herectví Philippa Noireta, v Afričanovi mě vůbec nenadchl, to stejné i dabing Milana Macha. Mnohem lepší byla namluvená Catherine Deneuve Gabrielou Vránovou. Režisér Philippe de Broca holt měl už svoje kulty za sebou. ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek se skvělým Philippe Noiretem a jeho svéhlavou ženou, Catherine Deneuveovou. Role postaršího „zálesáka“ a ochránce zvířat mu sedí. Podobné snímky mě však dostávají zejména krásou přírody. Afrika mě ještě nikdy nezklamala. Pokud se chcete odreagovat a občas pousmát tak neváhejte, nebudete litovat. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ona kariéristka, on gaučer, ona kráska, on model classic. Tak dlouho se nehledali, až se našli uprostřed Afriky. Oceňuji, že se Philippe de Broca nepokusil opít diváka přírodou na úkor příběhu, jak bývá ve filmech z exotického prostředí zvykem, a že k nastínění problému pytláctví a pašeráctví nepotřeboval záběry tlející fauny a slzopudná klišé. Navíc Philippe Noiret je obyčejný v tom nejlepším slova smyslu a Catherine Deneuve by si dokázala ve vteřině omotat kolem prstu i slona. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Idealisticky zábavný film s jemným humorem a dávkou napětí a konečným vítězstvím dobra. Podivínský obchodník a ochránce slonů, někde uprostřed Afriky, Victor (Philippe Noiret) se svým svérázným způsobem ukazování citu a ochrany přírody. Opuštěná Victorova manželka Charlotte (elegantní Catherine Deneuve) ze vzdoru k němu hledá nový turistický cíl. Nastává rozkol a postupné opětovné sblížení a osvícení, a pochopení nesmyslnosti turistického šílenství. Zlo je v podobě pašeráků slonoviny v čele s proradným Řekem Aristotem Poulakisem (Jean Benguigui), který je po zásluze potrestán. Další zajímavé role: nešťastný společník Charlotty Paul Planchet (Jean-François Balmer), dobrácký spojenec Viktora v boji za ochranu přírody doktor Patterson (Jacques François), a Victorova žárlivá africká žena Joséphine (Vivian Reed). Trocha afrického přírodopisu s poutavými obrázky slonů a jakýchsi Pygmejů. Naivně nadšené ve své správnosti čestného postoje, ale i tak jemně zábavné. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Při natáčení v Senegalu Noireta poštípalo hejno komárů a přestože byl očkován, dostal záchvat malárie a s touto nemocí se potom potýkal ještě deset let. (Locksley)
  • Natáčelo se také v Keni a Zairu (nyní Demokratická republika Kongo). (Martrix)

Reklama

Reklama